Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o muži, který byl v mládí vychováván jako pes, musel bojovat o svůj holý život, o přežití. Postupem času jak stárnul se z něj stal poslušný zabiják, který plní rozkazy svého páníčka. Jedna zakázka se mu vymkne z rukou a šlape mu na paty policie. Všechno se mu ještě více zkomplikuje, když se na skládce seznámí s ženou, kterou tam její otec drží a zneužívá. Pomůže jí a dají se společně na útěk před policisty... (sheen)

(více)

Recenze (42)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

K.O. aj pre tých čo sa v depkách vyžívajú. Chladné, špinavé, jemne filtrovo modré predmestie anonymnej metropoli postaví proti sebe "toho s plackou" a "toho bez placky". Sviežo znegované klasické filmové figurkovanie, ktoré necháva diváka individuálne definovať dobro-zlo, aby mu neskôr uštedrilo ďalšie K.O. Prostredníček ukázaný všetkým moralistom v situáciach, kedy sa rozhodjuje o živote-smrti je chvalitebne pevný ako skala a necháva evidentný odkaz všetkým "vyjednavačom": NO MERCY! Stratkovité a občas nelogické chovanie je taká barlička (lišiacky maskovaná brutalitou), s ktorou si to čolkli (spolu s finále, ktoré mi vyslovene nesadlo) prekúsali iba na nejakých 70%. Dalo sa oveľa lepšie. Hlavne technicky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svojský Hong Kong v plnej "kráse" zvláštnosti, kedy sa strieda drsnosť so zvrátenosťou zasadená do naozaj špinavého prostredia. Človek mal pocit, že už len zo samotného sledovania filmu dostane nejakú pliagu v podobe infekcie. Tvorcovia dali od úvodu jasne najavo akým smerom sa ich počin bude uberať. Akcia (nie však na "americký" spôsob! Žiadne mimoriadne prestrelky!) nútiaca diváka k pozornému sledovaniu vývoja deja však nezaručuje, že by mohol tento počin niekoho baviť. Nejedná sa totiž o žiadny "boom"buster najvyššej kvality prevedenia, a tak podobný snímok musí skôr sadnúť divákovi na mieru, než dúfať, že sa to z minúty na minútu zlepší a získa si jeho plnú pozornosť. Ja osobne sa nesťažujem, dostal som síce presne to, čo som aj očakával, no na udelenie štyroch ☆ to zrejme nebude. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film není rozhodně to, co se z něj dělá. Zajímavé zpracování obrazu, světla nebo spíš temnoty, nezachrání v podstatě docela nudný příběh o pronásledování vraha. Vraha, který vyrůstal v nelidských podmínkách a nerozeznává vůbec hodnoty jako je soucit, dobro a zlo, dokonce snad ani necítí bolest jako běžný člověk ... Postupně se děj vyvine v podle mne běžný příběh o tom, jak chlapec, který to v dětství neměl lehké, dělal rošťárny a byly s ním problémy ... následovně potkal dívku, která mu změnila život a udělala z něj normálního hodného člověka ... Konec filmu mne nijak nezaskočil, přišel mi v rámci celého filmu docela srozumitelný. Nejdná se o akční film, není to žádný akční nářez, jak se může někomu zdát. Je to spíše docela roztahané filmové dílo vymykající se svým pojetím běžným žánrům, trochu filosofující, ovšem nejde nijak zvlášťe do hloubky. Herecké výkony jsou dosti nevýrazné. Technické zpracování výborné. Ovšem z námětu se dalo vytěžit daleko víc ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film z hong kongkej produkcie. Má veľmi zaujímavý príbeh, ktorý si ale svoju zaujímavosť udrží možno tak polhodinu a potom nanešťastie upadne do úplného priemeru, z ktorého sa zdvihne len málokedy, Akcia tu prakticky ani nie je, iba niekto niekoľkokrát vystrelí alebo udrie ale aspoń všetky scény, kde dôjde k priamej konfrontácii medzi zabijakom a políciou sú celkom napínavé a teda aj dobré. A samozrejme musím pochváliť zabijaka pre jeho charakter, ktorý nemá problém zabiť akéhokoľvek rukojemníka. Moc nie som spokojný s prostredím, pretože vlastne celý film sa odohráva v nepríjemných prostrediach ako napríklad na skládke odpadu. A tiež aj atmosféra je taká zvláštna. Ale všetky tieto mnou spomínané negatívne vlastnosti sa týkajú mńa. Určite to nie sú zápory filmu, pretože tento film je presne taký, akým ho aj tvorcovia chceli mať. Len jednoducho ja od hong kongského akčného filmu očakávam niečo úplne iné ako som dostal tu, ale určite mnohých zaujme práve tento typ filmu. Objektívna kvalita filmu-70%, film sa páči mne na 57%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ultimátne násilný film, ktorého chlad a temnota presahuje prirovnanie k polárnej noci. Príbehovo ničím zaujímavý film, násilie, drsná atmosféraa beštiálnosť niektorých scén ho však vytrhávajú spomedzi iných, podobných klišéovitých filmových produktov. Ústredná zápletka filmu je dosť podobná tej z filmu 'Danny the Dog', akurát jej rozuzlenie ako aj celé to, čo k rozuzlenie smerovalo mi nedávalo pocit filmového uspokojenia. Akčné scény namakané, ale iné dnes divák od východnej produkcie ani neočakáva. Príbeh sa snažil byť drámou, v čom zlyhal na celej čiare. Takisto kriminálkou, ale policajný zbor a ich vyšetrovacie metódy mali niekedy dosť ďaleko od logiky. A tak zostala už len obnažená akčná línia, ktorá ma sama o sebe uspokojiť nedokázala. 60%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama