Série(2) / Epizody(29)
Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)
(více)Recenze (152)
Jericho je malé městečko blízko Denveru. Jake Green se po letech vrací navštívit umírajícího dědečka a svou rodinu. Setkává se s kamarády, bývalou přítelkyní a svou rodinou. Plánuje brzký návrat odkud přišel, ale jen dokud neuvidí na horizontu atomový hřib... Není jediný, na všech světových stranách je jeden a celé městečko je v panice. Najednou se objevuje muž, který tvrdí, že je policista ze St. Louise a ihned nabízí pomocnou ruku, Rod Hawkins však je někým víc než sám říká. Jake Green se společně s otcem starostou a bratrem zástupcem starosty snaží udržet lidi pohromadě a obnovit všechny zvyky... Krám s jídlem je vyrabován a vše je odvezeno pro dobro všech a rozděleno. Lidé se bojí a jediné co vědí, je že někdo zaútočil jadernými hlavicemi na jejich rodnou zemi... Takto nějak začíná seriál Jericho, který poprvé trochu odvážně ukazuje možnost jaderného útoku na USA a jeho dopad. Ze seriálu je patrné, že tady půjde o něco víc než jen Bin Ladina, který dostal pod stromeček pár hlavic... Po 5 dílech mohu prohlásit, že jde o kvalitní podívanou, kterou doufám bude sledovat dostatek lidí, aby byla koupena její další řada. Potenciál je veliký a snad scénáristi připravý hodně zajímavých chvil všem hrdinům. ()
Dva diely a dosť. Nuda, klišé, blbé dialógy, TONY pátosu. Naozaj sa nepotrebujem dívať, ako si Amíci nejakou fakt priblblou postkatastrofickou limonádou riešia svoju post-9/11 traumu. Škoda dobrého nápadu. A že hodnotím podľa dvoch častí a že vraj "od cca 15. dielu už je to super"? Seriál, ktorý nedokáže zaujať prvými dvoma dielmi, nemá nárok na existenciu ani priaznivé hodnotenie. ()
Paráda! Jasně start je extrémně pomalý a chápu, že mohl někoho odradit. Vězte ale, že začně krutě přituhovat a potom se vám pomalý start, kde se seznámíte s charaktery postav víc než důkladně, bude jevit jako dobře zvolená scénáristická strategie. Svět Jericha se rozpadá pomalu, ale jistě a situace ve městě tomu odpovídá. Poslední díly jsou opravdu perfektní. Možná škoda že je to celé točené tak trochu učesaně (zabíjení a brutalitky mimo záběr) jenže fantazie zapracuje... S velkým očekáváním čekám na sérii druhou. II. SÉRIE je holt urychlená. Není špatná, ale prostě už to úplně neštymuje. Po strašně pomalé, ale skvěle vygradované první sérii je to šup šup a konec. Stejně mám tenhle seriál ale rád a je škoda že skončil, protože potenciál byl obrovský. ()
Zajímavý námět je zcela zbytečně rozmělňován neustálým pendlováním mezi románky postav, takže tvůrci zcela nesmyslně kombinují Fallout a Dawsonův svět, což je prostě dost krkolomná kombinace. Každopádně to není ztráta času, rozhodně je Jericho „o něčem“, akorát jednoho naštve, že to skutečně zajímavé (a pro děj podstatné) by se vešlo tak do šesti dílů a ona jich má první sezóna hned 22… ()
Jericho by se mohl rovnat s řadou seriálů, kteří se z Ameriky na nás chrlí poslední dobou v jednom kuse, tedy hlavně v příběhu. Samotný atomový útok, který se nepodepíše na tomto městéčku slibuje syrovou, zmatenou a rozhodně klaustrofóbní atmosféru, které v jistém měřítku rozhodně je. Škoda jen, že se autoři vykašlali na děj všeobecně. Neřeší se totiž vůbec, kdo nebo co způsobilu atomové výbuchy nejen v Denveru, řeší se jejich následek jako takový, takže se stane, že se například v jednom celém dílu řeší kdo ukradl pesticidy na kukuřici a celkově zobrazuje zmatek ve městě v plné parádě i když naprosto zbytečně. Krom toho mi ať chci nebo ne vadila kmitající se kamera, která divákovi má nahnat strach, ale jediné co nažene tak zmatenost a já ani nevim na čem si v tu chvíli mám stát. I tak mě, ale Jericho nedokázalo pustit, už jen kvůli tomu, co se vlastně vůbec má stát a stane se ve městě s příznačným názvem Jericho. (7/10) ()
Photo © CBS Television Distribution

- Jedná se již desátý seriál, ve kterém hraje Ariel Winter, přestože jí bylo pouhých 8 let. (M.B)
- Obsahuje spoilery! Zde je seznam napadených měst: Albany, Atlanta, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago, Cincinnati, Dallas, Denver, Detroit, Hartford, Houston, Indianapolis, Kansas City, Las Vegas, Lawrence, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Orleans, Norfolk, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, San Diego, San Francisco, Seattle, St. George, St. Louis, St. Paul, Washington D.C. (Hal_Moore)
- Jericho má místo znělky vždy zprávu pro diváky ve formě Morseovy abecedy. Tato zpráva obsahuje náznak děje následující epizody. (Hal_Moore)