Reklama

Reklama

Dexter - Série 8

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 10 h 33 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dexter se snaží žít relativně normálně. Sem tam někoho zabije a je v klidu. Za to Debra se ocitne na samém dně poté, co udělala. Odejde od policie a začne pracovat jako lovec lidí. Quinn se snaží přijít na to, co vlastně chce. Mimo to se v Miami objeví nový zabiják. S jeho lapením má pomoc Dr. Vogelová. Ta se ale začne zajímat o Dextera... (Varan)

(více)

Recenze (29)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ta závěrečná řada Dextera se zkrátka nepovedla. Počínaje mým nejvíce nesympatickým charakterem doktorky Vogelové přes nové linky stávajících postav, se kterými si už scénáristi příliš nevěděli rady až po změnu dabingového obsazení (obojí Masuka). Občas byl náběh na návrat do starých kolejí, ale jak moc dobře všichni víme, Dexterovi zkrátka nebyl souzen dobrý konec. Uvidíme jak moc to napraví revivalová 9. sezóna. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že jistý kvalitativní propad dolů jsem zde jako divák zaznamenal, ale nejednalo se o nic dramatického. Trošku mě už na úvod štvalo, že se změnil český dabing u Masuky, člověk si zvykne na jeho hlas během těch sedmi sérií a v osmičce to prostě zčistajasna obmění. Škoda. Na druhou stranu musím tedy nesouhlasit se zdejší většinou, že by mi Debbra přišla nějak více nesympatická. To, čím si prošla v závěrečné epizodě minulé série, to s člověkem po psychické stránce dost zamává. Proč mi tedy vlastně osmá řada přišla nejslabší ? Chvílemi jsem si připadal, že se zápletka točí v kruhu, plus jsem nemohl přejít absenci výraznějšího záporáka. Závěrečná epizoda šokovala, jsem z toho malinko v rozpacích, tak uvidíme, jak se s tím autoři poperou dále. Za mě 7/10 ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: posledni serie je dobra, i to finale mi zas tolik nevadi..kazdej koho miluje tak dopadne spatne kvuli dextrovi a ta debra proste zase nezabil a zabilo to deb.. :( a vlastne zase kvuli dextrovi a tak vzal vsechnu tihu na sebe a rozloucil se s ni a pohrbil ji jako vsechny sve obeti, protoze debra byla bohuzel jeho poslendni obet..debra pro nej byla vsechno a spolu s debrou umira i dexter ktery se nenavidi a namiri to primo do hurikanu.. dokazal bych si predstavit spoustu jinych koncu, lepsich, horsich ale je to tak jak je to a ja sem stim vicemene spokojenej..uz se tesim na 9serii..na dextera se divam pravidelne..je to muj nejoblibenejsi serial. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální sezóna seriálu byla zároveň tou nejhorší, jakou mi za těch osm let tvůrci nabídli. Poprvé došlo i na to, na co jsem u Dextera nebyl zvyklý- na nudu. Dr. Evelyn Vogel byla do příběhu nacpána tak neobratně, že by si scénáristé měli dávat pozor na setkání s fanynkou číslo 1, a tentokrát bych Annie zřejmě fandil. Stejně tak mě naštval i vrcholně alibistický závěr, v němž bylo veškeré zlo po zásluze potrestáno jako ve správné Disneyho pohádce. Průměrná známka se u mě dostala na tři hvězdičky, ale za tu závěrečnou prasárnu jednu strhávám. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerozumiem, komu čo vadí na tejto sérii. Úžasné finále úžasného seriálu. Je to možno slabšie po dramatickej stránke - hlavným motívom nie je boj Dextera o prežitie. Naozaj mu nešlo tak o krk ako v predošlých sériách, divák sa nemusel o neho báť. Hlavným motívom jeho vzťah s Debrou, ktorá je vo veľkej kríze po vražde Laguerty. A Jennifer Carpenter tu jednoducho exceluje. Jej priznanie sa v opitosti na stanici bolo najlepším hereckým výkonom v seriáli. Vo všeobecnosti sa predpokladalo, že Dexter nemôže skončiť inak ako smrťou, zatknutím či jeho odhalením. Proste tým, že mu to už ďalej neprejde. A naozaj mohla byť finálna séria o tom, ako mu jeho bývalí kolegovia idú po krku. No takéhoto finále sa títo diváci dočkali v siedmej sérii v podaní Laguerty. Ona bola stelesnená sviňa a pasovalo jej to. Ale viete si predstaviť v tej úlohe dobráka Batistu? Práve tu by seriál prestal byť tým, čím bol po celý čas. Posledná séria nebola o veľkolepom hone na hlavnú postavu, ale najmä o uzavretí vzťahov a vnútorného sveta Dextera (tu pomohla aj postava Dr. Vogelovej). Dexter pochopil, že je hrozbou pre svoje okolie a dokonalé to ilustrovala smrť Debry. Seriál bol zavŕšený nie smrťou Dextera, ale jeho sestry. Bodka. P.S. Aj v poslednej sérii sú skvelé nuansy, symbolizmus a odkazy. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (7)

  • Na scénu v byte zavraždenej Dexterovej (Michael C. Hall) susedy Cassie (Bethany Joy Lenz) na konci epizódy bola evidentne použitá kulisa Dexterovho bytu – ten bol na kraji budovy a tým pádom mohol mať okná na tri strany, teda aj nad gaučom. Byt Cassie bol situovaný medzi dvoma bytmi a preto nemohol mať okná na bočnej stene, čo však evidentne mal. (mijec)

Reklama

Reklama