Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 9
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

sud 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se u toho nebavil, ale narozdíl od jiných britcomů či ostatních děl Grahama Linehana mě to příliš nezasáhlo. 60%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší komediální seriál hned po Red Dwarf, který jsem měla možnost sledovat. Obrovské množství gagů všeho druhu, narážek a slovního humoru, v nemálo případech dovedených do geniality. (Hoří! Hoří! Pomozte mi!) První díl druhé série mě dostal do několika po sobě jdoucích křečí smíchu. ("Postižený" Roy) Pravda, některé scény jsou trochu slabší, ale nijak neohrozí IT Crowd jako celek, čemuž samozřejmě pomáhá perfektní obsazení, které podobně jako u Red Dwarf neodsunuje žádnou z hlavních postav do pozadí ani jinou neupřednostňuje. Nemohu jinak než vřele doporučit. Jen doufám, že kvalita nepůjde dolů s druhou řadou. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Zatím dle mého názoru nejvypilovanější dílko irského humoristy Grahama Linehana. Výborný ústřední trojlístek magorů (buranský Ir Roy, mimozemšťan Moss a potrefená husa Jen) je doplňován naprosto božským Christopherem Morrisem alias bosem Denholmem Reynholmem, jehož výstupy a interakce s ostatními členy týmu (team!) patří k tomu nejvtipnějšímu co jsem kdy na obrazovce viděl. Klasický černý/suchý humor, hora nadsázky a na začínající herce skoro neuvěřitelné výkony. První série je téměř bez chyby, druhá se bohužel tak nepovedla.... 80% ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Bravúrny britský sitkom. Počitačový tématiku mám rád a ešte skĺbenú s geniálnym humorom tak to je niečo premňa. Veľká škoda je, že to má len tak málo častí, ktoré sú všetky na dobrej úrovni. Niektoré časti sú ale BRUTÁLNE! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii: Zabtě mě, ale tohle je zatím nejslabší sitcom, který jsem z anglické produkce viděl. Je to taková kopírka Black Books. Ano, vím že je to od stejného režiséra a v tom je ta chyba. Zřejmě si řekl, proč ty charaktery nepřesměrovat do IT oddělení to je přece dobrý nápad, no ne? Byly pouze 2 díly ze 6, u kterých jsem se smál hodně a to druhý (Kalamity Jane), a pátý (The Haunting of Bill Crouse). Těm zbývajícím se lehce pousmějete ale není to nic, co by vás dostalo do kolen. A to, že to tady srovnávají s Trpaslíkem no to je vrchol! Ale uvidíme, co druhá série přinese. Po druhé sérii: Takže, hodnocení zůstává stejné. Objevil se Douglas a ten tomu spíše uškodil. Každopádně, prý se už natáčí 3. série, tak jsem zvědavý.. Po třetí sérii: 3. série překonala druhou opravdu o hodně. Více jsem se nasmál a dokonce i chci, aby byla čtvrtá. Pokud bude podobně dobrá i 4. série, tak asi zvednu hodnocení. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Dvojica trhlých maniakov z iného sveta (zo sveta počítačov) v spoločnosti ženskej lamy a na dôvažok v podniku , ktorý je vedený pribitým šéfom .... Ako to môže dopadnúť ? Obrovským náporom na bránicu a hlasným hurónskym smiechom ... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mne fakt dostal, co díl to IT specialita. Škoda, že je tak málo epizod. Drsné hlášky: "Zkoušeli jste to vypnout a zapnout? " ; ''Tohle Jane, je internet " ; ''0118-999-88199-9119-725-3'' Jeden z nejlepších Britských seriálů. Hlavní postavy: Roy Trenneman - (Chris O'Dowd) - lenivý pracovník původem z Irska, který se snaží jakýmkoliv způsobem uniknout svým pracovním povinnostem. Maurice Moss - (Richard Ayoade) - typický „ajťák“. Vyjadřuje se co nejodborněji, což ho dělá ještě komičtějším a ostatní lidé mu vůbec nerozumí. Jen Barber - (Katherine Parkinson) - mladá žena, která neví nic o IT, ale i přesto jí ředitel dá místo vedoucího oddělení IT. / Viděné epizody z 1-3 série *18.dílů / Aktuálně: chtěl bych zhlédnout 4.sezónu ( Hodnocení: 10/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi tenkrát ukázal spolubydlící na koleji a za to mu jsem velmi vděčný. Hltám každou epizodu, jsem schopen si ji pustit i víckrát za sebou. Nejraději mám Mosse a ty jeho odborné výrazy. Nejoblíbenější epizoda: 1 x 02 - Calamity Jen. 0118 999 881 999 119 725 3 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak má to svoje dobrý momenty a někdy i super hlášky, celkově mě to ale moc nezaujalo. Na jednu dobrou scénu totiž připadá jedna špatná a někdy i trapná. A ta postava Jen je tak neskutečně protivná a nesnesitelná. Víc se to projevuje ještě ve 2. sérii,která kromě geniálního prvního dílu (tam jsem se fakt hodně zagebil) byla docela špatná. No je vidět, že tento britcom mě neoslovil tolik, co zbytek zdejších uživatelů, škoda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

First: skvělá znělka! A jinak? Viděl jsem jeden díl z mnoha - smutné na tom je, že nemám zvláštní potřebu pídit se po dalších... NEJVÍC mě irituje opětovný divácký smích v pozadí: jsem snad jediný, komu tahle věc v mnoha amerických/anglických komediálních seriálech vadí? Hrané, nucené, nevhodné, otravné! Snad jsem natolik inteligentní (píši za masy), abych poznal, kdy se smát, ne? Prostě mě to uráží... Ajťáci mě pobavili a rozesmáli, to je ale bohužel vše. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Už jenom za ten infantilní úsměv Jen, když sleduje za výlohou červené boty, které následně způsobí zakřivení prstů na jejich nohou, nemůžu odepřít plný počet. Stejně jako ona vypadá za sklem jako totální blbka, tak já nejsem o nic víc pozadu. Proto je asi lepší dřepnout si na zem, daleko od okna, protože pochybuju, že by vám sousedi poděkovali za výhled na totálního kreténa. Když přijde televizní reportáž a změně telefoního čísla na záchranou službu, ptám se sám sebe, jestli je můj humor tak zvrácenej a nebo se prostě směju tomu, jak jsou nějaké situace trapné. Obě otázky vlastně pokládám zbytečně, protože tak jako tak se u IT směju víc než u kteréhokoli jiného seriálu a filmu. Vrcholem je díl (paradoxně je to zase ten s těma botama), kdy Jen (kdo jinej :D) kráčí po chodbě a mine japonského delegáta, který ji dupne na její chromé nohy. "Ty ha*zle. Zas*anej č*ráku, copa nevidíš kam šlapeš? Ty zm*de jeden zkur*enej!". Všechna sprostá slova jsou vypípána a následný záběr na asistenta ředitele, který zběsile mačká na klakson s nápisem -Pro vypípání sprostých slov- je vyloženě geniální. A já? Já ležím v kaluži slin, jelikož nedokážu zastavit ten neskutečnej příval smíchu. Fakt, tohle se mi snad stávalo naposledy u Simpsonů (a nebo je důvod ten, že nesleduji seriály tak, jak by slušilo a patřilo). Je ještě milión situací, ze kterých se člověk promění ve zmutovaného krypla, jehož jediným životním údělem je podporovat bandu jiných kryplů (IT se jmenují :D). První série byla ke konci sice trochu slabší, já ale věřím, že druhá bude totální blázinec. A na to si budu muset vzít jiný brejle....1. série: 5/5.... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vyborny "ajtacky" serial se dvema luzry muzskeho, jednim zenskeho pohlavi, jednim Gothem za dvermi a excentrickym sefem v poslednim patre londynskeho vezaku. Spousta eskapad, vyborneho situacniho i absurdniho humoru, ale take hlucha a nevtipna mista a leckdy mozna malo "opravdoveho IT" humoru. I tak ale nadstandard a prijemna zmena do zabehlych sitcomu. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Britský humor je mým hodně oblíbeným, ale nic se nesmí přehánět. Tahle směsice Beana, Red Dwarfu a Pythonů mi zachutnala hodně hořce, takže drogová záležitost se z toho nestane. Už jenom šest dílů a prý jsou o hodně horší, takže půjdu s hodnocením trošku níže. Možná. Chris Morris je trochu trapný, Parkinson sama o sobě dost fekální a nechutná, když ještě začne řvát, beru si sáček. O'Dowd je borec a všechno kolem něj má šlehu, ale jinak přečovitě vyvolané rádoby směsné scény tomuhle vůbec nesluší, příběhově utopické a určitě s enebudu připojovat k tomu, že chci poznat nějaký "ajťáky", protože takhle se nechová ani to největší hovado. Shrnuto, hvězdičku za Mosse, hvězdičku za znělku a ta poslední je proto, abych ji mohl po druhé serii ubrat. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

... musím Ti něco říct, celý večer jsem chtěla, ale nebyla na to ta správná příležitost ... - co?- ... máš na hlavě hovno ... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nejlepší sitcom od dob Červeného Trpaslíka. Chytrá a zároveň někdy i lehce drsná zábava. Tvůrci se nebojí být trošku kontroverzní a to se mi líbí. První dvě série jsou geniální. Bravo. Stačí tam nahodit jakkoliv trapný fór, ale postavy jsou tak dobře napsané a sehrané, že to prostě utáhnou. ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama