Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 6
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 6

Recenze (1 337)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Unikátní, jak jinak než britský, miniseriál, který sadí na prdel a hned pak háže do výbuchů smíchu. Kdo dělá v oboru, ví, že je to realita, kdo naopak nedělá, může se nesmát. Excelentní casting dělá z tohoto seriálu něco, co je velkou škodou, že nedostalo větší šanci. Jednotlivým dílům kraluje "Internet" a "Pracovní večírek (divadlo)". Doporučuju! ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší Britská seriálová komedie(z reálného světa), která přes své přibývající série ještě více zesílila. Malé velké útrapy Ajťáků Mose a Richmonda, spolu s jejich nadřízenou Jen, která je bezpochyby taká zdatná v práci s PC "S počítači to umím. Třeba přijímat emaily, odesílat emaily, odpovídat na emaily ", se vydáme na jejich společnou cestu životem, který začíná v přízemí obrovské prosklené budovy firmy, kde pracují. Díky jejich nepatrné odlišnosti a způsobu myšlení, se bude divák neuvěřitelně bavit, už jen díky výborným hercům, kdy Katherine Parkinson hraje opravdu skvěle, a tak i ze svérázného Britského humoru a dokonalým vtipům. S veškerou úctou, Johne, já jsem šéfem IT a mám v tomhle přehled. Pokud napíšete “Google” do Googlu, tak můžete zničit internet.. 95 % ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zkuste Cradle Of Filth, gotici jsou přece taky lidi...nezapomenutelné, úžasné, perfektní, křeče do bránice přinášející zatím poslední a zatím i nejlepší dílo Grahama Linehana, který by sebou měl sakra pohnout a dodělat další sérii!!! Dva typičtí ajťáci, jeden megalodespotický zhýralý boss, jedna setsakra pohledná Angličanka (už zase...asi je to jako s Francouzkami - všechny pěkné jsou u filmu), jeden gotik skvěle nadabovaný do češtiny, a k tomu kýble a kýble a kýble smíchu. Viva la britcom! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Roy zvedá telefon a automaticky se ptá: "Zkusili jste to vypnout a zapnout?". Zní to jako arogance, tento jednoduchý úkon však vyřeší většinu problémů. Kolikrát jsem již byl k počítači zavolán matkou či sestrou s tím, že nejde internet nebo monitor. Stiskl jsem tlačítko Reset a vše zas šlapalo jako hodinky. IT Crowd - dva asociální ajťáci pracující v suterénu fiktivní britské firmy s šéfovou, která vůbec nerozumí počítačům. A máme zaděláno na pěknou řádku humorných situací... První dvě série samy o sobě by s klidem mohly kandidovat na to nejvtipnější, co dosud bylo natočeno. Takto zpětně vnímám nahrazení úžasného Denholma debilním Douglasem (kterému jsem po čase celkem přišel na chuť - 22.1.´14) jako první předzvěst pádu, který však přichází až s třetí sérií, která si již nedokázala udržet úroveň sérií předchozích. I tak je to pořád dost dobré, a to i dílem mé shovívavosti, neb IT Crowd patří k mým nejblíbenějším seriálům. Čtyřka už je alarmující, ale i přes zoufalou absenci invence jsem si ji celkem oblíbil. The Last Byte celý seriál příjemně uzavírá... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 80%, The Last Byte - 80%) ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

"Zkouseli jste to vypnout a zapnout?" je bomba, ale mne nejak vadi to okolo. Znetvorene nohy, cokoladove hovno na cele, video ze zachoda, uklizeci zachodu, sexualni gesta a narazky, nechutna opice atd... to proste nedavam. Irituje me dokonce i uvodni znelka, o Jenine vresteni nemluve. Je mi to lito, protoze Moss je vazne skvely! ()

Galerie (134)

Zajímavosti (95)

  • Když Moss (Richard Ayoade) sebou hodí na gauč, při záběru z blízka před ním leží jeho kravata, kterou má na sobě. Při záběru z dálky tam ale už kravata neleží. (SONY_)
  • Originální název seriálu The IT Crowd paroduje název skladby "In Crowd" od Dobieho Graye. (SeanBean)
  • V epizodě je zmíněno monstrum z filmu Godzilla (1954). (SONY_)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama