Reklama

Reklama

Dexter - Nová krev (2021) (série)


H jako hrdina (S09E04)

(epizoda)
  • USA H Is for Hero
TV spot

Je to tak, Kurt chodí po městě a tvrdí, že mluvil se svým synem. Musí to jít vysvětlit celé na policii. Matt totiž nebere telefon a Audrey tedy zajímá, jak to celé bylo. Kurt jen dělá, že má obrovskou radost a že se z úlevy ani na nic jiného neptal. Dexter ale tuší, že tu něco nesedí. Matty je přeci mrtvý. Všechno ale přebije jiná skutečnost. Ve škole je vyhlášen nouzový stav, došlo tam k napadení,. Zraněný je Harrison i jeho kamarád Ethan. Dexter běží na místo činu do tělocvičny a vidí, že jeho syna někdo bodl. Ethana odvážejí s poraněnou nohou. Harrison tvrdí, že se pohádali, chtěl ho zastavit, aby neublížil všem, kteří Ethana šikanovali. Dexterovi to ale okamžitě smrtí, je přeci bývalý policejní expert. Bodnutí a jeho směr prostě nesedí... (TV Prima)

(více)

Recenze (18)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi největší radostí je vidět staré známé, jak pozvolna zapadají do svých rolí. Deb se zklidnila a stává se starostlivou, byť děsivé předpovědi ohledně budoucího vztahu Dextera se synem pronáší nadále. Vrah ve druhém plánu přiváží další oběť. Dexterovy pochybnosti ohledně syna se stávají pomalu skutečností. Spoiler - který ale pro vnímavého diváka spoilerem nebude - Temný pasažér potvrzen. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A vida, vida, nakonec jsem se přece jen dočkal epizody, která mě dokázala přesvědčit o tom, že by to takovýmto způsobem mohlo fungovat. Možná to bylo tím, že tu hrál Dexterův odvar Jim spíše jen jakéhosi průvodce dějem, jež se konečně stáčí dlouho předpokládaným směrem. Nu což, počkám si a zjistím, jestli to tvůrci zvládnou tak, jak bych si představoval. / Poučení: Nesedej do auta k cizímu člověku (zvlášť, když jde o bílého heterosexuála). ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký skok v “linii Harrison” mi udělal radost. Co mi moc radost nedělá je, že nedostávají stejnou pozornost i další linie (Dexter a únos). Opravdu bych byl nerad aby se dostával série do smyčky jako Zvracení kdy se v každém díle oběti nové tajemství a odpovědi na ta stará nepřicházejí. Nicméně zatím si uchovávání optimismus. Co mě ale začíná štvát je Debra. ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'Blood doesn't lie". Krev tento díl opravdu hrála ústřední roli. Dexter tak díky ní dokázal jednoduše odhalit pravdu (která nebyla zas až tak nečekaná). Tento díl beru spíše takové "ticho před bouří" - dějově jsme se nikam moc neposunuli, ovšem jisté věci se vyjasnily a nové zase vyvstaly na povrch. Pěknej throwback k Trinityho případu, který u mě zůstává nepřekonaný, a to v historii celého tohoto seriálu. Díl si zaslouží 7/10. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prveho pohladu na udalost v skole bolo snad kazdemu vnimavemu divakovi uplne jasne, co sa stalo. A preto ma trochu ta nukajuca sa prvoplanovost mrzi. Ano, dalo sa to cakat, kedze pribehy zrodenia oboch pribuznych su prakticky totozne, ale....meh. No uvidime, ci nakoniec neskonci jeden rukou toho druheho, co sa tiez priam ponuka, vsakze?. :) Potesil ma akurat navrat Dextera k jeho "skill of a bloodstain pattern analyst". Pre mna sklamanie. Hlavna linia miznucich dievcat dava zaverom epizody opat nejaku "navnadu" pre druheho vyraznejsie podozriveho. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se nadále drží svých zásad a nepovolují v průměrnosti. To je úctyhodné. Jak se dá ze seriálu, kdy se nemůžete odtrhnout a všechny postavy jsou vám sympatické dostat do bodu, kdy máte co dělat, abyste udrželi pozornost a nerozmlátili televizi, kdykoliv se JEDNA POSTAVA objeví na obrazovce? Nicméně ať nejsem nespravedlivá, tak v tomto díle se konečně něco trošku dělo. Dexter zjišťuje, že jeho synek asi podědil nezvyklé záliby. Roztáčí se další větev vyšetřování s další nesympatickou postavou a šedivý pantáta mlží, co to jde. I za cenu ztráty syna se snaží svést policii ze stopy. Angela je sympatická a chytrá policistka, takže jí určitě brzy všechno docvakne. ()

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně velmi slušný díl. I když scénář by mohl být pečlivější... V každém díle jsou zatím bohužel pitomosti, pokud jde o logiku a uvěřitelnost. Proč sledovat nesmyslně pohyb zvěře v zimě termokamerou (baterie by se vybila každých pár hodin), když mnohem jednodušší a využívanější je to podle stop ve sněhu, případně fotopastí? Proč by Dexter nechával mrtvolu přímo pod svým domem? Kolik jelenů v divočině se nechá od lovců pohladit? A v tomto díle: Pokud se chce šikanovaný kluk pomstít svým trýznitelům, proč na ně nezaútočí a místo toho bodne svého jediného kamaráda? Nikomu to ale kupodivu nepřišlo zvláštní, ani policie se na to nezeptala... Jak může kvalitní policistka proti všem zásadám sdílet všechny detaily otevřenýcgh případů s pochybnou influencerkou? NIcméně Debra začíná být konečně důstojným vnitřím hlasem pochybujícího Dextera. Navíc několik hezkých a atraktivních zvratů v ději. Rozjíždí se to. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krok zpátky. Budu se opakovat, ale hrozně předvídatelný děj okolo postavy Harrisona, až to působí opravdu béčkově. Klišé okolo zdědění temného pasažéra si opravdu tvůrci mohli nechat pro sebe, protože tohle každý tak nějak očekával a fakt se nehodí to řešit skoro celou epizodu. Bylo pěkné vidět staré tváře formou podcastu jako připomínku. Byl bych rád, kdyby se více mluvilo o samotné Ritě, která by měla mít zásadní vliv na Harrisona. Debra je konečně úžasná a ten prolog s ni mi připomněl její zapálenost jako detektiva do jakéhokoliv vyšetřování. Dexter prověřující důkazy a vytvářející situace na základě krevních stříkanců, na to bych se mohl dívat pořád. Kurt je velice zajímavá postava a z vedlejších z této série prozatím opravdu nejlepší a s velkým potenciálem. Bohužel základní děj se pořád točí okolo Harrisona a kýčovitého osudu a to je při nejmenším fakt průměr. ()

Reklama

Reklama