Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Šiki Tóno jako dítě utrpěl těžké zranění, a proto byl poslán ze sídla rodu Tóno na výchovu k příbuzným. O několik let později je Šiki na střední škole, když umírá hlava rodiny Tóno – jeho otec – a on se musí vrátit na přání své sestry Akihy zpět domů. Šiki však skrývá obrovské tajemství. Od chvíle, kdy byl jako dítě raněn, je schopen vidět čáry na předmětech a pouze díky zvláštním brýlím je zase přestane vidět. Také si nepamatuje vůbec nic před tím, než došlo k jeho zranění. V den jeho návratu do sídla rodu Tóno narazí náhodou na ženu jménem Arcueid Brunestud a v náhlém záchvatu nepříčetnosti ji rozseká nožem. Když se pak před ním objeví živá a zdravá a požádá ho, zdali by se nestal jejím osobním strážcem, začíná Šikiho pouť k odhalení tajemství jeho minulosti. (Idaho)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (8)

Rastman 

všechny recenze uživatele

Anime zakládající si více na narativní části, než na efektech a bojových scénách. Jak bylo zmíněno, těch je tam pouze poskrovnu a právě o to více jsem byl nadšen. Hlavní hrdina Shiki je takový "zaprdlý" intelektuál (chvílemi mi připomínal Shinjiho z Neon Genesis Evangelion, jen více "lidský"), který má menší díry ve své paměti. Zezačátku nepůsobí příliš zajímavě, ale postupem času se vaše znalost jeho osobnosti rozvine a pochopíte, proč je zrovna takový. Původně mne odradil upírský příběh, ale na nátlak mého kamaráda jsem dal seriálu ještě druhou šanci a dobře jsem udělal. Zvláštní pojetí upírů a jejich původu mě mile překvapilo, po dlouhé době neotřelý upírský nápad, hlavní "romantická" zápletka nebyla sice nijak zvlášť originální, ale měla své osobité kouzlo. To vše podpořeno zajímavou, orchestrální hudbou. Jedinou chybu vidím v tom, že 12 dílů bylo opravdu málo. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Je skoro až osvěžující shlédnout anime, ve kterém zvítězí obsah nad formou, protože člověk je zvláště v této době zvyklý na přesně opačnou tendenci. Shingetsutan tsukihime je na tom ryze z technického hlediska i na dobu svého vzniku opravdu dost špatně, kresba je sterilní, animace statická a nedejbože aby došlo na nějakou akci, protože ta je vyloženě odlfáklá. Soundtrack je naštěstí povedený a daří se mu alespoň částečně napravit první dojem, který asi nebude u žádného diváka patřit k těm nejkladnějším. Hlavním tahákem celého seriálu je ale jednoznačně příběh, jež se rozvíjí a rozplétá výhradně za pomoci dobře napsaných dialogů, přičemž nabízí správně vybalancovanou směs mysterióznosti, dramatu i romantiky. **** Neměl jsem tu čest s herním originálem, ale v současnosti je na světě už i manga adaptace, která je oproti anime o dost rozsáhlejší, souboje jsou v ní výživnější a sem tam se objeví i nějaká ta komedie. Pokud se vám tedy seriál líbil, ale přišel vám přeci jen příliš krátký, nebo jste si třeba představovali odlišný konec, mohla by pro vás manga být zajímavou alternativou. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No toto ... dle většiny uživatelů asi nejsem zrovna cílovka. Můj hlavní problém byl ten, že i přesto, že má tento kousek jen 12 dílů, tak se děj táhl jako nudle z nosu. Celou dobu se skoro nic neděje, všichni jsou tajemní jak hrad v Karpatech, aby se to v posledních třech dílech začalo dávat nějakym způsobem do pohybu. A to mi opravdu nestačilo, navíc je konec těžce předvídatelný, takže ani na této frontě (mě) to nepřekvailo. Animace a kresba je taky spíš průměrná, což u 12ti dílného anime není zrovna fajn ... ale má to celkem sympatické OST, to se musí nechat... pokud se vám líbí klavír s houslemi, tak si tím můžete nabalzamovat ušiska. Ale dobry soundtrack dobré anime bohužel nedělá, tak snad u dalšího kousku z Type - Moon univerza budu mít větší kliku ! ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tak tohle anime mě doopravdy po většinu doby štvalo. Jedním z důvodu byla nepříliš dobrá animace, tedy skoro žádná. Obrovská statičnost většiny scén začne po nějakou dobu lézt vcelku na nervy spolu s faktem, že se také většinu času nic moc neděje. Výsledný dojem je pak že i přes dvacetiminutovou délku epizod má člověk pocit, že jeden díl trvá dvojnásobek času. Jako klad mohu uvést skvělou zápletku, jenže postav se v seriálu vyskytuje poněkud více, a dvanáct dílu je příliš málo na objasnění všech rozeběhnutých příběhů a motivů konaní postav. Tahle mlhavost nás možná má donutit ke hraní stejnojmenné vizuální novely, ale kolik lidí to skutečně navnadí, vážně nevím. Dalším, a to rozhodujícím kladem je atmosféra některých scén, která je i přes častou statičnost vytvořena pomocí skvělé hudby, a soubojů, takže přihazuji poslední hvězdu a ukončuji komentář s celkovým hodnocením 50 % ps. pokud si chcete anime opravdu užít, nečtěte spoilerující komentář uživatele LordSnape. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Shingetsutan Tsukihime mě zaujalo jednak svou upírskou tématikou, tak zároveň i svým přístupem k příběhu kdy se dozvídáte fakta okolo hlavních postav postupně. To je výborné, jelikož ve všech 12ti dílech se něco děje a děj to krásně posouvá dopředu. Prakticky každý v tomto šíleném kolotoči má nějaké tajemství, nějakou skrytou úlohu nebo identitu. Na druhou stranu mě zklamala absence akčních scén. Ano pár jich tu je (2-3), ale buď jsou moc krátké nebo hrozně nezáživné. A i když se jedná o jakousi fůzi fantasy romantiky, tak konec tomu bohužel neodpovídá... Kdo má rád happy end, nechť v posledním díle zavře oči! 8/10 ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama