Reklama

Reklama

Dexter - Série 8

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 10 h 33 min (Minutáž: 48–57 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dexter se snaží žít relativně normálně. Sem tam někoho zabije a je v klidu. Za to Debra se ocitne na samém dně poté, co udělala. Odejde od policie a začne pracovat jako lovec lidí. Quinn se snaží přijít na to, co vlastně chce. Mimo to se v Miami objeví nový zabiják. S jeho lapením má pomoc Dr. Vogelová. Ta se ale začne zajímat o Dextera... (Varan)

(více)

Recenze (29)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ta závěrečná řada Dextera se zkrátka nepovedla. Počínaje mým nejvíce nesympatickým charakterem doktorky Vogelové přes nové linky stávajících postav, se kterými si už scénáristi příliš nevěděli rady až po změnu dabingového obsazení (obojí Masuka). Občas byl náběh na návrat do starých kolejí, ale jak moc dobře všichni víme, Dexterovi zkrátka nebyl souzen dobrý konec. Uvidíme jak moc to napraví revivalová 9. sezóna. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeme si nic nalhávat, ale závěr tohoto seriálu měl být úplně jiný. Poslední sérii chybělo napětí, vše bylo předvídatelné a co dělalo Dextera Dexterem, bylo fuč. A teď samozřejmě k závěrečné epizodě, která dopadla naprosto nelogicky a tragicky. Zemře Debra, budiž, zemře svým způsobem i Dexter, takže dvě postavy, které od začátku hrají v tomto seriálu. Kde jsou ale emoce? Vše nějak honem dopadne a konec, tohle nedokáži odpustit, nemusel být úplně šťastný konec, ale musí se budovat atmosféra, kterou předchozí série měli. Poslední nelogickou věc, kterou neodpustim, tak je že Dexter nechá svého syna ženské, která je hledaná vražedkyně, to budou žít celý život na útěku? No dobrý, to bych ještě snesl, ale to se jako vážně přátelé a kolegové Dextera nebudou ptát na jeho syna nebo ho hledat? Tohle tvůrcům také nepřišlo divný? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria sledovala tematiku vzťahu syna a matky, samozrejme opäť vo forme paralelizmu medzi viacerými postavami. Hrá sa už taktiež aj na silné emócie, keďže sa blížime k záveru a tvorcovia vedeli, že takýto seriál nemôžu ukončiť záberom na všetky postavy seriálu stojace na pláži v Miami a usmievajúcich sa do kamery. Určite im bolo zrejmé, že nie každý bude spokojný s rozuzlením, ale pri takto dlho trvajúcom projekte, kedy sa fanúšikovia strácajú počas cesty a naberajú zároveň aj noví, to možné ani nie je. Mne sadla aj záverečná séria, avšak nemienim nikomu tvrdiť, že mám stopercentnú pravdu a všetci nespokojivci by mali otvoriť oči. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální sezóna seriálu byla zároveň tou nejhorší, jakou mi za těch osm let tvůrci nabídli. Poprvé došlo i na to, na co jsem u Dextera nebyl zvyklý- na nudu. Dr. Evelyn Vogel byla do příběhu nacpána tak neobratně, že by si scénáristé měli dávat pozor na setkání s fanynkou číslo 1, a tentokrát bych Annie zřejmě fandil. Stejně tak mě naštval i vrcholně alibistický závěr, v němž bylo veškeré zlo po zásluze potrestáno jako ve správné Disneyho pohádce. Průměrná známka se u mě dostala na tři hvězdičky, ale za tu závěrečnou prasárnu jednu strhávám. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kde jen s tímhle bordelem začít. Jedna z nejhorších věcí celé finálové série spočívá především ve skutečnosti, že po valnou většinu děje vůbec neindikuje fakt, že se jedná o sérii poslední. Kromě vcelku zajímavého hroutícího se vztahu s Debrou je jinak osmá série přeplněná hrozně generickými a nezajímavými dějovými linkami. Díky tomu osmá série působí prostě jen jako další normální sezóna, ne jako očekávané finále, kde vše jednou provždy skončí. Čekali jste, že Dextera konečně odhalí a půjdou po něm jeho staří přátelé? Zapomeňte. Místo toho vám zase představíme dalšího stereotypního psychopatického vrahouna, se kterým Dexter bude muset změřit síly. Protože nic takového jsme v minulých sériích přeci ještě neviděli, že? To vše je zakončené rádoby poetickou smutnou pasáží, kdy Dexter předá svého syna do rukou bývalé vražedkyně a po absolutně zbytečné smrti své sestry sám nasimuluje svou smrt, přičemž se z něho pak stane dřevorubec v Oregonu. Kdyby aspoň ta série měla onu slušnost, že se se svými dlouholetými fanoušky řádně rozloučí, byl bych střídmější, ale zakončit to takovým náhlým lusknutím prstů, to jsme si věru nezasloužili. Ale je fajn vědět, že Masuka má dceru. Na tuto informaci jsem opravdu čekal od první série. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, že jistý kvalitativní propad dolů jsem zde jako divák zaznamenal, ale nejednalo se o nic dramatického. Trošku mě už na úvod štvalo, že se změnil český dabing u Masuky, člověk si zvykne na jeho hlas během těch sedmi sérií a v osmičce to prostě zčistajasna obmění. Škoda. Na druhou stranu musím tedy nesouhlasit se zdejší většinou, že by mi Debbra přišla nějak více nesympatická. To, čím si prošla v závěrečné epizodě minulé série, to s člověkem po psychické stránce dost zamává. Proč mi tedy vlastně osmá řada přišla nejslabší ? Chvílemi jsem si připadal, že se zápletka točí v kruhu, plus jsem nemohl přejít absenci výraznějšího záporáka. Závěrečná epizoda šokovala, jsem z toho malinko v rozpacích, tak uvidíme, jak se s tím autoři poperou dále. Za mě 7/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria Dextera je veľmi špecifická. Dominuje Debra, prekombinovanosť a imbecilita scenáristov. Je veľká škoda, že sa záverečné dejstvo nepodarilo kvalitatívne zvládnuť. Záver som si netrúfal predstaviť resp. predpokladať, pretože mohol byť akýkoľvek... nesadol mi však úplne, hoci samotným vývojom poslednej série je logický, dobrý. Je však len dobrý, tak ako všetkých posledných 12 častí. A to si tak skvelý seriál nezaslúžil. ()

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro takový skvost jako je Dexter bohužel jednoznačně nejslabší série...Mělo to dopadnout úplně jinak. Každopádně stále u mě platí, že nic jiného mě tak nevtáhlo a nezaujalo než je Dexter..Děkujeme♥ ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: posledni serie je dobra, i to finale mi zas tolik nevadi..kazdej koho miluje tak dopadne spatne kvuli dextrovi a ta debra proste zase nezabil a zabilo to deb.. :( a vlastne zase kvuli dextrovi a tak vzal vsechnu tihu na sebe a rozloucil se s ni a pohrbil ji jako vsechny sve obeti, protoze debra byla bohuzel jeho poslendni obet..debra pro nej byla vsechno a spolu s debrou umira i dexter ktery se nenavidi a namiri to primo do hurikanu.. dokazal bych si predstavit spoustu jinych koncu, lepsich, horsich ale je to tak jak je to a ja sem stim vicemene spokojenej..uz se tesim na 9serii..na dextera se divam pravidelne..je to muj nejoblibenejsi serial. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi tenká hranice na 70 % udává, že jsem napříč poslední sérií stejně nadával na nadbytečnou dějovou linku s dalším sériovým vrahem, jako pořád vkládal naděje do bouřlivého konce. Zejména po tom všem, co nabídla 7. série. Té se ta poslední bohužel rozhodla udělat velkou ostudu, veškerá napojení na Dexovy činy a možné konsekvence ignorovala a konec tvůrci spíchli tak horkou jehlou, že nám nezbývá nic jiného, než to akceptovat. Samotné finále mi až takový problém nedělá, ovšem vadí mi, že jsme se nemohli rozloučit se všemi, kdo našemu antihrdinovi stáli těch skoro 100 dílů denodenně po boku. [viděno na SkyShowtime] ()

jakeer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerozumiem, komu čo vadí na tejto sérii. Úžasné finále úžasného seriálu. Je to možno slabšie po dramatickej stránke - hlavným motívom nie je boj Dextera o prežitie. Naozaj mu nešlo tak o krk ako v predošlých sériách, divák sa nemusel o neho báť. Hlavným motívom jeho vzťah s Debrou, ktorá je vo veľkej kríze po vražde Laguerty. A Jennifer Carpenter tu jednoducho exceluje. Jej priznanie sa v opitosti na stanici bolo najlepším hereckým výkonom v seriáli. Vo všeobecnosti sa predpokladalo, že Dexter nemôže skončiť inak ako smrťou, zatknutím či jeho odhalením. Proste tým, že mu to už ďalej neprejde. A naozaj mohla byť finálna séria o tom, ako mu jeho bývalí kolegovia idú po krku. No takéhoto finále sa títo diváci dočkali v siedmej sérii v podaní Laguerty. Ona bola stelesnená sviňa a pasovalo jej to. Ale viete si predstaviť v tej úlohe dobráka Batistu? Práve tu by seriál prestal byť tým, čím bol po celý čas. Posledná séria nebola o veľkolepom hone na hlavnú postavu, ale najmä o uzavretí vzťahov a vnútorného sveta Dextera (tu pomohla aj postava Dr. Vogelovej). Dexter pochopil, že je hrozbou pre svoje okolie a dokonalé to ilustrovala smrť Debry. Seriál bol zavŕšený nie smrťou Dextera, ale jeho sestry. Bodka. P.S. Aj v poslednej sérii sú skvelé nuansy, symbolizmus a odkazy. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osmá série Dextera je ze všech jednoznačně nejméně povedená. Připadalo mi, že tvůrci tak trochu vařili z vody. Postava doktorky Vogelové byla spíš přítěží, přijít po tak dlouhé době se zásadním faktem, že ona je vlastně ten, kdo Dextera stvořila, byla pěkná blbost. Nelíbila se mi ani změna postavy Debry, která byla vylíčená v první polovině série jako alkoholička a hysterka. Kvalita osmičky se projevila i na formě krevního analytika, připsal si jen čtyři branky, nejmín ze všech sérií:-). Naopak mi ale, narozdíl od většiny, nevadil konec. Bylo až moc vidět, že se s další sérií už moc nepočítalo. Nebo počítalo ? Dávám 70%. Každopádně mi reprízování krásně vyšlo, všech 96 dílů jsem dokoukal jen tři dny poté, co se rozběhla premiérová řada, takže na to krásně navážu a nebudu pátrat v paměti, jak to celý před osmi roky skončilo. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabá série, naštěstí poslední. Pár dílů dalo vzpomenout na zašlou slávu, ale jinak je to zoufale utahané, bez pěkných gore scén (kromě pár záběrů mozku), se zoufale tápajícími herci, kteří neví, co postavám dát, když se je produkce a režie snaží napasovat do mnoha forem, aby nakonec neměli žádnou (Debra, Quinn) nebo do nudných bezvýrazných šablon, aby se propána divák nevylekal (Harrison, Dexter, Angel a jeho švica, kapitán). Nejzajímavějšími postavami jsou nakonec vrazi a psychiatrička. Na logiku a provázanost s realitou zapomeňte. Vše se podřizuje čím dál tupějšímu divákovi a hrne sice koncem pod docela pěkným tlakem, ale bez uzardění k v-podstatě-happyend-finále. Bodík za odvahu to neudělat tak úplně happy, což ale shodí epilog, který, tjamtadadá, nechává otevřená vratáá. Mainstream jak noha a ještě k tomu dost blbý, takže sorry, ale jak jsem tě kdysi miloval, tak tě nyní, Dextere, proklínám. Už nikdy víc. Trhni si kudličkou. ()

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER. Dexter je pro mne jeden z mála seriálů, který si dokázal podržet nejvyšší úroveň až do úplného finále. Poslední řada byla vynikajícím vyvrcholením celého jeho vývoje. Dexter, který až do této řady jakoby neměl vůbec naději na "uzdravení", jakoby byl navždy prokletý a zatracený, dospěl zde k jakémusi vykoupení skrze bolest. On, který dříve nic necítil, platí za objevený cit tím, že ztratí všechny. Cena za to, že dostal šanci žít dál jako normální člověk. ()

Dzoumen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečná série je bohužel poslední sice mě moc nebavila, ale stále bych se na Dextera díval, protože mě to hodně bavilo. V 8. sérii jsou zbytečně nové postavy, protože je buď nevyužili pořádně a nebo třeba paní doktorka Vogelová co stvořila Dextera ta mě vůbec nebavila podle mě tam ta postava byla úplně zbytečně. Jediná postava co byla dobrá byl zaporák a ten hrál děsivého zaporáka dobře. A teď ke konci nebyli tam žádný emoce, což to celkem kazí na posledním dílu a konec mě neuvěřitelně překvapil já vím překvapili mě všechny konce v Dexterových sérii, ale tenhle konec mě nejvíc z nich překvapil takový nečekaný konec jsem ještě nikde neviděl,protože byl celkem nelogický. 60% ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel přišlo čeho jsem se obával, Dexter zažil svůj totální vrchol a vyústění dějové linky, která nás provázela od začátku seriálu v PŘEDCHOZÍ sérii, kde si dovedu představit, že by seriál skončil... Osmá série prostě má tolik linek, které samy osobě sérii nemůžou utáhnout. Úvod, kdy je Deb tam, kde je, fakt bolí. Jakože najednou se tam objeví psychiatrička, co ví všechno o všech! Aha paráda, ale koho to zajímalo, dal se k ní vůbec vytvořit vztah, když se prostě minimálně na 15 let v*srala na Dextera s Debrou. Nakonec hlavní linku spojí s ní - fakt tohle bolelo. Oliver byl tragéd... To, že zemřela Deb bylo opravdu hrozné a opravdu mě to zasáhlo, ale chápu, že tvůrci chtěli seriál nějak "zakončit". Co, ale hrozně sráží je skutečnost, že Dexter opustil svého syna "to jediné na čem záleží" (Dexterova slova). Dexter Morgan se vyznačoval tím, jak si vše promýšlel, jak dbal na to, aby držel KODEX, který by ho taky zachránil i v tomto případě. ALE ve finálové epizodě zabije Olivera před zraky všech. Jeho jediným štěstím je naprostá oddanost Batisty a Quinna jemu a Deb... Pevně věřím, že Dexter dostane oznámené pokračování a obnoví svůj vztah se synem.. 75% ()

Reklama

Reklama