Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nepřátelé práce a intelektu, spojme se a bude sranda. Zvlášť pokud pracujete v oblasti IT. A pokud v IT nepracujete, nechápete a nevíte si rady – zkoušeli jste to vypnout a zapnout? :) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Po první nenapodobnitelné a nezapomenutelné sérii jedině nejvyšší hodnocení... Druhá série už není tak vyloženě skvělá, ale pořád tam jsou dobry hefty a ty jejich ksichty, to je prostě něco, chch... Škoda, že tam už nehraje Chris Morris, ten byl mnohem lepší a ujetější šéf. Třetí sérka fakt trochu upadla, což je škoda, ale dalo se to čekat, proto snižuju. Ajajajaj, čtvrtá sérka vyloženě zklamala. Co díl, to shit. Ani tam toho není moc k zasmátí a spíš to směřuje do vod trapnosti. Jojo, dobrý časy jsou už asi nenávratně pryč... Opět snižuju, tentokrát na 3 hvězdy a jdu zklamaně pryč... ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

jeden z nej serialu co znam, herci sedli jako svine..hlaska jedna za druhou..jak mu hodi ten debil to kafe :D skvelej sef firmy a hellshorses a electricsexpants je zlatej hreb :D ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

První série parádní. Výborní herci, skvělý anglický humor při kterém jsem měl hlasité záchvaty smíchu. Jenže, po prvním dílu druhé série začala kvalita klesat až do průměrné 3. a 4. řady. Veliká škoda. ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

"Vy lidi od IT jste tak strašně ovlivnitelní!" - "To teda ne!" - Ale jo." - "No jo, máš pravdu." Tak hlasitě a vytrvale jsem se už opravdu dlouho nesmál. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem přemýšlel, zda do své top10 seriálů zařadit spíš IT Crowd nebo "konkurenční" Big bang theory. Nakonec jsem se rozhodl pro partičku ze suterénu hlavně díky naprosto geniálnímu dílu S02E01 - Work Outing, který jsem viděl minimálně desetkrát:) ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Na první skouknutí geniální, pak ale velmi rychle ztrácí náboj. A většinu lidí asi ani tenhle typ humoru nezaujme. Ale občas neškodí zkusit tenhle seriál vypnout a zapnout. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Britský humor zrovna nemusím, ale tento seriál s prostredia IT pracovníkov sa mi fakt páčil. Skvelý čierny humor, výtečné gegy, IT hlášky sú tiež suprové a samozrejme aj sarkazmus na výbornej úrovni. Osadenstvo: Moss taký britský klon Sheldona z BBT, ale by som povedal, že o čosi zaujímavejší. Roy ma určite na vrh pri zrovnaní zo Leonardom z BBT je vtipnejší a sympatickejší. Jen síce není taká kosť ako je Penny z BBT, ale ten britský nádych a niektoré humorné situácie a vtipky fakt stoja za to. Gothik Richmond je síce podivím, ale to sú všetci v tomto seriáli a zapasoval do prostredia IT výborne. Šef Denholm fakt nemá žiadnu chybu a je naprosto úžasný len je veľká škoda, že ho v 2. sérií nahradil Douglas, ktorý sa síce snaží ako môže, ale fakt to už není ono je to iba kus vola. Ďalšou veľkou škodou je zmena interiéru v 2. sérií lebo "jaskynní štýl" z 1. sérií bol omnoho zaujímavejší. Celkovo bola 2. séria neskutočná a určité najlepšia. Scenárista a režisér Graham Linehan na tomto diele urobil fakt kus práce a určite si zaslúží neskonalú poklonu. Pre mňa 80% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

The IT crowd se dá považovat za protiklad americkému sit-comu The Big bang theory, který se zaměřoval na fyzikální vtípky, a stejně jako on, i The IT crowd se postupem času "zpopularizoval" a víc než technickým vtipům o počítačích, se věnuje běžnějším společenským tématům. Což je (u obou případů) na škodu, protože právě scény parodující posedlost Facebookem (aneb geniální Friendface!) nebo zničení Internetu patří k tomu nejlepšímu. Ale stejně tak i parodie na otravná varování na začátku DVD, že stahování je ilegální, má své kouzlo:) Jediný závažnější problém při sledování je ten, že nepochopíte britský humor, což se může snadno stát. Pokud ale máte již s tímto svérázným žánrem své zkušenosti (např. z Black Books, jenž má s ITC společného scénáristu), tak si Ajťáky dozajista užijete, a díky své krátké stopáži můžete celé čtyři série shlédnout za jedno odpoledne. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Humor, ktorý ma dokáže naozaj pobaviť, IT geek duo Roy a Moss ma dostávajú do kolien. Plus tá začiatočná pesnička ma dosť baví a ten Mossov účes je na odpadnutie. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem se nemohl přenést přes neupravený anglický styl. Zhýčkaný z prostředí Big bang theory. Navíc mi nevoněla ani postava Roye, která se mi nejprve zdála ohromně nesympatická až trapná. Po první sérii jsem váhal mezi šedesáti až sedmdesáti procenty. Nicméně hned ze začátku série druhé se postava Roye vydala úplně odlišným směrem a rázem se i leckdy vyrovnávala Mossovi, takovému Sheldonovi Ajťáků. Po třetí sérii se už můžu s čistým svědomím přidat k fanouškům tohoto často až geniálního sitcomu. Partička IT disponuje vším tím, čím je anglický humor pověstný, utahováním si z postižených, gayů a plno dalších tabu způsobem, že udržet se a hrát si na moralizátora opravdu není možné :-). ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama