Reklama

Reklama

Dexter - Série 6

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2011, 10 h 16 min (Minutáž: 48–54 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, Colin Hanks, Edward James Olmos, Geoff Pierson, Aimee Garcia (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V Miami se začínají objevovat podivně zohavené oběti. Muži, který je za ně odpovědný, se přezdívá The Doomsday Killer – Vrah Soudného dne. Je to podle toho, že místa činu jsou ve skutečnosti náboženskými výjevy, záměrně vytvořenými tak, aby údajně přinesly konec světa. (CinemaRanger)

Recenze (26)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A na 6. sérii se pro změnu zase nedá dívat. Tolik pseudonáboženských pindů aby jeden pohledal. K tomu už se všechny vedlejší postavy stihly prostřídat v posteli, takže nezůstalo vůbec nic. Dexter nemůže mít kamaráda, přítelkyni, manželku ani děti, tak mu necháme na krku labilní sestru a mrně. Výborně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem tvrdiť ako naposledy, že Dexter je každou sériou lepší a lepší, ale nedá mi opäť neohodnotiť plným počtom. Na seriál, jeho postavy a atmosféru som si už tak navykol, že aj mierne zaváhania som schopný prehliadnuť. Dexter sa má zase s kým porovnávať, hľadať paralely medzi sebou a zločincami, ale je dobre, že vidí aj rozdiely. Prvá polovica nebola až tak presvedčivá, ale tá druhá sa už naplno rozbehla a smerom k záveru nás čakal najlepšie pripravený zvrat v celom seriáli. No a občas potešila aj vizuálna metafora, tentokrát sme sa hrali na svetlo a temnotu a kameraman si s týmto motívom sem tam pekne pohral. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá sezóna byla pro mě tak trochu nevyrovnaná. Já mám osobně rád vrahy, kteří si myslí, že jejich ruku vede vyšší moc, protože to nahrává mému názoru na náboženství, problémy se dostavily až s postavou bratra Sama a jeho cestou ke Světlu. Ty náboženské žvásty s překroucením čehokoli tak, aby to odpovídalo té které pasáži z Bible, to bylo opravdu otravné. Ani taťka Dexter mě nenaplnil nadšením, ale vždycky, když se na chvíli zbavil potomka, začal jsem se bavit. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série se může chlubit dlouhou řadou zajímavých nápadů. Jak v hlavní dějové linii, tak i v těch vedlejších. Bohužel Travis Marshall je asi úplně nejhorším velkým padouchem celého seriálu. Absence charismatu je především doplněná jeho nudnou osobností a naprosto nesmyslným chováním. Zejména v posledních dílech, kdy najednou z čista jasna přepne, přičemž rázem se z něho stane hrozně zlý a nemilosrdný lotr. Šestá série hezky pracuje s náboženskými motivy, ukazuje jejich stinnou stránku (Geller a Travis), ale zároveň i tu světlou v podobě Otce Sama, který je nejlepší novou postavou série. Ovšem něco si tvůrci mohli odpustit, například celý ten nápad s Debrou, která si uvědomí, že je do Dextera vlastně romanticky zamilovaná, mi přijde naprosto mimo mísu a bortí to onen fungující bratro-sesterský vztah, který mezi sebou měli. Finále je velkolepé, ovšem nemá už takové grády jako série předešlé. Celkově šestá série není špatnou, ale už na ní jsou viditelné určité praskliny v příběhu a postavách, které se pak bohužel v nadcházejících sezónách ještě rozšíří. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak i náboženské téma zavítalo do dexterovského světa. Popravdě, když nad tím tak přemýšlím, tak mě překvapuje, že k tomu došlo až v šesté sérii. Bylo interesantní sledovat Dextera, jak je na každém kroku konfrontován s touto tématikou. Jinak opět kvalitní podívaná ve všech ohledech, kde jsem si užil zejména výkon Colina Hankse, který tedy hlavně v závěru na place přímo exceloval. Trochu mě mrzí, jak se autoři zachovali k postavě Quinna, neboť tady z něj udělali fakticky humornou postavičku bez špetky sebereflexe (to prostě neodpovídá jeho vývoji v předchozích sériích). Jinak po stránce příběhové musím souhlasit se zdejší většinou recenzenstva....Ten jeden jediný cliffhanger jsem ani v koutku duše nepřepokládal, říct, že mi to vyrazilo dech, ani z deseti procent nevystihuje mou reakci. Uvidíme, co přinese série sedmá, neboť závěr přímo šokoval (a samotného mě zajímá, jak se s tímto odvážným rozhodnutím tvůrci poperou a co nám divákům dále přichystají). Za mě 8/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujúci vysoký štandard predchádzajúcich sérií. Vrahovia súdneho dňa nie sú tým najdesivejším, rozhodne však ich vraždy nepostrádajú kreativitu. Jennifer Carpenter len potvrdzuje totálnu suverenitu a jej hlášky sú doslova ozdobou. Koniec série navyše konečne prináša nevyhnutné ...z dlhodobého hľadiska celého seriálu. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní zakončení, přesně jak jsem předpokládala. A co 7. série? Debra u psycholožky, super. Za mě nejrozporuplnější postavy celé série byly Mária a Quinn, které jsem měla chvíli ráda a chvíli ne. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pred 3 rokama, presneji v kvetnu roku 2018, jsem se zacala divat na dextera. prvni serie byla super, druha me zacala nudit, tak jsem serial nechala byt. je rok 2021 a ja se k tomu rozhodla vratit - a rovnou jsem zacala se sestou serii :D ale kupodivu jsem vsechno pochopila a myslim si, ze jsem ani o nic neprisla. — sesta serie se tocila kolem nabozenstvi a stejne jako dexter moc viru nechapu, krome viry v sebe sama. — colin hanks jako hlavni zaporak byl dost hustej, colin takovej milacek hodnej a on vrazdi lidi? nadhera! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dexter si udržel svůj standard i v šesté sérii, nedokázal mě po vzoru předchozí sezóny tak odpálit, jako tomu bylo ve 2. nebo 4. řadě, ale pár slušných zvratů (postava Colina Hankse, úplný závěr řady) zaručily, abych se těšil i na zbylé epizody a považoval Dextera za stále poutavý seroš, na nějž člověk jen tak nezapomene. [viděno na SkyShowtime] ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je těžké se ztotožnit s tím, jak v celém seriálu Dexter, aby dosáhl svého, nemá problém dělat z lidí blázna, hlavně někomu (a jeho blízký) zničit pověst, přišít mu cizí zločiny… ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Relativně dobrá série, ale určitě zatím z těch šesti ta nejslabší. Upřímně mi tu moc neseděla celá dějová linka okolo bratra Sama, podle mě je tady úplně zbytečná. Scény s ním jsou hluché, nezábavné, zbytečně dlouhé. Naopak se mi tu líbily Debřiny hovory s tou psychiatričkou. Co mě ale na týhle sérii zarazilo možná nejvíc je kamera. Co to jako je? Jsou tu díly, které jsou nasnímaný naprosto skvěle (v duchu předchozích pěti sérií), ale pak tu jsou taky dost odfláknutý záběry nebo triky (primárně teda ve scénách z Nebrasky). Příběhově jsem navíc v šestý sérii našel pár nelogičností, nevysvětlenejch věcí, proto jsou výsledným hodnocením jenom lepší tři hvězdičky. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky mě ve filmu bavily náboženský vraždy a jejich následný vyšetřování, navíc ve spojení s Dexterem to je velká zábava. Vrazi soudného dne, to je hlavní téma šesté série, na jejímž úplným konci se konečně stane něco, na co čekáte od samýho začátku celýho seriálu - odhalení Dextera jako sériovýho vraha. Mě tahle série fakt hodně bavila, propracovaný vraždy od vrahů soudného dne, několik nových postav na policejní stanici, který mají co seriálu dát, na konci velkej otazník, jak to bude všechno dál. Jsem rád, že seriál reprízuju a můžu rovnou skočit do série sedmé a nečekat celej rok. Jinak hlavní postava se i tentokrát činila a během dvanácti dílů sejmula dalších 9 osob, ale už to všechno nejsou jenom vraždy připravený podle kodexu se spoustou igelitu a vraždírnou, ale i zabíjení narychlo. A hodně kvituju, že Dexter zase pracuju sám a nemá k sobě žádnýho pomocníka, těch už bylo v předchozích sériích dost a prostě takhle je to lepší. 90%. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série přináší staré dobré věci - ujeté gore vraždy (byť bych snesl ještě o hodně více, ale já nejsem cílové publikum), trochu té opravdové detektivní práce a nějaké ty vztahy, ale tentokrát přidal i něco nového - Debřino nitro a vztah, který na povrch doluje psycholožka a víru ve vyšší bytost či moc, kterou Dexter řeší hlavně kvůli Harrisonovi a sobě a docela fajn postavu bratra Sama, který je jakýmsi morálním pilířem a zároveň katalyzátorem těchto Dexterových úvah. Jen díky těmto dobrým věcem není šestá špatná, byť některé díly za moc nestály. Že by se Dexter začal zvedat? ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát těch 5* už Dexíkovi uteče.. Důvody pro ně mám už jen dva - 6. epizoda (která pro mne osobně byla snad jedna z nejlepších v Dexterovi) a úplný závěr série, kdy dojde k něčemu, co od 1. série víte, že se musí stát.... Bohužel jinak to bylo na Dextera hodně podprůměrné. Hlavní dějová linka byla velmi slabá a tvůrci nám nenabídli žádnou další :/. Ale co táhlo sérii byl ten zbytek - kněz v nápravě, třídní sraz a linka s Deb. Každý seriál má slabší místo, snad to přišlo jen teď. Už celou finální epizodu jsem váhal zda dát sérii 4* nebo 5*. Kdy úplně poslední scéna to málem přehoupla na lepší stranu? Problém je, že každá epizoda je tak hraniční. Hlavně kvůli porovnání s ostatními sériemi musím jít dolů.. Tedy ano, 6. série je nejslabší, ale přeci jen se na závěr vykoupila. 80% ()

Reklama

Reklama