Reklama

Reklama

Letmý polibek

(festivalový název)
  • Indie Kannathil Muthamittal (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Devítileté holčičce jménem Amudha oznámí rodiče v den jejích devátých narozenin, že není jejich. Amudha se posléze vydává hledat svou biologickou matku až na nepokoji zmítanou Srí Lanku. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, kde mám zatím největší problém s Bollywoodem, v tomto případě přesněji s Kollywoodem. A není to ani tanec, romance, naivnost, typizovanost, ale způsob, jakým vypráví příběh. Začátek v ohnivém rytmu, oheň v očích malé Amudhy, a když je jí sdělena skutečnost a vy máte konečně možnost prožít onen šok spolu s ní -STOP - 20 minut příběhu její adopce, který šel vyřešit pár černobílými flashbacky, a který z ničeho nic přesune těžiště na její rodiče. Přijde důležitý moment setkání, jeden čeká, co z toho ve vztazích vykrystalizuje - BUM - zaútočí Tamilští tygři a vy rázem přemýšlíte o něčem úplně jiném. V letadle se najednou asi na 2 věty zjeví Amudin voice-over, ale před tím ani potom nemá ve filmu absolutně žádnou návaznost, atd. Pokud je to v nějaké roztančené juchandě, budiž, ale u příběhů jako je tento, mi to trochu vadí. Přesto přese všechno se mi film líbil, jak už jsem řekl i díky malé hlavní představitelce a ohnivému náboji, který dodává i hudba spolu s (pro mě) netradiční tamilštinou. Ale možná jen Bollywoodu stále dobře nerozumím. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Začalo to kouzelnou scénou svatby, na konci se rozpoutala vynikající přestřelka a mezi tím byla spousta nádherných záběrů přířody i emotivní scén - zkrátka Mani Ratman se rozhodně nezapřel. Nepovedlo se mu ovšem zkrotit množství motivů, které Kannathil Muthamittal obsahuje a výsledek je myšlekově i narativně dosti neutříděný a chaotický. Támhle jedna nedořečená ideová linka utíká z autorovy pozornosti, támhle se rodí nová (se zbytkem příliš neosuvisející) a támhle zas tři plynou vedle sebe a režisér se ne a ne rozhodnout, které z nich se držet víc. Zkrátka zmatek nezastřešitelný ani opakujícím se motivem deštníku a já proto musím sáhnout po nižším hodnocení. Leč o zklámání rozhodně nejde a zhlédnutí můžu jen doporučit. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zjevně politicky laděný snímek se snaží těžké téma divákům usnadnit. Na občanské boje se tak díváme i optikou malé dívenky, která uprostřed konfliktu řeší vlastní problém, totiž hledání své matky. Intimní rodinné chvilky se prolínají se scénami bojů a nejspíš by to i fungovalo, kdyby se dívčini rodiče nerozhodovali tak jednoznačně blbě a nepochopitelně. SE SPOILERY: A to, ať už se týká způsobu, jakým ji oznámili, že je adoptovaná nebo lehkovážným výletem na válčící území, kde si chodí, jak kdyby byli na dovolené u moře v nějakém resortu. Nijak je nevykolejí ani nějaké to zajetí ozbrojenou skupinou, střelné zranění nebo útoky raketou. SHRNUTÍ: Kterak najít biologickou matku bez ohledu na život dítěte i ten svůj vlastní. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa k tomu dostal a musím uznať, že to bola naozaj emocionálne vypätá tamilská dráma. Rozbeh a prvá polovica síce trochu slabšia, ale akonáhle sa dej presunul na Sri Lanku, tak to bola dráma ako sa patrí. Občianska vojna, boje medzi armádou a partizánmi, vysťahovanie dedín, permanentný strach,... a do toho príchod manželov s adoptovanou dcérou túžiacou stretnúť svoju biologickú matku. Už len táto samotná atmosféra vytvárala fascinujúce kulisy pre celý príbeh. Treba pochváliť aj samotný koncept, ktorý nebol priamočiary, ale z minulosti nás vrátil do prítomnosti a počas filmu sme sa dočkali ešte ďalšej retrospektívy. Výborný dej, rovnako aj postavy, akurát tá prvá polovica bola v porovnaní s tou druhou o dosť slabšia, takže preto to nie je plný počet hviezd. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré, celý film mi veľmi ladí, nie je nič čo by mi v ňom nesedelo. Rolu malej Amudhy zahrala P.S. Keerthana skvelo... veľmi zaujímavý príbeh na pozadí vojny, ktorá však naozaj tvorí len pozadie ľudskému a citlivému príbehu dieťaťa, ktoré po zistení, že je adoptované, sa snaží nájsť svojským spôsobom svoju identitu. Dobrý príbeh, dobre stvárnený, natočený, zahraný... veľmi ma zaujal. ()

Reklama

Reklama