Reklama

Reklama

Dexter - Série 4

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 10 h 30 min (Minutáž: 49–57 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Kamera:

Romeo Tirone

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, John Lithgow, David Ramsey, Adrienne Barbeau (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Šest měsíců po konci 3. série jsou Dexter a Rita manželé a žijí v jiném domově se svým novým synem Harrisonem a jejími dětmi Astor a Codym. Dexter se pokouší přizpůsobit manželskému životu na předměstí, ale nyní, když je manžel a otec, je obtížné udržet si svůj dvojí život. Navíc se vrací agent FBI Frank Lundy, aby vypátral sériového vraha známého jako Trinity, který je na svobodě přes třicet let. Na pomoc si vyžádá Dextera a jeho forenzní schopnosti. (CinemaRanger)

(více)

Recenze (32)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série se pro změnu trasformovala do komedie Full House a samozřejmě se stupňují oblíbené zápletky ve stylu 92010 - kdo s kým. Naštěstí v posledních pár dílech to Trinity rozbalí na plno a... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa týka vyrovnanosti epizód, ide možno o najsilnejšiu sériu. Čo sa týka paralel / kontrastov medzi vrahom a Dexterom, tak tam ide skutočne už o ťažké umenie a ako obvykle, tvorcovia uspeli. Čo sa týka milostných peripetií, kde sa to už začína krížiť ako sa len dá, tak tam by som osobne už ďalej nekombinoval a nechal veci do ďalších sérií tak, ako sú. No a samozrejme sa nedá nespomenúť ten šokantný záver, ktorý stavia celý Dexterov život úplne na hlavu. Normálne sa bojím si pozrieť otvarák piatej sezóny, musím trochu vychladnúť. John Lithgow si pochopiteľne zaslúži absolutórium, je dobré, že sa v seriáli objavila takáto herecká osobnosť a predviedla všetko, čo v nej je. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech čtyř sérií mě právě tato bavila nejvíc, důvodem byla určitě postava Arthura Mitchella, John Lithgow zase jednou naplno rozjel svůj talent skvěle zahrát vážně psychicky narušené individuum. Zaujaly mě ale i Debřiny exkurze do rodinné minulosti a Dexterův pokračující vnitřní boj, na druhou stranu mě dost otravovaly peripetie kolem vztahů na pracovišti, situaci ale naprosto zachránila jedna dobře mířená smrt, to byla úleva... ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je seriálový fenomén. Tak skvělou kombinaci bravurní režisérské práce, scénáře, hereckých výkonů a opravdu mistrovského napětí se jen tak nevidí. Už hned od první epizody divák pozná, že ho čeká něco velkolepého. Největší hvězdou celé série je samozřejmě strašlivý Arthur Mitchell (Trinity Killer), nejděsivější a nejhrozivější protivník, jakému Dexter kdy čelil. I přestože je to ale záporák, série s ním skvěle pracuje jako s učitelem pro samotného Dextera, který se marně snaží najít rovnováhu mezi rodinným a pracovním životem. Nic však netrvá věčně, po nějaké době si oba půjdou zas po krku, díky čemuž se dočkáme jednoho z nejlepších a nejmrazivějších vrahounských bojů seriálu. Vada na kráse může být snad jen krapet mdlá pasáž někde veprostřed, sérii to ale nijak zvlášť neshazuje. Vrcholem série jsou ale poslední tři epizody. Dohromady je považuji za naprosto unikátní seriálový zážitek, který téměř nemá obdoby. Napětí je na nejvyšší úrovni, přičemž se diváka po celou dobu drží jako klíště. To vše zakončené jedním z největších šoků, co jsem při sledování nějakého seriálu kdy pocítil. Smrt Rity, charakteru, který divák vždy považoval za takové bezpečné útočiště před veškerými těmi hony na vrahy a další padouchy, je jedním z největších a nejpůsobivějších momentů celého seriálu. Geniálně (i když také smutně) zakončující nejen nejlepší sérii seriálu, ale i jednu z nejlepších sezón seriálové historie. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to jo! Čtvrtá řada mi opět vytřela zrak svou kvalitou! Tady je krásně vidět, jak stačí mít k úspěchu správně zvoleného záporáka. John Lithgow zastínil všechny své předchůdce v roli Trinityho, tak slizký a zároveň uhrančivý antagonista se moc často na seriálové úrovni nevídá, tak excelentní výkon jsem v koutku duše fakt neočekával! Dexter zase hláškuje o sto šest, ostatní mu zdatně sekundují (i ten Quinn začíná pomalu sbírat jeden plusový bod za druhým, možná ho ještě začnu mít rád :D). Hudba dokonalá a ten závěr mě odpálil až někam do vesmíru. Ty závěrečné díly patřily doposud k tomu nejlepšímu z celé ságy (K tomu ještě zakončení čtvrtého dílu s tím svým "jaw-dropping" zvratem). A těch finálních pár minut ze závěrečného dílu mi přivodilo menší srdeční příhodu. Hodně se těším na další sérii! Tady pod 9/10 s čistým svědomím jít nemůžu! ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TOTO je Dexter! Trinity je jednoznačne to najdesivejšie, čoho sme boli doteraz svedkami. Celý prierez prípadu a neuveriteľná zápletka... pradiem, skutočná paráda. Záverečný trojdiel je absolútny vrchol. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol serialu, nejen dextera, ale vsech krimi flaku..od scenare po kameru az po finale, ktery mi do ted rve srdce...trinity killer je ohavna bestie a vsechno slape na max...NEJLEPSI SERIE VSECH DOB ! ta scena na stanici..hello dexter morgan - s kombinaci kamery,hudby...dechberouci kurva 11/10 ! ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páni! Po minulé slabší řadě přichází prozatím nejlepší série, která bezesporu vyrazí dech. (Jelikož jsem astmatik, měl jsem po ruce pro jistotu ventolin.) Geniální příběh se skvělou zápletkou, děsivým zabijákem a několika nečekanými zvraty. Co díl, to ku*evský napětí. Jsem velice spokojen, ale obávám se, že další řady už budou jen slabší a slabší. Laťka je teď nastavena příliš vysoko. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve své nejlépe hodnocené sérii stojí Dexter proti opravdu slizkému záporákovi, který je sice divákovi představen netradičně hned v první epizodě, jeho motivy a komplici jsou ale napsáni tak bravurně, že jen čekáte na každý další zvrat. Ten největší, co se tu zasloužil o tak vysoká čísla, přichází až v samotném závěru a posouvá budoucí děj seriálu k novým výzvám, ale nečekejte od něj nic, co by vás zas tak extrémně posadilo na zadek. Nic, co byste tak trochu nečekali přicházet v průběhu celé sezóny. I tak ji ale lze označit za excelentní. [viděno na SkyShowtime] ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejlepsi serie. trinity (coz vlastne byla nepresna prezdivka) byl skvely, rodinny zivot dextera zajimavy a debrina dejova linka (lundy, zjisteni na konci) velmi poutava. navic to na konci bylo hoodne napinavy… btw moc se mi libi kreativni plakat :D ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabší třetí sérii přišla čtvrtá, která laťku zase zvedá do závratnejch výšin. Čtyřka má snad úplně všechno, co se mi na celým seriálu vždycky líbilo. Je tu geniální záporák (v podání Johna Lithgowa navíc skvěle zahranej), trocha toho politikaření (Laguerta+Batista vs. Matthews), trochu emocí (Debra, Lundy) a samozřejmě skvělej příběh (to, co se stane v posledním díle, mi dlouho nedá spát, kdykoli tuhle sérii vidím). ()

jakeer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najpamätnejšia a najoceňovanejšia séria Dextera. Mne osobne sa ešte o niečo viac ako celok páčila 2. séria. No v štvrtej sérii sú neuveriteľné nuansy. Cesta Dextera s manželkou, ktorá v aute počúva Karma Chameleon dokonale podrthuje to, ako je v manželstve pod papučou. Jeho riskovanie hlboko raní jeho rodinu. A záver poslednej epizódy je majstrovským dielom. SPOILER: Pozeral som rozhovor s Johnom Lithgowom (Trinity) a sám podotkol, že jeho posledné minúty života - rozhovor s Dexterom, ktorý ho už má na stole inak vyznie, keď spätne viete, že mu zabil manželku. Lithgow správne podotkol, že divák si bude určite predfinálnu scénu pretáčať a hľadať v nej (a správaní Trinityho) nový význam. Trinity vedomý si toho, že sú to jeho posledné chvíle sa zasmeje, lebo vie, že sa bude smiať ako posledný. Povedať, že Lithgow po roliach v béčkových sitcomoch ukázal aj dramatickú stránku svojho herectva by bolo šialene málo. Jeho prínos a dar seriálu sa nedá vyvážiť žiadnou Emmy, ktorú za to dostal. Všetka česť tvorcom seriálu, že mali ako obyčajne gule na veľké zásahy do deja. No v konečnom dôsledku (a to sa prejavilo až v nasledujúcich sériách) si Ritinou smrťou nepomohli. Kontrast medzi rodinným a tajným životom Dextera sa už nepodarilo nahradiť ničím iným. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější série. Dexter byl úkaz, který se dá, po několika letech, klidně sledovat znovu. A série s Trinitim, to je nejvyšší level - John Lithgow je zde totálně démonický. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé, kteří tvrdí, že tohle je nejlepší série v historii televizní tvorby, museli asi vidět nějakou verzi, z níž byly vystříhány všechny scény věnované románku mezi LaGuertou a Angelem, protože to byl totální telenovelovitý odpad, takhle nízko dosud seriál nikdy neklesl. Tyhle dvě postavy vždycky patřily k mým méně oblíbeným, ale doposud se tvůrcům vždycky dařilo dát jim jakž takž zajímavý děj (i když Angelův románek s tou policistkou v minulé sérii už byl na hraně). Udělat z nich pár bylo naprosto katastrofální rozhodnutí, nemají žádnou chemii, a vůbec to nepůsobilo, jako něco, co tvůrci plánovali delší dobu, prostě se to najednou stalo. Navíc je celá ta dějová linka úplně o hovně, jen se dají dohromady, pak si chvíli říkají, že by možná spolu neměli být, protože by to mohlo zkomplikovat jejich profesionální vztah, pak se ale zase rozhodnou, že spolu vlastně chtějí být. WHO GIVES A FUCK???!!!! ...Všechno okolo Dextera a Trinitiho je ale natolik fascinující a strhující, že pořád ještě dám 10/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší série. Těšil jsem se na ni od prvního dílu, kdy jedu Dextera podruhé. Tuhle sérii utáhl hlavně John Lithgow, kterej perfektně ztvárnil psychopatickýho sériovýho vraha s přezdívkou Trinity. Jeho výraz v obličeji, kdy během vteřiny dokáže mimikou přesvědčit diváka, na co myslí, je neuvěřitelnej. To, jak tahle série skončí je sice z pohledu hlavní postavy smutný, ale té osobě jsem to přál, protože byla v každým záběru čím dál otravnější. Píšu tenhle komentář ve chvíli, kdy už jedu další sérii a byl jsem překvapenej, že když se v prvním díle pětky objevila Dexterova žena ve vzpomínkách a byla dabovaná někým jiným než Lucií Vondráčkovou, tak mi tak nesympatická nebyla...Zajímavý. Každopádně to vyvrcholení posledního dílu čtvrté série, kdy si myslíte, že je po všem a Dexter odjíždí na líbánky, byl zatím jeden z nejsilnějších okamžiků seriálu. Dexter nezahálel ani v téhle sérii, kdy si při hře s Trinitym i tak našel čas na dalších pět killů. 95%. ()

Reklama

Reklama