Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 3
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poopravuji své předchozí tvrzení, opravdu až po čase člověk přijde na chuť těmto skvělým skečům a originální partičce tří komických postav z IT oddělení jedné soukromé britské společnosti. :-)) A bodejť by to nemělo takovou šťávu, když je pod tím podepsaný, no kdo jiný, než sám znovuobjevitel kvalitního britského humoru "monthypythonského" střihu..! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť vyprodukovala nový druh človeka - "ajťák" - tak trochu svojský, vždy v "IT obraze", no ťažko použitelný v bežnom živote. Seriálové duo Roy a Moss sú nevyčerpateľná studnica zábavy a vďaka načrtnutému potenciálu verím v rovnako geniálne pokračovanie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Velká Británie produkuje opravdu skvělé seriály. Nejprve jsem byl na pochybách, nečekal jsem, že by jen s třema hlavníma postavama šlo udělat něco tak dobrého, ale hned po dokoukání prvního dílu bylo jasné, že tento seriál bude patřit mezi mé nejoblíbenější. Každý díl mě udivuje tím, jak je úžasný a vtipný a neztrácí na atraktivitě. Jako každý správný seriál má nějakého pobudu, v tomto případě je to Moss, který je originální ve všech směrech. A někdy mě jeho hlášky opravdu donutí válet se smíchy po podlaze. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšou prednosťou IT Crowd sú skvelo napísané postavy (okrem Mossa, ktorý je klasická Sheldonovská karikatúra) a to najmä Jen a Roy, ktorých úbohosť a existenčná zbytočnosť je úžasne realistická. To, že to vlastne nie je nerdy zábava (nie, nie je!), mi prestalo vadiť po pár epizódach. Totižto mnohé epizódy sú skvelo vybudované situačné komédie (najmä Gay: Gay Musical, či Calendar Nerds), i keď na druhej strane kvalita jednotlivých epizód je dosť kolísavá. PS: Veľké plus za numanovskú zvučku! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Komu se líbí suchý britský humor ten bude nadšen, já osobně jsem se snad u každého dílu válel smíchy. Tahle trojka je fakt k popukání:)) "have you try turning of and on again" No teda třetí série je pořád stejný nářez ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kdesi v hlubokém podzemí se skrývá nejedno tajemství a také duo lehce nepraktických krotitelů jedniček a nul s vedoucí, která nikdy nepochopí, že 1 + 1 = 10 (samozřejmě ve dvojkové soustavě). Svět jim nerozumí, oni odmítají rozumět jemu a ze svého úkrytu se vydávají na dobrodružnou cestu mezi lidi jen ve velmi vyjímečných případech. Jedná se velmi dobrou zábavu, ale rozhodně by mi nedělalo problém vysypat o půlnoci z rukávu deset oblíbenějších seriálů. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nad tímhle seriálem občas kroutím hlavou, jakobych se snažil proniknout do tajů IT. Tři společenští looseři v podzemí velké firmy, jo něco podobného si Linehan vyzkoušel už v malém knihkupectví (Black Books), ale jeho vlastní počin dopadl dle mě hůř. Ač britský humor mám velmi rád, tohle mě k srdci nepřirostlo. Co mně nesedí? Téma (nejsem PC maniak), herci (líbí se mě snad jen Roy) + místy až primitivní a očekávatelné vtípky. Nalezl jsem tu jen minimum výborných vtipů a to je největší problém. Podobné vtipy by vymyslel kdejaký pobuda z vesnice. A Richmond je tu jako střevní chřipka po dobrém obědě. Sorry, ty vtipy fakt nemají moc velkou úroveň. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

95% - Neuvěřitelný seriál, kde druhá série tu první dokonce ještě překonala, což jsem si myslel, že je nemožné! P.S. Třetí série sice nedosahovala úrovně druhé, přestopro mě stále měla jasných pět hvězd... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po první sérii končím, nemám na tohle žaludek, už dlouho jsem se nenudil u komedie jako u této. Nejspíš půjdu proti proudu, ale jinak to nejde.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +občas opravdu obrovská sranda, na postavy si časem zvyknete -i tak je jich ale málo a pohybují se na malém prostoru, britský humor je hold jiný, je potřeba si na to zvyknout/// No bavil jsem se celkem dobře. Později snad ještě více než na začátku. Jen souhlasím s uživatelem verbst, který si stěžuje na nevyrovnanost jednotlivých dílů, taky to tak vidím. Občas jsem se bavil výborně a občas jsem se ani jednou za celou dobu nezasmál. Další problém je počet dílů. Viděl jsem první tři řady, ale to je dohromady jen 18 kousků a to je celkem málo. Chtěl bych víc, protože námět z počítačového prostředí je mi dost blízký./// Celkem 72%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Výborný britcom. Směle se může rovnat takovým klenotům jako Červený trpaslík, Černá Zmije nebo jinému Linehanovu seriálu Black Books. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Unikátní, jak jinak než britský, miniseriál, který sadí na prdel a hned pak háže do výbuchů smíchu. Kdo dělá v oboru, ví, že je to realita, kdo naopak nedělá, může se nesmát. Excelentní casting dělá z tohoto seriálu něco, co je velkou škodou, že nedostalo větší šanci. Jednotlivým dílům kraluje "Internet" a "Pracovní večírek (divadlo)". Doporučuju! ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Něco tak perfektního jde jen doporučit, dlouho jsem se tomu vyhýbal - a jen proto, aby mě to nakonec nadchnulo. A v reakci na kolegu, ano, druhá série je ještě lepší než první :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zajímavý seriál dělající si srandu z lidí v IT, bohužel ale na jeden kvalitní "geek" vtip připadá hromada těch nudných a trapných. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

I'm The Boss, Headhunter, Numero Uno, Mr. Big, The Godfather, Lord of the Rings, The Bourne Identity, Taxi Driver, Jaws...I forget the question quite a lot. Who are you again? ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama