Série(2) / Epizody(29)
Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)
(více)Recenze (152)
Slabá réžia, slabý, až priblblý scenár (naozaj si v Amerike všetci neustále hovoria ľúbim ťa ocko, mami, synček..?) a nelogické situácie (blíži sa rádioaktívny dážď, ľudia sa schovajú do jaskyne, ktorej vchod nechajú odpáliť a riskujú tak svoje život, zatiaľ čo niektorí ľudia sa v pohode schovajú do svojich obrovských pivníc, kde by sa skrylo ešte tucet ďalších ľudí) Kamera sa mi zdá taktiež príšerná a veľmi televízno "lacná". Čo však oceňujem je soundtrack. Skladby sú super, len občas mi prídu zle načasované - scéna vrcholí, skladba nie; skladba vrcholí, scéna nie (aj tak ma zrejme nechápete). A okrem hudby sa mi samozrejme páči silný námet, ktorý je však veľmi podpriemerne spracovaný, teda aspoň u mňa. A to som od toho seriálu tak veľa očakával... ()
U tohohle seriálu je asi nejlepší pustit si první díl, pak několik dílů přeskočit a pokračovat tak od 12 dílu. V první půlce se tvůrci zaměřili spíše na vztahy mezi jednotlivými postavami. Což nebylo zas tak nejhorší, ale v seriálu o atomovém útoku na Ameriku by člověk čekal něco podstatně jiného. Naštěstí to tvůrcům došlo a druhou polovinu seriálu zlepšili a tak se i moje hodnocení zvýšilo. ()
Keby to bol akčný-mystery seriál, bola by to PECKA. Autori sa ale rozhodli divákom udeliť morálne lekcie a mravné ponaučenia. A to prosím v dobe vrcholiaceho cynizmu (ktorého špičkou vôbec nie je filantrop HOUSE :-), ale CHARLIE SHEEN v 2A POL CHLAPA). Takže sa ani nečudujem, že to po necelých 2. sezónach odrovnali. A to som absolútne ignoroval fakt, že jadrový útok v takejto idylke NIKTO neprežije, "natož" aby sa zaoberal debilnými vládnymi konšpiráciami. (6.6.2008) ()
Dva diely a dosť. Nuda, klišé, blbé dialógy, TONY pátosu. Naozaj sa nepotrebujem dívať, ako si Amíci nejakou fakt priblblou postkatastrofickou limonádou riešia svoju post-9/11 traumu. Škoda dobrého nápadu. A že hodnotím podľa dvoch častí a že vraj "od cca 15. dielu už je to super"? Seriál, ktorý nedokáže zaujať prvými dvoma dielmi, nemá nárok na existenciu ani priaznivé hodnotenie. ()
Námet skvelý a seriál sa snaží smelo konkurovať tzv. seriálom novej generácie (pokiaľ sa tak dajú nazvať) typu: The Lost, Prison Break a iné. Bohužiaľ sa mi herecké výkony až na nejaké výnimky zdajú prinajlepšom priemerné a ani hlavný hrdina vo mne nevzbudzuje patričné sympatie. Zatiaľ som videl len začiatočné časti takže svoj ortieľ môžem zmeniť. ()
Photo © CBS Television Distribution
- Aby seriál po první nepříliš úspěšné sérii opět obnovili, poslali fanoušci přes dvacet tun ořechů symbolizujících anglickou nadávku "Nuts!" samotným producentům. To je přesvědčilo, aby to ještě zkusili a natočili druhou sérii, ale ani ta divácky příliš nepřesvědčila a seriál se opět zrušil. (Malarkey)
- Morseové vysielanie na začiatku epizód pozostáva z 15 slov na 1000 Hz frekvencii. (rador)
- Jedná se již desátý seriál, ve kterém hraje Ariel Winter, přestože jí bylo pouhých 8 let. (M.B)