Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o muži, který byl v mládí vychováván jako pes, musel bojovat o svůj holý život, o přežití. Postupem času jak stárnul se z něj stal poslušný zabiják, který plní rozkazy svého páníčka. Jedna zakázka se mu vymkne z rukou a šlape mu na paty policie. Všechno se mu ještě více zkomplikuje, když se na skládce seznámí s ženou, kterou tam její otec drží a zneužívá. Pomůže jí a dají se společně na útěk před policisty... (sheen)

(více)

Recenze (42)

Shit 

všechny recenze uživatele

Děj na první pohled asi zapůsobí jako kdyby to mělo být něco na způsob Utržený ze řetězu, ale neni tomu tak, tady se jedná o hodně syrovou záležitost, plnou drsných, nelítostných scén, která nese jasnej asijskej podpis, vůbec to nepůsobí jako americká jemná produkce, která se jen snaží vypadat drsně, ale od základů vlastně neni a to je u tohohle typu filmu jedině dobře, krom toho hlavní postava zabijáka neni nesvéprávná jako Jet-Li, jen nemá slitování a při zabíjení nevinných lidí ani na chvilku nezaváhá. Neni to dokonalý, ale podle mě je to hodně zajímavý ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Set-up príbehu o nemenovanom zabijakovi v cudziom meste, ktorý je po vykonaní práce následne stíhaný miestnym policajtom, film približuje k fámozne podobnému príbehu jednej noci v Hongkongu. Vďaka výbornej práci so svetlom a tieňom, premyslenou perspektívou v obraze a uhlami nasnímania je rovnako skvelé a presvedčivé aj vykreslenie zahnívajúcej metropoly ako nočnej mory plnej ľudského marazmu, skrz ktorej ulicami sa ako dva štvaví a zúriví psi stíhajú nájomný vrah s policajtom. Fatálnosť ich konania, ukazujúca paradoxne až ich príliš blízku podobnosť, speje k nezabudnuteľnému finále, ktoré však po ceste "peklom" žiaden raj neponúka. Extrémne drsný a nekompromisný thriller, ktorý nielen vďaka "romantickej vložke" v 3/4 filmu ponúka aj príval silných emócií je aj výpoveďou o živote, kde hnacím motorom je zaslepenosť pomstou a smutnej predurčenosti, resp. nemožnosti vykĺznúť zo zabehaných koľají. "Creatures live at the expense of other creatures". Jeden z najsilnejších filmových zážitkov v 2006. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film není rozhodně to, co se z něj dělá. Zajímavé zpracování obrazu, světla nebo spíš temnoty, nezachrání v podstatě docela nudný příběh o pronásledování vraha. Vraha, který vyrůstal v nelidských podmínkách a nerozeznává vůbec hodnoty jako je soucit, dobro a zlo, dokonce snad ani necítí bolest jako běžný člověk ... Postupně se děj vyvine v podle mne běžný příběh o tom, jak chlapec, který to v dětství neměl lehké, dělal rošťárny a byly s ním problémy ... následovně potkal dívku, která mu změnila život a udělala z něj normálního hodného člověka ... Konec filmu mne nijak nezaskočil, přišel mi v rámci celého filmu docela srozumitelný. Nejdná se o akční film, není to žádný akční nářez, jak se může někomu zdát. Je to spíše docela roztahané filmové dílo vymykající se svým pojetím běžným žánrům, trochu filosofující, ovšem nejde nijak zvlášťe do hloubky. Herecké výkony jsou dosti nevýrazné. Technické zpracování výborné. Ovšem z námětu se dalo vytěžit daleko víc ... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná a syrová podívaná je vlastně jednou velkou honičkou policajta a nájemného vraha, kteří jsou si podobnější, než by se mohlo zdát. Nečekejte žádnou velkou stylizaci, tady se jde hlavně po autentičnosti. Škoda je snad jedině dvojitého závěru, film mohl klidně skončit ve městě. Jinak samozřejmě palec nahoru. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Příznačnější název tenhle masakr mít ani nemohl. Kambodžský vrahoun, z kterého se ve vypjatých okamžicích stává agresívní pitbull (ať se na mě Jet nezlobí, ale přídomek "utržený z řetězu" si zaslouží někdo jiný) a stejně tak dovede být nelidsky chladnokrevný, proti policistovi, jenž se v honbě za zločincem neštítí ničeho. Oba mají přímočarý a brutální "tah na branku" a jednoho dovede zbrzdit jen ten druhý. Ona "romantická vložka" byla jediným momentem, kdy mi snímek milosrdně dovolil vydechnout. Dog Bite Dog je po Osoi hito a Oldboy dalším filmem, o němž mohu směle prohlásit, že jeho sledování mělo na mě stejné účinky jako rána kladivem do hlavy. Nářez. Dusný a surový. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zabiják, vychovávaný mezi rváči, pro kterého smrt nic neznamená a policista, kterého tento zabiják připraví o kolegu a on tak ztratí všechny zábrany, je nejen skvěle napsaný, ale též skvěle natočený. Oba hrdinové opravdu snesou označení "dog" - zabiják nemá slitování před nikým a neváhá jakkoliv bojovat o svůj život, policista je mu zase neustále v patách, což myslím opravdu NEUSTÁLE. Hodně se hraje na realističnost (všechny postavy dělají velké chyby včetně zabijáka) a především nekompromisnost. A Edison Chen je prostě výborný. Výsledný dojem mi dokonce nezkazila ani poslední dvacetiminutovka, protože romantická linie je jen záminkou k uzavření příběhu, který se opět neobejde bez násilí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film z hong kongkej produkcie. Má veľmi zaujímavý príbeh, ktorý si ale svoju zaujímavosť udrží možno tak polhodinu a potom nanešťastie upadne do úplného priemeru, z ktorého sa zdvihne len málokedy, Akcia tu prakticky ani nie je, iba niekto niekoľkokrát vystrelí alebo udrie ale aspoń všetky scény, kde dôjde k priamej konfrontácii medzi zabijakom a políciou sú celkom napínavé a teda aj dobré. A samozrejme musím pochváliť zabijaka pre jeho charakter, ktorý nemá problém zabiť akéhokoľvek rukojemníka. Moc nie som spokojný s prostredím, pretože vlastne celý film sa odohráva v nepríjemných prostrediach ako napríklad na skládke odpadu. A tiež aj atmosféra je taká zvláštna. Ale všetky tieto mnou spomínané negatívne vlastnosti sa týkajú mńa. Určite to nie sú zápory filmu, pretože tento film je presne taký, akým ho aj tvorcovia chceli mať. Len jednoducho ja od hong kongského akčného filmu očakávam niečo úplne iné ako som dostal tu, ale určite mnohých zaujme práve tento typ filmu. Objektívna kvalita filmu-70%, film sa páči mne na 57%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ultimátne násilný film, ktorého chlad a temnota presahuje prirovnanie k polárnej noci. Príbehovo ničím zaujímavý film, násilie, drsná atmosféraa beštiálnosť niektorých scén ho však vytrhávajú spomedzi iných, podobných klišéovitých filmových produktov. Ústredná zápletka filmu je dosť podobná tej z filmu 'Danny the Dog', akurát jej rozuzlenie ako aj celé to, čo k rozuzlenie smerovalo mi nedávalo pocit filmového uspokojenia. Akčné scény namakané, ale iné dnes divák od východnej produkcie ani neočakáva. Príbeh sa snažil byť drámou, v čom zlyhal na celej čiare. Takisto kriminálkou, ale policajný zbor a ich vyšetrovacie metódy mali niekedy dosť ďaleko od logiky. A tak zostala už len obnažená akčná línia, ktorá ma sama o sebe uspokojiť nedokázala. 60%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

K.O. aj pre tých čo sa v depkách vyžívajú. Chladné, špinavé, jemne filtrovo modré predmestie anonymnej metropoli postaví proti sebe "toho s plackou" a "toho bez placky". Sviežo znegované klasické filmové figurkovanie, ktoré necháva diváka individuálne definovať dobro-zlo, aby mu neskôr uštedrilo ďalšie K.O. Prostredníček ukázaný všetkým moralistom v situáciach, kedy sa rozhodjuje o živote-smrti je chvalitebne pevný ako skala a necháva evidentný odkaz všetkým "vyjednavačom": NO MERCY! Stratkovité a občas nelogické chovanie je taká barlička (lišiacky maskovaná brutalitou), s ktorou si to čolkli (spolu s finále, ktoré mi vyslovene nesadlo) prekúsali iba na nejakých 70%. Dalo sa oveľa lepšie. Hlavne technicky. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Drsne, surove, brutalne, agresivne a bezcitne, avsak nie bez emocii. Suboj dvoch muzov, ktorym v zivote nezostalo miesto pre nic ine len pre zlobu a nenavist. A presne aky je obsah filmu, taka je aj forma akou je natoceny. Obraz je temny, tmavy, prevazne sa odohrava v noci, kamera akoby sledovala hlavnych hrdinov zo strachom, ze ju rozmlatia. Tazko sa da hovorit o nejakych sympatiach k hlavnym hrdinom. Vo filme existuje len ich konflikt plny nenavisti, su doslova ako dva besny psy snaziaci sa roztrhat jeden druheho na kusy. Ta AGRESIA ma pohltila. Zazitok z tohto filmu sa neda porovnat s nicim co som vydel pred tym. Originalne a neuveritelne "powerfull", avsak takym sposobom, ako ziadny iny film. (10/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svojský Hong Kong v plnej "kráse" zvláštnosti, kedy sa strieda drsnosť so zvrátenosťou zasadená do naozaj špinavého prostredia. Človek mal pocit, že už len zo samotného sledovania filmu dostane nejakú pliagu v podobe infekcie. Tvorcovia dali od úvodu jasne najavo akým smerom sa ich počin bude uberať. Akcia (nie však na "americký" spôsob! Žiadne mimoriadne prestrelky!) nútiaca diváka k pozornému sledovaniu vývoja deja však nezaručuje, že by mohol tento počin niekoho baviť. Nejedná sa totiž o žiadny "boom"buster najvyššej kvality prevedenia, a tak podobný snímok musí skôr sadnúť divákovi na mieru, než dúfať, že sa to z minúty na minútu zlepší a získa si jeho plnú pozornosť. Ja osobne sa nesťažujem, dostal som síce presne to, čo som aj očakával, no na udelenie štyroch ☆ to zrejme nebude. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Kambodžský nájemný vrah se po dobře vykonané práci snaží dostat z Hongkongu zpět do Kambodži. Plán nemá vůbec žádný. Spoléhá se jen na své instinkty a neskutečnou agresivitu. Takže se jako vzteklý divoký pes plouží slumy Hongkongu a zanechává za sebou nevinné nepřipravené oběti, které mu náhodou stály v cestě. Skoro okamžitě je mu na stopě cholerický důstojník policie Wai, který jde nekompromisně jako ohař za svou kořistí. Ale vzteklina je nakažlivá. Mohl z tohoto filmu být výjimečný drsný temný thriller nebýt naprosto neuvěřitelně podělaného závěru. Film měl být o 20 minut kratší a nerozmýšlel bych se s maximálním hodnocením. Konečný sentimentální blábol s dementním a neuvěřitelným přerodem charakterů postav ať si autoři strčí do míst, kde slunce nesvítí. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ačkoli závěrečná dvacetiminutovka působí poněkud "antiklimakticky", bez ní by to byl jiný film - a nejsem si jistá, že nutně lepší. I když transformace čokla v člověka a člověka v čokla v ní byla dotažena do značně nepravděpodobných konců, v symbolické a emocionální rovině tím "Dog Bite Dog" IMHO získává na síle... 9/10 ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Hodně surové a bez citu tak to má být. Škoda toho delšího konce, a nějaké té slabší scénky. Přesto to byla výborná podívaná. Nakonec. 75% ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla síla. Dalo by se říct, že mé očekávání brutálního a bezútěšného filmu se vrchovatě naplnilo a pohár ještě v klidu přetekl. Film staví na úplně jiných hodnotách a pro západního diváka to může být slušný šok. Do Hong Kongu přijíždi nájemný vrah z Kambodže, aby splnil krvavý úkol a zase se vrátil pro svoji odměnu. Situace se ale vymkne kontrole a místo čisté práce se odehraje totální masakr v němž zemře i jeden policista. Jeho kolega to nenechá jen tak a využije svých poněkud "odlišných" vyšetřovacích metod k jeho vypátrání. Rozehraje hru na život a na smrt, na jejíž jedné straně je boj o přežití vlastní i milované dívky a na té druhé je potom pomsta životů přátel ale hlavně - vnitřní boj a snaha vyrovnat se s temnou minulostí. Film, který si na nic nehraje, jenom nám ukazuje dvě odlišné postavy ze dvou odlišných světu, které jak se na první pohled zdá nemají nic společného až do chvíle, kdy bude každá nucena bojovat za svoji věc. Poté z nich vyprchá veškeré lidství a změní se v rozzuřené psy, kteří neznají slitování a nezkončí, dokud jeden z nich bude naživu. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Zabiják aneb cesta do Hong Kongu (nebo kam) a zase zpátky. Začínám mít dojem, že filmy jako Dog Bite Dog umí udělat jen v Asii, vše ostatní je jen slabá kopie. Příběh zabijáka, který se po vykonání práci snaží pomocí jakýchkoliv prostředků dostat domů a je přitom pronásledován policisty, tedy zejména jedním z nich. Nechybí zde ani romantická složka, kterou bych obvykle spíše oželel, ovšem zde je podaná v takové podobě, že požitek z filmu ještě umocňuje. Dějových zvratů zde moc nenajdete, celý film je o tom, že jeden uniká a druhý ho honí. Zní to přespříliš jednoduše, ovšem hned jak se děj naplno rozjede zůstal jsem k židli téměř přikován. Neustále jsem byl zvědavý co se stane za chvíli a jak to všechno nakonec skončí, samotný závěr byl podle mě velmi povedený. Asi jediná věc, bez které bych se klidně obešel je osobní příběh policisty, která sice není nijak hrozný, ale mě osobně spíše rozptyloval od hlavního příběhu. Filmy to byl skvělý, takový psycho se jen tak nevidí a můj názor na asijskou kinematografii pořád stoupá. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Uhm..je mi veľmi dobre jasné, že HK málokedy skončí v zmysle hollywoodskych pravidiel, ktoré moja darling sista zhrnula: polovica umrie, polovica sú gays a ďalšia polovica bude tehotná. Skôr sa dočkám záveru, že všetci sú teplí, tehotní a mŕtvi. Pri Gau ngao gau (šialená jazda Kowloon side / Tak Kok Tsui až po Tsim Tsa Tsui a následne smer Lantau Island a ešte ďalej) som sa pristihla, ako sa pousmievam nad šialeným kombom všetkého a očami hltám jeho obrazy a zvuky poháňané zákonom definovaným pánom Darwinom - prežije silnejší, a to nielen preto, že "des créatures vivent au dépent d´autres créatures". Pomsta, zúfalstvo, smrť, láska, násilie, krehkosť, beznádej a duel na slnku.. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

no riadny narez to je. rezo sa asi musel vyzivat v tych vsetkych brutalitach, ale mali svoje opodstatnenie, a to je ked vas niekto nasere, rozkopte mu aj s kamosom dievca na franforce. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Kdyby film skončil o 20 minut dříve, označil bych ho za netradiční love story a obdaroval 3*. Už předtím snímek místy sklouzával do nechtěné parodie, ale vždy se mu podařilo nějakým slušným zvratem nebo povedenou sekvencí postavit zpět na nohy. To co ale ke konci předvádí je ale opravdu moc. Už scény "rodinného života v Kambodži" podkreslené jakousi romantickou písní mi vyvolávaly na tváři mírný úsměv, jenže to nejhorší mělo teprve přijít. Finální konfrontace totiž působí zcela směšně a narozdíl od předchozích bitek naprosto nevěrohodně a úplný závěr je už čistokrevná komedie. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Tak tu končí všetka sranda. Tento bloodbath ma postavil pred jednu principiálnu otázku či je úplne normálne aby som sa vyžíval v násilí takéhoto stupňa a pritom bol ešte stále človekom. Ale teraz k filmu. To čo nám tu dávkuje s krvavou presnosťou film je vysoko návykové a potentné vám zaraziť dych priamočiarosťou svojej výpovede. Úžasná hudba spolu s ozvučením vylučujú akúkoľvek možnosť pozerať tento filmík bez umožnenia využitia svojho potenciálu v tomto smere. Po odohraní Silent hillu som si myslel, že ma už nič nezaskočí a hľa ani som z toho Japonska nemusel ´daleko chodiť.:) Téma podobná Utrhnutému z reťaze, lenže s obrovitánskym rozdieľom v spracovaní ako aj v možnostiach režiséra zájsť až k extrémom. Dali by sa nájsť chyby ako napr ani nie veľmi presvedčivé herecké výkony policajtov ale ako terče rozpútaného teroru poslúžili na jedničku. 4,5* ()

Reklama

Reklama