Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 8
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

Noomi 

všechny recenze uživatele

A ďalší britcom z mojej TOPky. Ten, ktorý celý môj fanatizmus okolo britského humoru naštartoval...Seriál o dvoch trochu pošahaných IT týpkoch zavretých v suteréne spoločnosti ďalšieho pošahaného týpka. No nesmiem zabudnúť ani na Jen a už vôbec nie na Richmonda. Skvelé gagy, úžasne vykreslené postavy, vynikajúci námet a najlepšie spracovaný. Boh nech ochraňuje Grahama Linehana. Škoda, že je tých častí tak málo, aj keď je pravda, že ku koncu už trochu strácajú dych. Ale aj tak : "Kabelku byste neukradli. Auto byste neukradli. Ani dítě byste neukradli. Policistu byste nezastřelili... a potom neukradli jeho přilbu... nevykonali do ní potřebu... neposlali byste ji vdově... a pak ji znovu neukradli! Stahování filmů je krádež!" ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Uz to tu bolo parkrat povedane, ale kvalita jednotlivych dielov naozaj nie je vyrovnana. Nieco na styl Big Bang Theory - plejada smiesnych postaviciek v britskom sate. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

První série patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost vidět v televizním seriálu (jasně 5). Chris O'Dowd a zejména Richard Ayoade jsou ve své roli geniální. Katherine Parkinson je skvěle doplňuje. Graham Linehan vytvořil masterpiece. ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Genialni serial se skvelym scenarem a jeste lepsima postavama. Od 2. serie se to poradne rozjede. Tohle nikdy neomrzi. Jo a nemusite o IT vedet vubec nic,aby jste si to uzili. ()

Beranek 

všechny recenze uživatele

Snad jediný seriál, který ani po třech sériích nepolevuje a totálně dokáže odrovnat vaši bránici. O geniálnosti tohoto seriálu nelze vyprávět, to musíte vidět. A věřím, že se tomu budou smát i lidi, co ví jen to, že nějaká věc která se jmenuje počítač existuje. Prý se bude točit čtvrtá série, tak nezbývá jen doufat a těšit se na ni. ()

petrrr 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál britského humoru, který má určitě něco do sebe. Jsou scény, které mi připonají občas Montyho P., ale ty nahradí výborné scénky zvlᚍ z prostředí podzemního suterénu partičky IT. ()

Prolog 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se u sledování It Crowd poprvé málem udusil. Tolik jsem se smál, že jsem občas zapomínal dýchat :). Herci jsou prostě parádní. Myslím, že je jen otázkou času když hlášky typu "Gotici jsou taky lidi" zlidoví :D... Jediné co mi vadí a to hodně je český dabing s kterým přišlo HBO. Něco tak příšernýho sem niokdy neslyšel. I ty nejvtipnější věci vůbec nevyznívají. Takže prosím lidi který s tímhle seriálem ještě neměli tu čest...Nedívejte se na díly s českým dabingem nebo se vám naprosto zhnusí! Najděte si je v originálu a užijte si je! ()

Author 

všechny recenze uživatele

Ehm, pod takovýmhle překladem bych IT Crowd rozhodně nehledal, i když ani nevim, jak bych to sám přeložil. Počítačům zrovna nerozumim, ale tenhle sitcom naštěstí není úplně o nich, je to o partě naprosto úlítlých, nepraktických lidí. Myslim, že věta "I am 32-years old IT man working in the basemment, of course I do the whole lonely-hearts thing" mluví za vše. A Moss je dokonalá figurka, fakt hustej týpek. Britský humor mam rád, ať jde o Douglase Adamse, Red Dwarf nebo IT Crowd. ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Na druhé shlédnutí musím výš, ze druhé série se mi líbil první díl, další se zdají slabší, možná proto, že z IT toho moc nezbylo. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

1. séria je skvelá plná IT humoru, ktorý ako budúci informatik viem oceniť o to viac :). Avšak 2. séria upadá do podpriemeru. Viac trápnosti menej humoru a hlavne menej IT. Takto som si teda pokračovanie určite nepredstavoval. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

"Jste v pořádku?" - "Jsem handicapovaný." Myslel jsem si, že mě to nebude moc bavit, ale zatím se u toho řežu jako u máločeho. A metamorfóza Jen během návštěvy tety Irmy byla naprosto dokonalá :) ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Ještě pár sérií a vznikne největší konkurent Červenýho trpaslíka :-) Po třetí sérii je to stále nejúžasnější komediální seriál za posledních 20 let... ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem sice viděl druhou sérii a až potom první, ale bavil jsem se přenáramně, tzn. chechtal jsem se, jak za mlada :o) Skvělá věc - nejlépe samozřejmě v originále s titulky, všichni zůčastnění jsou "sladcí" :o) P.S. První díl třetí řady též dobrý! ()

Fredy176 

všechny recenze uživatele

Prostředí IT je mi blízké a na některé scény/gagy jen tak nezapomenu, ale pořád tomu něco chybí ... každopádně jetli bude třetí řada tak se rád podívám. ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama