Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 7
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 337)

Sandai 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky anglického humoru naprostá povinnost. Úplně první scéna. Ve svém CV píšete, že rozumíte počítačům. Ehmm....noo...éééé...ano, to jsem napsala. Tak co umíte? Nooo...příjmat maily......odesílat maily....... A co ještě? Eeee klik...dvojklik. Výborně, vidím, že tomu rozumíte. Budete šéfkou IT oddělení. A začíná smršt absurdních scének a skvělých hlášek. ()

Saintmalins 

všechny recenze uživatele

Na takových krátkých seriálů jsem moc nenarazil, ale když už jo, tak britský a vysoce nadprůměrný. Viz. Black Books. Nevím, jestli je krása právě v tom počtu epizod, ale já chci další! ()

smajki 

všechny recenze uživatele

"The button for the internet? Jesus Christ"! Další super kousek britské produkce, tentokráte z prostředí malého zaprášeného suterénu nádnárodní společnosti, kde své každodení strasti a radosti prožívají dva IT odborníci a jedna manažerka mezilidských vztahů. Viděno v originálním znění a naprosto bez chyby. ()

annacfd 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých prvních seriálů a taky jeden z těch vtipných, které jsou opravdu vtipné. Nejlépe znám první tři série, tu poslední jsem viděla, ale už mi nepřišla stejně dobrá. Každopádně jeden z britských gemů, které stojí za shlédnutí. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Hodně srandovní, první tři série určitě, a ohledně problematiky IT, možná z ní pouze setřeli nátěrový lak, ale na tom, myslím, vůbec nezáleží. Zábava je to k popukání. Z pokusů o remake nic nového nezavanulo a asi také nezavane (milá NBC, nechtělo by to spíš něco z gruntu nového?) ()

Mischak 

všechny recenze uživatele

Sjety všechny série. Tento seriál jsem velmi dlouho odkládala. Vedle Otce Teda, Black Books, bude tento jedním z dalších mých oblíbených. Co se tady dá rozepisovat a hodnotit? Prostě nic. Dívejte se a smějte se. Nicméně pro IT a PC analfabety: simvás, vůbec se nebojte na to koukat .-) ()

leucanthemum 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Narozdíl od mnoha seriálů není založený na atraktivních lidech, ale na skvělém scénáři i hereckých výkonech. Humor v IT Crowd je dobře promyšlený, scény jsou mistrně napsané (třeba vtip "Google into Google" by byl podstatně méně vtipný, kdyby scéna nebyla uvedena chvilkou mlčení a následným "I don't think that's true..."). ()

daetoxx 

všechny recenze uživatele

Po první sezóně jsem z toho nebyl moc dobrej, první díl mě bavil, ale u těch dalších mi to moc nešlo. Naštěstí i tady platí jako u většiny seriálů, že od 2. sezony to jede. Jsem v polovině druhé série a dál uvidím :-) ()

C.A.T. 

všechny recenze uživatele

Někdy přemýšlím o tom, co by se stalo, kdybych sám sebe zabil.... Dochází vám vůbec,že dnes pohřbíváme velikána?!-On umřel někdo jinej?....Nejsem umývač oken!! Tohle se nezapomíná, nejlepší sitcom vůbec. ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Kéž by každý ajťák byl tak vtipný jako jsou Roy a Moss, ale bohužel, protože to co potkávám v práci je samý studený čumák, ačkoliv někdy ta jejich řešení mých požadavků taky stojí za to. IT crowd je parádní britský sitcom u kterého jsem mnohokrát dostal záchvat smíchu. Dva ajťáci, kterým šéfuje ženská, co počítačům vůbec nerozumí, to už prostě zní zajímavě. Jediná škoda, že je tak málo sérií a v každé jen 6 dílů, to prostě zamrzí, protože tak dobrých sitcomů bohužel tolik není... A nedá mi to a musím vypíchnout jednu scénu u které jsem se opravdu hodně smál a to je scéna, která je proložena otázkou : To jsme se nemohli schovat za tyhle popelnice ???...:-) Kdo viděl, tak ví :-) ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš má jednu hlavní nevýhodu - až moc znatelné jsou rozdíly mezi jednotlivými díly. Na přeskáčku totiž máte díly, kde se řehníte až do koncové vteřiny a pak přijde díl, kdy si říkáte "tvl ještě 15 minut - to je nuda". Nebýt tohoto faktu, dávám fullhodnocení. Tematika je skvělá, Jen a Douglas obsazení na výbornou. :) Scénáristé mají pochvalu. ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Jediná vada na kráse tohoto serialu jsou pouze 4 serie,jinak je to nehorázná trojka,místy budete dostávat nezastavitelné záchvaty smíchu😀 ()

Mariooo 

všechny recenze uživatele

Neskutečně originální britský humor, zasazený do prostředí IT. Dva odborníci na počítače, kteří ale rozumí pouze počítačům a ostatní svět jim uniká, dostanou nového šéfa - Jen, která rozumí tomu ostatnímu světu sice o něco lépe, ale s počítačema to neumí vůbec. První dvě řady jsou bez chybičky, od třetí jde kvalita sice dolů, ale člověk se stále směje a to je důležité. ()

laurinq 

všechny recenze uživatele

Neviem či je to tým anglickým humorom, ktorý zjavne maximálne postrádam, alebo dej postavený na absolútnom klišé. Stále som sa premáhala dopozerať prvý diel kvôli vysokému hodnoteniu, niečo teda na tom predsa byť musí, nie? Nebolo. Aspoň pre mňa určite nie. ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama