Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

MetalLizard 

všechny recenze uživatele

Moss, Jen, Roy a jejich nesmrtelné hlášky. Opravdu by mě zajímalo, jak to chodí ve světě opravdových ajťáků. Zda taky na každý hovor s prosbou o opravu tiskárny nebo PC odpovídají: A zkoušeli jste to vypnout a zapnout ? :D ()

melisos 

všechny recenze uživatele

Není snad dne , kdybych s mojim kámošem neřekl , alespoň jednu hlášku z Partičky IT . Hodně vygradovaný humor , který se snad musí líbit každému . Pro mě je vrcholná 2 . série a nejméně dobrá , ale i tak skvělá 1. série . Nejoblíbenější díl je pro mě Sraz zaměstnanců a Společná večeře . HBO udělalo perfektní dabing , který vůbec neruší a je stejně dobrý , ne-li lepší než originál . Genialita toho seriálů stojí na několika charakterech , ale přitom všechny jsou skvělé . Nápaditost dílů a děje je famózní . Lineham se zase předvedl v tom nejlepším světle , jak to umí . Češi by si mohli s Comebackem a podobným shitem o vytvoření něčeho podobného jen snít. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že kdo viděl minimálně 3 série bude se mnou souhlasit, že v konečném důsledku jde kvalita bohužel z kopce. V 1. sérii byl každý díl prošpikován vtipy zleva doprava , 2. série naskytla otevřenější lokace a pořád byla velice vtipná, ta 3. série už bohužel na vtipnosti ztrácela. Neříkám, že jsem se pořádně nenasmál, ale už mi to přišlo dosti ucházející. 4. série má své kouzlo, ale po shlédnutí se mi epizody vykouřily z hlavy, protože tam nebyl žádný geg, který by se mi napevno vryl do paměti. Dle mého názoru hodnocení 1S - 95%, 2S - 90%, 3S - 85%, 4S - 80%. Co nás čeká v té páté, která letos vypluje se uvidí, snad to nebude pokračovat z kopce... ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Tady není co řešit dva borci IT a jejich šéfka kteří mě baví od začátku až do konce každého dílu. Miluju anglický humor! ()

Bredly 

všechny recenze uživatele

Tohle mi vždycky zvedne náladu. Výborný britský humor a herecké obsazení. Zatím se mi líbily všechny sezóny. Doporučuju. ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

PERFEKTNÍ! Jedny z nejlepších vtipů jsou právě tady... Neomrzitelné vtípky a skvělí herci. Nepřestanu se u toho prostě smát... ()

G.o.g.o 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tomu prist na chut,iba slabý odvar oproti The Big Bang Theory.Dost často sa mi stáva že narazím na velmi otravnú scénku čo sa mi v inych serialoch nestáva.Pozerat sa to dá a s času na čas je tam aj niečo vtipné. Zatial 3*, mozno časom zmenim nazor. ()

jjimmy 

všechny recenze uživatele

perfektné! najobľúbenejšia časť: 2. séria 1. epizóda! Každý vraví, že v tretej sérii je Douglas ako riaditeľ nepostačujúci, no podľa mňa je skvelý! Jediná škoda je, že Richmond je len v prvých 2 sériách :/ ()

Alice Ashley 

všechny recenze uživatele

Senzační britský seriál. Když jsem viděla na Čt2 první díl, dost jsem se nasmála. U pár pozdějších dílů jsem dokonce i slzela smíchy. Opravdu doporučuji. Pokud se chcete zasmát, pusťte si Ajťáky...:))))) :D PS: Doporučuji v originálním znění...:) Nadabovaný to není ono..:D ()

Toxie 

všechny recenze uživatele

Jen: Pokud napíšete "google" do googlu... Můžete zničit internet. Tak prosím!... Nikdo to nezkoušejte!.. Ani z legrace! ...Tohle není legrace, můžete zničit internet! ()

-VINCE- 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající Graham Lineham, který stále drží pravý britský humor na správné cestě. Príběhy o dvou velmi inteligentních IT pracovnících a jedné takřka "normální" kamarádce Jen (Katherine Parkinson). Jak Roy (Chris O'Down) tak Moss (Richard Ayoade) nejsou schopni zařadit se do normálního života obyčejných lidí a jejich svět je pouze v IT technologiích. Tématika využita na výbornou, zábavné a vynikájící herecké výkony. Spousta humorných hlášek a záchvatů smíchu, které Vás prostě dostanou do kolen. Doufám, že seriál bude ještě dlouho pokračovat. ()

simoneo 

všechny recenze uživatele

Výborný anglický seriál z prostredia IT-ťákov plný aburdného humoru a stretu ich sveta so svetom ostantných ľudí. Základná myšlienka seriálu je totožná s Big Bang Theory. ()

Rill 

všechny recenze uživatele

I přes mou lásku k sitcomům nemůžu dát plnej počet hvězd... Něco mi tu chybí, ale musim říct, že sem si vždycky myslel o Britech.... že maj suchej humor :) ()

CorvusBlek 

všechny recenze uživatele

Luxusní anglický humor, co víc dodat!!Snad jen, hlavně v originálním znění, ze zvědavosti jsem si pustil jeden dabovaný díl a málem jsem prokopnul obrazovku, totální degradace postav a jejich originalit, hlavně Moss se věrně nadabovat snad ani nedá! ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama