Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletý Emerson (Aaron Webber) žil dosud jen se svými rodiči. Když se však ocitne ve svém dospívání sám - rodiče prochází manželskou krizí, pokusí se navázat nový citový vztah ke svému homosexuálnímu učiteli... Film posbíral řadu cen na filmových festivalech po celém světě - mj. na Mezipatrech 2006 Cenu diváků a Cenu hlavní poroty. (5150)

(více)

Recenze (11)

jafuska 

všechny recenze uživatele

další gay tématika, ale tentokrát to filmaři pojaly trochu jinak, než jsme zvyklí, nefungující rodina, dospívající kluk, který hledá svoji identitu, o jeho první lásce bohužel k učitelovi, která je zakázaná aneměla by být realistická, pro žádného dospívajícího dítěte není lehké vstupovat na práh dospělosti a napůl ještě být dítětem, jenže ani v tomhle filmu rodina neměla nejmenší tušení co se děje ve vlastním domě, natož aby řešily svoje manželské problémy, povedený film, protože i toto se může stát i v normálním životě a ne jen ve filmu, ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Nezkaženej snímek, který svým vlastním způsobem vypráví příběh a přitom nepatří mezi "obyčejné" filmy, které se kolem těchto motivů pohybují. Velký plus - dobré herecké výkony. Nezapomenutelná scéná jak Robert Joy se pokouší sabotovat dům milence své manželky, vyběhne ven s tou rourou a v celé sekcenci vypadá jako ten nejposlednější lokaj :D ()

Reklama

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Přesně takové filmy opravdu, ale opravdu můžu! Malý, nezávislý film o vztazích a hledání sebe sama (ať už se jedná o Emersona, jeho rodiče nebo pana učitele a jeho častou návštěvu veřejných záchodků). To že jde o film s homosexuální tématikou samozřejmě víte, ale není to předkládáno jako hlavní téma snímku- Emerson zřejmě nerozlišuje mezi láskou k muži, či ženě...jeho heterosexuální rodiče řeší svůj vztah a nevěru ...a pan učitel je jediný "čistý" gay....Navíc je to v některých momentech velice vtipné! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

"Celá nová věc" je o prvních, v podstatě falešných, milostných citech mladíka ke svému učiteli, o hledání hranice mezi kamarádstvím a sexuální touhou. Film se nesnaží být dramatem až do morku kostí, i když k tomu jeho téma neustále svádí, ale spíše se snaží najít cestu skrze humor a uvolněnou zimní atmosféru. Daří se mu to téměř na výbornou. -------------- PS: Mladý herec Aaron Webber by byl ideálním představitelem Harryho Pottera. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!! Film o hledání identity jednoho puberťáka (to by ještě nebyla novinka), který tápe a zkouší to, jak jen to jde, riskujíc neskutečně mnoho...ale je to těžké, protože sami rodiče také nemají úplně jasno v tom, co chtějí a jak se svým životem dál. Bylo to citlivé, kamera byla báječná, casting též a zcela dokonalá byla hudba, včetně onoho "love songu." A čím se to možná vymykalo bylo zejména pro mne nové téma, resp. myšlenka, která mne zatím příliš nezaměstnala - jaký život nabízejí alternativní rodiče svým dětem, které se samy musejí hledat a někam zařadit? Rodiče už mají jasno, vědí, kudy a samo že do toho zatáhnou i děti...ale ty se časem setkají s dětmi, které to mají jinak. A musí být jó silní, pokud si mají ustát to, co do nich vštěpovali rodiče. Tady to byl úplný mazec - kluk do svých asi 13 měl domácí vyučování, v životě nebyl v kolektivu - a pak se konečně dostane do třídy mezi puberťáky, kteří mu to opravdu neusnadňují. No, to mu rodiče opravdu prospěli... Jinak - Kaňaďani tu neskutečně zabodovali, moc se mi to líbilo. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Film bol napísaný za dva týždne a natočený za 15 dní. (dwdb)
  • Všetky piesne vo filme sú od kanadskej kapely The Hidden Cameras. (dwdb)

Reklama

Reklama