Reklama

Reklama

Dexter - Série 7

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 11 h 10 min (Minutáž: 53–59 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Kamera:

Jeffrey Jur

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, Ray Stevenson, Yvonne Strahovski, Aimee Garcia, Billy Brown (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

V 7. sérii má Dexter opravdu napilno. Krom toho, že jeho sestra Debra zjistí, že je sériový vrah, musí se vypořádat s bossem klanu Koshků a LaGuertová začíná odhalovat jeho vražedné tajemství. (CinemaRanger)

Recenze (24)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twist do 7. série už je tak dost výstřelem do tmy, celé se to už od konce dvojky točí v kruzích. Ale nakonec jsem mile překvapená z trojúhelníku Hannah-Dex-Deb. A i ten seňor Batista nafasoval důchod a kapitán LaGuerta pořádnou dávku toho, co si zasloužila. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chvíľami som mal pocit, že siedma séria bude tá najlepšia, každopádne rozhodne k tým najlepším patrí, lenže tie sú pre mňa vlastne všetky. Dexter dostal od tvorcov darček v podobe novej potenciálnej partnerky na celý život, ale podobne ako jeho sestra skrátka nemá na ženy po Rite šťastie a Lumen sa už asi nevráti. Nebol som nakoniec na konci tak rozobratý, ako som si myslel, ale keď si v hlave všetko premietnem, tak tých výčitiek je skutočne málo. No a som rád, že vzhľadom na vývoj už nemusel Dexter tak kľučkovať, takže aj tie časové nezrovnalosti boli počas 12 epizód menšie očividné, ako v tých predchádzajúcich. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych byl upřímný, nemyslel jsem si, že by se průměrná známka po dvanácti epizodách dostala na pět hvězdiček, a přece se stalo. Asi to bylo tím, jak se tvůrcům podařilo propojit všechny důležité dějové linie, na druhou stranu mě dost štval Dexterův emocionální vývoj, který mi hodně kazil výsledný dojem. Kdyby se podařilo přitlumit romantickou linku, byl bych o výsledku mnohem přesvědčenější. 5*- ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohými považována za sérii povedenou, což upřímně vůbec nechápu. Nejlepší věcí na celé sérii byl snad jen její velký padouch Isaac Sirko, který patří mezi nejlepší a nejcharismatičtější záporáky seriálu. Jinak ale sedmá série představuje mdlou a nudnou dějovou linku s minimem napětí a originálních nápadů. Výjimku možná tvoří hon na Spelcera, ale to je tak všechno. Doplněnou ještě často iracionálním chováním jednotlivých postav, které vůbec nepasují k jejich charakterům. To je zejména případ samotné Debry, která ostatně fakt, že její bratr je velký sériový vrah, přijala s daleko větším klidem než bych od ní očekával. Do toho se série snaží divákovi vnutit další romanci mezi Dexterem a Hanou McKey, která v téhle fázi seriálu snad už nemůže nikoho zajímat. Velice dobré ovšem bylo vyšetřování Laguerty a i její následný skon na konci série. Čekal jsem, že osmá série na to bude navazovat a že to bude jeden ze základních kamenů pro to, aby Dextera nakonec odhalili. Samozřejmě se tak nestalo. Osmá série se na to totálně vykašlala. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série to měla velice těžké již od prvního dílu, neboť se rozhodla rozpracovat více příběhových linek najednou. LaGuertová si postupně ve své hlavě skládá celou skládačku, na jejímž konci svítí jméno Dexter s podtitulkem sériový vrah, dále zde máme kladen daleko větší důraz na Debb, jež se musí vyrovnat s nepříjemným faktem, že její milovaný bratr je vrah. A na konec do toho všeho tvůrci zakomponovali ukrajinskou mafii v čele s charismatickým Stevensonem (sice zaostává na poli záporáků za Trinitym, ale fakticky jen o kousíček, výborně napsaná postava). A i přes toto všechno se mi sedmý přírůstek do této ságy dost líbil. Herecky opět sázka na jistotu, na scénu přibyly nové interesantní charaktery... a ten závěr! To byla tak vygradovaná podívaná, že se ještě teď divím, že to se mnou neseklo :D Za mě 8,5/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria sa vymyká konceptu, už nemá svoj typický nepriateľský element vo forme nejakého sériového vraha. Nové tváre v podobe Raya Stevensona a Yvonne Strahovski neskutočne pomohli, obidvaja sú veľkí sympaťáci a túto sériu potiahli o stupeň vyššie. Osobne mi všetky linky veľmi sadli a bavil ma ich vývoj. Hannah je fantastická, LaGuerta šokovala a Debra smeruje do prdelky. Veľmi som zvedavý na koniec v podobe osmičky. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ty vole...ty vo...ten konec je hrozny delo..docela se to odklonilo a stava se ztoho dost love story,hodnoty co je dobre co spatne a emocni destrukce postav (chudak deb :( ) je to slabsi dal bych 4* ale za to finale napalim plnej pocet.. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trend, že nejvyšší kvality Dexter dosáhl ve svých sudých řadách byl po té méně výrazné 6. porušen, žezlo ale přebrala intenzivně našlapaná sedmička, která je naprosto dechberoucí od první epky až do té poslední. Záporáka si tu střihne dobře známý herec, jemuž hltáte každou repliku a k tomu se jako další Dexterova múza objeví vůbec nejhezčí ženská postava napříč celým seriálem. Co mě na sezóně ovšem bavilo ze všeho nejvíc, je rozpadající se Dexův domeček z karet, jehož základy neustále otřásá vyšetřování LaGuertové. Jak to celé dopadne, je poté vskutku očekávané, ale stále hrozně silné. [viděno na SkyShowtime] ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série je strašně překombinovaná. Je tu příběh, kterej se točí okolo Isaaca Sirka, je tu Hannah a je tu samozřejmě celej ten kolotoč okolo Dextra s Debrou a ještě navíc vyšetřování toho ohnivýho týpka. A do toho se ještě míchá LaGuerta... Některý díly jsou bezvadný (primárně 3. a 4.), jinak mi ale většina série připomínala nějakou telenovelu – ty vztahy se tu zkrátka řešej až zbytečně moc, na úkor nějaký detektivnější linky. Pravda ale je, že ten závěr (poslední dva tři díly) zase celou sérii zvednou o dost nahoru. Sedmá série je sice zatím nejhorší, ale pořád ještě stojí za to. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmička je první série, ve které se Dexter nenahání s žádným jiným sériovým vrahem. Zaplete se s ukrajinskou mafií, naváže novej vztah s podobně psychycky narušenou osobou jako on, ale hlavně se řeší jeho odhalení z předchozí série. Tuhle sérii bych rozdělil na tři části, první třetina byla hodně psychologická, sledování, jak Debra přijme to, že její brácha je sériovej vrah mě hodně bralo. Pak se tempo zvolnilo a v dalších pár dílech převažovaly spíš dialogy nad akcí, ale závěrečný díly už byly zase top. Nad hlavním hrdinou se začaly stahovat mračna ze všech stran a smrdělo to velkým průserem v podobě elektrickýho křesla, ale Dexter jako vždycky všechno ustál a závěr série, tak jak už jsem si zvyknul, přinesl další parádní rozuzlení. Náš vrahoun už musel přestat sbírat trofeje svých obětí v podobě krve na sklíčku, i tak ulovil dalších šest obětí do svýho panoptika. Tahle série opět za 90%, jediný, co mi vadilo, tak že Dexter - v přechozích sériích vraždící bestie, která prakticky neprojevuje city, trochu vymněkla. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série se hodně vrací do minulosti, ať již skrze sklíčko s krví nalezene Marií Laguertovou ve vyhořelém kostele na konci 6. série, což nás přivádí ještě mnohem hlouběji k seržantu Dokesovi alias Řezníkovi ze zálivu, skrze flashbacky Debry i Dextra z dětství či z Dextrova manželství (krátce se objeví i jeho 2 nevlastní děti) nebo pomocí propuštění základního tvůrce Dexterovy zvrhlé osobnosti - mafoše, který nechal zabít jeho matku a Dextra tím pokřtil v krvi. Zároveň jde série dost dopředu a vytváří mnoho možností pro pokračování - vztah s Hannou, potenciálně nedořešené věci s klanem Košků (sorry, píšu, jak slyším), vztah s Debrou a rozuzlení celé té patálie s Dexterovým odhalením.*******Jako celek je série opět o kousek slabší než předchozí. Tato sestupná tendence je sice pochopitelná (diváci a hlavně divačky si žádají vztahy a city a děti a psíky a kytičky a slunné pláže), ale stejně nechápu, jak to, že tento 5tisériový sešup už dávno neskončil u dna a pořád se na to dá koukat. Myslím, že scénáristé umně balancují na hraně slušného seriálu a TV srágory. Sem tam vykouzlí ždibec temnoty, tu vyvolají napětí či nejistotu (Hanna) a také se jim podařilo z děje téměř odstranit Harrisona, takže Dexter má neskutečně času na své věci, pokud ho zrovna nestalkuje Debra. Takže s přimhouřenýma oběma očima se na to dívat stále dá a jsem zvědav, jak děj uzavře (snad už opravdu poslední) osmá série. Detektivka to totiž už není ani smykem, thriller sem tam a telenovely mne nebaví. ()

Dzoumen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový zakončení jsem vážně nečekal dost velký zvrat pro mně a musím říct, že je to bylo fakt super zakončení ani minutu jsem se nenudil u posledního dílu. Tato série navazuje na 2. série možná takový menší spoiler, takže je fajn si připomenout starší díly. 92% ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prapodivné 6. sérii přichází zase kvalita hodná Dexterovi. Představuje se Isak Sirko, který toho možná mohl ukázat i více, ale hltal jsem každý jeho pohyb. Hlavní dějová linka tentokrát trošku chybí, víceméně se setkáváme s 3-4 linkami, které jdou po sobě, ale na sebe nijak nenavazují - Isak Sirko linka, pátrání LaGuertové, Žhář a Hannah. Co předváděla v závěru María bylo očekávaným vrcholem seriálu. Hannah se mi moc nelíbila, takže jsem rád, že to s ní skončilo.. K Dexterovi se hrozně těžko hledá někdo, kdo by k němu seděl.. Každá jeho známost je prostě hrozná a vůbec mi nesedí :/. Neuvěřitelný, že z nich všech mi nejlépe nakonec sedí otravná Rita. Hodně se toho uzavřelo a já si dovedu představit, že tímhle by seriál končil. Uvidím, co předvede 8. série.. Velká spokojenost. 100% ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To by bylo, aby v nějakém krimi rusky mluvící mafie nebylo, achjo, to je takový klišé. Ale zas Isaak má super charisma. A zvláštní auru má i Hannah. Takže sedmá série oplývá zajímavými záporáky. No a i domeček z karet se jednou začne pomaličku bortit... ()

Reklama

Reklama