Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 10
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

Klemi 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že pracuji a studuji v oboru informatiky, musím říct, že i když autoři dělají z informatiků hrozné pošuky, často trefí hřebíček na hlavičku a při některých scénkách jsem šel do kolen. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Lidi mimo obor to asi až tak nepobaví, ale pro správnou cílovou skupinu je to brutální záležitost. Pokud tedy mluvím o verzi, která není sprasená strašlivým českým dabingem. Při sledování si jen smutně říkám, proč sakra nemám takovou parádní šéfovou... ()

vrook 

všechny recenze uživatele

"Zkoušeli jste to vypnout a zapnout? Přesvědčili jste se, že je to zapojené v zásuvce? Ano? Dobře, někdo se vám tam na to přijde podívat." "Možná."... Skvělý seriál, který naprosto využil prostředí. Opravdu "ajťáci" žijou vlastním světem někde dole podzemí... Opravdu škoda, že jsou jen 3 série, protože by si tenhle kousek měl zasloužit víc, ale příští rok má vyjít 4. :) 10/10 Opravdu srdeční záležitost... ()

Mersina 

všechny recenze uživatele

"Skúšali ste to zapnúť a vypnúť? " . Vynikajúci jednoduchý britský seriál, ktorý vás určite rozosmeje, a to ani nemusíte byť IT. ()

TomasB 

všechny recenze uživatele

1. a 2. serie za 5 hvezdicek, bez diskuze. 3. serie po 3 dílech zatím ODPAD:/ neskutecny propad urovne humoru... ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

po prvních šesti dílech to bylo 5* jak vyšitejch, ale už druhá série přinesla zklamání blížící se fyzický bolesti a srazila IT Crown z piedestalu kultovního sitcomu. 1. řada *****, 2. **, 3. ***, další už nechci vidět. AKTUALIZOVÁNO: tak nakonec 4. řada ***, s extrémní nevyrovnaností epizod. Lineman už vaří z čistý vody a zápletky jsou čím dál strojenější. navíc je vidět, že IT prostředí mu ve skutečnosti moc nesedí. ()

SenFlxr 

všechny recenze uživatele

Ovšem i těch pět je málo na ohodnocení nekterých dílčích scén, viz: Varování FBI o stahování, Jen a Jorg putují do kuřárny za zvuků monumentální hudby, Roy na vozíku.... ()

lektvar 

všechny recenze uživatele

Ja sa len tak niečomu nezasmejem. Odhliadnuc od pár nechutných, neetických a nemorálnych scén som sa ale v živote tak nebavila. A urobiť kvalitný humor je 100 x ťažšie ako ľudí rozplakať kvalitnou drámou. ()

chemikals 

všechny recenze uživatele

viděl jsem zatím jen 1,5 série, ale velice mile mě to překvapilo....suchý IT humor příjde občas vhod....zkusil jste to už vypnout a zapnout?....:-D ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se mi zpočátku nelíbil ten divně uječený způsob mluvení všech třech hlavních hrdinů, musím uznat, že mě to nakonec docela vcuclo. Obzvlášť doporučuju díl, kde Roy předá Jen internet, aby ho ukázala lidem na svojí prezentaci o IT. Bravo! ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že som sa pri všetkých troch sériach, a pri každom jednom dieli vždy z chuti zasmial, by som rád dal aj vyššie hodnotenie. ALE!!! To by som sa nesmel, tak isto, pri každom jednom dieli cítiť v mnohých chvíľach úplne trápne a nepríjemne. IT Crowd dokáže dokonale z geniálnej, vtipnej situácie prejsť do totálneho trapasu a naopak... Schválne som si pozrel všetky 3 série, či sa na tom niečo nezmení, ale nie. Kvalita je konštantná s občasnými chabými výkyvmi hore/dole... A navyše k poriadnym narážkam na informatický svet sa seriál dostáva až v druhej polke tretej série. Dovtedy tam len šaškujú tri socky, ktoré sa o IT poriadne ani neobšuchnú... (▲) ()

Toumyk 

všechny recenze uživatele

POměrně chytlavý a vtipný seriál. Samozřejmě co se týče postav nemůžu si stěžovat, že by mě nějaká z nich nudila. Každý tam má v sobě něco jiného a když se dají dohromady je to zkrátka k popukání. Rozhodně nejvíc žeru Mosse. ()

akcul 

všechny recenze uživatele

První dvě serie jsou výborné, trojka mnou moc nepohla, snad později. Na tento humor jsem si musela zvykat, ale zvykla jsem si a teď se nemůžu přestat smát. Dělají si srandu opravdu ze všeho! Pohřby, kanibalové, invalidé... cokoliv. A ty zjevy! Roy, Moss, Douglas, můj oblíbený Richmond a trhlá Jen ve všech možných absurdních situacích. Jsem ráda, že jsem jim dala šanci:-) ()

Efreeti 

všechny recenze uživatele

Přesto že za 3 sezóny nebylo dílů tolik i tak se nebojím prohlásit, že všechny k popukání nebyly. Přesto tomuto seriálu stále fandím. ()

andrew-a31 

všechny recenze uživatele

Partička IT... pro mě asi nejlepší seriál všech dob. Hláška "Zkoušeli jste to vypnout a zapnout?" je nezapomenutelná a číslo na pohotovost "0118 999 881 999 119 725 3" to si také doopravdy pamatuju :-D 1.série vynikající, 2.série o něco slabší ( střída dobré díly s horšími ), 3.řada asi nejlepší. Chtělo by to další díly ;-) ()

Juri-Sai. 

všechny recenze uživatele

Trošičku mě až děsí myšlenka toho, že jejich kancelář vypadá skoro stejně jako ta moje :D naštěstí tu nemám Mose ale kombinaci Ghota a Mose. Takže o to větší tu mám zábavu. ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama