Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět je zcela zbytečně rozmělňován neustálým pendlováním mezi románky postav, takže tvůrci zcela nesmyslně kombinují Fallout a Dawsonův svět, což je prostě dost krkolomná kombinace. Každopádně to není ztráta času, rozhodně je Jericho „o něčem“, akorát jednoho naštve, že to skutečně zajímavé (a pro děj podstatné) by se vešlo tak do šesti dílů a ona jich má první sezóna hned 22… ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dva diely a dosť. Nuda, klišé, blbé dialógy, TONY pátosu. Naozaj sa nepotrebujem dívať, ako si Amíci nejakou fakt priblblou postkatastrofickou limonádou riešia svoju post-9/11 traumu. Škoda dobrého nápadu. A že hodnotím podľa dvoch častí a že vraj "od cca 15. dielu už je to super"? Seriál, ktorý nedokáže zaujať prvými dvoma dielmi, nemá nárok na existenciu ani priaznivé hodnotenie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jericho by se mohl rovnat s řadou seriálů, kteří se z Ameriky na nás chrlí poslední dobou v jednom kuse, tedy hlavně v příběhu. Samotný atomový útok, který se nepodepíše na tomto městéčku slibuje syrovou, zmatenou a rozhodně klaustrofóbní atmosféru, které v jistém měřítku rozhodně je. Škoda jen, že se autoři vykašlali na děj všeobecně. Neřeší se totiž vůbec, kdo nebo co způsobilu atomové výbuchy nejen v Denveru, řeší se jejich následek jako takový, takže se stane, že se například v jednom celém dílu řeší kdo ukradl pesticidy na kukuřici a celkově zobrazuje zmatek ve městě v plné parádě i když naprosto zbytečně. Krom toho mi ať chci nebo ne vadila kmitající se kamera, která divákovi má nahnat strach, ale jediné co nažene tak zmatenost a já ani nevim na čem si v tu chvíli mám stát. I tak mě, ale Jericho nedokázalo pustit, už jen kvůli tomu, co se vlastně vůbec má stát a stane se ve městě s příznačným názvem Jericho. (7/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jericho je malé městečko blízko Denveru. Jake Green se po letech vrací navštívit umírajícího dědečka a svou rodinu. Setkává se s kamarády, bývalou přítelkyní a svou rodinou. Plánuje brzký návrat odkud přišel, ale jen dokud neuvidí na horizontu atomový hřib... Není jediný, na všech světových stranách je jeden a celé městečko je v panice. Najednou se objevuje muž, který tvrdí, že je policista ze St. Louise a ihned nabízí pomocnou ruku, Rod Hawkins však je někým víc než sám říká. Jake Green se společně s otcem starostou a bratrem zástupcem starosty snaží udržet lidi pohromadě a obnovit všechny zvyky... Krám s jídlem je vyrabován a vše je odvezeno pro dobro všech a rozděleno. Lidé se bojí a jediné co vědí, je že někdo zaútočil jadernými hlavicemi na jejich rodnou zemi... Takto nějak začíná seriál Jericho, který poprvé trochu odvážně ukazuje možnost jaderného útoku na USA a jeho dopad. Ze seriálu je patrné, že tady půjde o něco víc než jen Bin Ladina, který dostal pod stromeček pár hlavic... Po 5 dílech mohu prohlásit, že jde o kvalitní podívanou, kterou doufám bude sledovat dostatek lidí, aby byla koupena její další řada. Potenciál je veliký a snad scénáristi připravý hodně zajímavých chvil všem hrdinům. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Paráda! Jasně start je extrémně pomalý a chápu, že mohl někoho odradit. Vězte ale, že začně krutě přituhovat a potom se vám pomalý start, kde se seznámíte s charaktery postav víc než důkladně, bude jevit jako dobře zvolená scénáristická strategie. Svět Jericha se rozpadá pomalu, ale jistě a situace ve městě tomu odpovídá. Poslední díly jsou opravdu perfektní. Možná škoda že je to celé točené tak trochu učesaně (zabíjení a brutalitky mimo záběr) jenže fantazie zapracuje... S velkým očekáváním čekám na sérii druhou. II. SÉRIE je holt urychlená. Není špatná, ale prostě už to úplně neštymuje. Po strašně pomalé, ale skvěle vygradované první sérii je to šup šup a konec. Stejně mám tenhle seriál ale rád a je škoda že skončil, protože potenciál byl obrovský. ()

tron 

všechny recenze uživatele

I. séria: Pôsobivý seriál, ktorý nestojí na spracovaní ani hereckých výkonoch a dokonca (bohužiaľ) ani na scenároch k jednotlivým epizódám... ale ten námet je fantastický. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

S výnimkou úvodných dielov sa Jericho veľmi pomaly rozbieha ale približne v polovici prvej série nastáva zlom a seriál začne náhle výborne fungovať nielen po vztahovej stránke ale i stránke dramatickej. To či sa potenciálom plytvá a či vízia jadrovej katastrofy na území USA mohla byť i pochmúrnejšia, nechávam na druhých. Mne skĺbenie apokalyptického námetu, konšpiračného thrilleru a rodinnej drámy aj napriek nedostatkom v úvode a aj vďaka výbornej gradácii v druhej polovici seriálu, v podstate sadlo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kdybych přicestoval z nějakého ostrova, kde jsem byl celý svůj život a prvně, hned v přístavu, mi pustili seriál Jericho, asi bych se z toho zvencnul. A navíc bych myslel, že Američani jsou fakt narušení. Seriál, z kterého stříká americký entusiasmus, aby člověk pohledal. A když tohle pominu, tak stejně narazím na klesající kvalitu. Přišlo to v době, kdy televizím kralovali Lost, Prison Break, Dexter apod. Tohle mě prostě nevzalo. A samozřejmě naštvalo, když si vezmu, že třeba takovou Invazi nebo Drive a o Firefly nemluvě, zrušili a tohle, takovou ucancanou slátaninu pro senilní babičky, točili klidně dál. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

'Jericho' ma po šiestich dieloch brutálne priklincovalo. Nasledujúce diely mali už síce slabšiu tendenciu upútať diváka, stále však láka diváka (odďaľované) odhalenie toho obrovského otáznika, ktorý stojí na konci geniálneho nápadu tohto seriálu. Škoda, že kvôli nízkej sledovanosti vysvetlenie neprišlo a otáznik visí vo vzduchu nevyriešený. A škoda, že tých sedem dielov po stopnutí prvej série nevyužili na skoršie uzavretie dejovej línie. Herci sú neokukaní, bohužiaľ často aj neohrabaní, televízna atmosféra mala slušnú úroveň aj čo sa týka náročnosti na efekty, či triky, tvorcovia sa často veľmi lišiacky vynašli. 85%. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu to celé připomíná Merloce Place kombinované s Vražedným pobřežím. Nick Slaughter je hrdina řešící všechny problémy, paní ze supermarketu je naštvaná, že jí lidi berou zboží, mladý chlapec je zamilovaný... takže k čemu vlastně řešit tu atomovku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Já nehodnotil Jericho?", divím se po cca roku a půl na CSFS... Tento seriál jsem objevil na MovieZone, a přesto, že se mě herní pecka Fallout nikdy nijak zvlášť nedotkla, tak seriál, který měl udajně mít stejnou atmosféru, mne okamžitě zaujal. Postapokalyptický svět, ve kterém nikdo neví, jak se to vlastně stalo - no ať mi nikdo netvrdí, že to nezní lákavě! Prvních pár dílů se na zvláštní scénáře celkem dalo dívat (hlavní zásluhu na tom má moc sympatický, tvrďácký hlavní hrdina), pak v půlce přišla docela nuda, a na konci seriál překvapil, jak konečně dokázal být napínavý. V Americe ani jinde ve světě nicméně příběhy z kontaminovaného světa moc úspěšné nebyly, a druhá série tak vznikla spíše na truc. A dramatický seriál se rázem proměnil v telenovelu! Viděl jsem první dva díly, a byla to katastrofa... nechápu, jak se vše mohlo tak razantně zvrtnout, ale druhá sezóna mě spíše rozesmívala než bavila. Jo a za krásnou blonďatou herečku, přítelkyni pana tvrďáka, palec nahoru. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru kvalitní rádoby postapokalyptický seriál s výborným obsazením a zajímavou zápletkou a jistou dávkou tajemna. Rychlé zmizení USA bez ohledu na jejich oblibu by bylo otevřením Pandořiny skříňky větších či menších konfliktů. Možná by někteří oponenti Spojených států rádi na ně vzpomínali. Stejně jako někteří tehdejší oponenti s nostalgii vzpomínali na SSSR. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asi by stačilo a bolo najlepšie, keby že si pustíte prvý diel a potom skvelé posledné dva diely prvej série. V prvej sérií sa tvorcovia zamerali skôr na vzťahy medzi jednotlivými charaktermi. Čo nieje zase tak strašné, ale predsa len sa jedná o seriál s atómovými výbuchmi v Spojených štátoch Amerických. Našťastie to tvorcom došlo a druhú sériu seriálu vypracovali podstatne lepšie a tak sa aj moje nadšenie zvyšovalo. Niektoré časti sú fakt super a pamätám si na ne aj po ôsmych rokoch, kedy som seriál videl prvý a jediný krát. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Jericho bol vďaka svojej premise, hutnej reklame a leaknutému prvému dielu vysoko očakávaným a už vopred vyhypovaným seriálom. Prvé dva diely boli vskutku výborné, sledovanosť enormná, a tak mu televízia CBS dala zelenú a objednala si u Jona Turteltauba celú sezónu (ako prvý nováčik roku 2006). Od druhého dielu to však ide len dole vodou. Kto čakal postapokalyptický svet podobný tomu v The Stand, má smolu. Jericho je čistokrvná rodinná dráma. Občas má svoje geniálne momenty (počiatočná neistota, rádioaktívny dopad, vypustenie rakiet, núdzové vysielanie), tieto veci sú ale utopené v ohromnom množstve balastu, nastavovanej omáčky a otrasných žvástov. Koho zaujíma príbeh otravného tínedžerskeho parchanta, ktorý sa celú sezónu zamilováva do svojej vrstevníčky? Ktorý blbec napísal postavu odpornej škaredej báby - majiteľky malého krámu - ktorá v čase krízy nezmyselne predáva svoj nakradnutý tovar za peniaze a osobné veci? (pričom scenáristi ju pokladajú za kladnú postavu, s ktorou máme sympatizovať!) Ako je možné, že napriek apokalyptickému dopadu si obyvatelia Jericha kľudne vysedávajú v bare, s úsmevom a pesničkou na perách pomáhajú susedovi zožať úrodu kukurice, a po večeroch usporiadúvajú párty a halloweenské večierky? Tak to teda nie. Pokiaľ sa tvorcom nepodarí zdvihnúť úroveň scenárov a nezačnú sa zameriavať na hlavnú tému seriálu (apokalypsa), budú sa rýchlo čudovať, kde sa im podeli kedysi výborne ratingy. PS: všimnite si, že oslavné komentáre na iMDB sú väčšinou spísané po prvom odvysielanom dieli koncom septembra. Októbrové komentáre začínajú predvídať sračkový smer, ktorým sa seriál vybral. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Mohu s klidem říct, že se jedná o 1 z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Je velice inteligentně ztvárněný a hlavně reálně natočený. Díky skvělému nápadu, který mě chytnul hned od prvního dílu, jsem nemohla přestat....byla jsem ohromena. Jericho není naštěstí obětí komerce a za to jsem ráda. Už jen kvůli neznámým tvářím, které suverénně obhájí svou roli a přitom zahrají kvalitně jako stovky jiných celebrit. Má zajímavé ztvárnění a díky akčnosti si podle mě stojí jako neokouknaný a nevšední. Ze začátku se pomalu seznamujeme s postavami, vůbec nevíme co se děje a kladete si spoustu otázek - protože JERICHO srší především tajemností. O jednotlivých postavách se postupně dozvídáte jejich minulost a spojitost s událostmi. Některé postavy si prostě oblíbíte, jiné tváře se vám nebudou zdát, ale o tom to je, takhle má prostě vypadat seriál. I v obyčejném životě, vám není každý sympatický. A hlavně to se mi na Jerichu líbí - je opravdický a na nic si nehraje, dívá se na situaci z více pohledů a hlavně rozumně. Nedává přednost hlavnějším rolím, všem dává stejný podíl a příležitost odkrýt část své osoby a to se mi líbí. Všichni svým způsobem tvoří celý příběh, který do sebe pomalu, ale jistě zapadá. Musím říct, že je to velmi přirozený snímek, který mě pohltil - má tu správnou rodinnou atmosféru a to nemyslím jen v případě jednoho klanu, prostě celé městečko na vás působí velmi sympaticky, napínavých scén je tu víc než dost a vy vůbec nemáte tušení, co se v dalších minutách semele. Výhodou je také to, že jakmile skončí díl, nutí vás to podívat se na další, protože něco je prozrazeno nebo naznačeno a vy chcete vědět co. Myslím si, teda alespoň mě to donutilo o té situaci a problémech přemýšlet a jde velice snadno se vcítit a sdílet s nimi jejich životy, protože je to naprosto přirozeně natočené. Seriál se zabývá vztahy, ale né moc, tak nějak přiměřeně a nebo to jen řeší mezi horou dalších problémů a nepozastavují se nad maličkostmi a hloupostmi a to obdivuju a taky mi to vyhovuje. Mám pár nestárnoucích seriálů, které považuju za své srdeční záležitosti, ale Jericho mi tak přilnulo k srdci, že můžu bez rozmyslu tvrdit, že se pro mě stal jedním z nich a díl od dílu si uvědomuju, jak silný příběh a zážitek to je. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Námět je sice dobrý, ale dění v městečku je občas dosti nelogické. Moc mě to neoslovilo, tedy jen průměrný seriál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych, aby se mi tenhle seriál líbil, ale tvůrci totálně zabili jeho potenciál. Než na nějaké vědecké problémy, řešení technických problémů, soustřeďují se ve stylu soap oper na problémy amerických rodin, tentokrát jen trošičku ozvláštněných těmi jadernými výbuchy nedaleko.... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Keby to bol akčný-mystery seriál, bola by to PECKA. Autori sa ale rozhodli divákom udeliť morálne lekcie a mravné ponaučenia. A to prosím v dobe vrcholiaceho cynizmu (ktorého špičkou vôbec nie je filantrop HOUSE :-), ale CHARLIE SHEEN v 2A POL CHLAPA). Takže sa ani nečudujem, že to po necelých 2. sezónach odrovnali. A to som absolútne ignoroval fakt, že jadrový útok v takejto idylke NIKTO neprežije, "natož" aby sa zaoberal debilnými vládnymi konšpiráciami. (6.6.2008) ()

Reklama

Reklama