Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 7
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele hrona k tomuto seriálu (1)

Dexter (2006) 

Jeden z nejlepších seriálů poslední doby, Michael C.Hall - jeho vnitřní myšlenky a činy jsou dokonalou souhrou pro základ k takovému malému veledílku. Ač každý seriál, který je roznesen do několika serií, postupem času ztrácí nápady a originálnost, u Dextera je to přesně naopak. Začíná první sérií poměrně klidně, nikam nespěchá, a postupem se z celého děje vytváří detektivka, která každým dílem získává větší napětí a zápletku. Pak ale přichází dvojka a to, co se děje v ní, už diváka od prvního momentu nepustí. Zdá se, že laťka už je nahoře a bude klesat. No jo, jenže přichází trojka, pravda s pomalejším rozjezdem, zato s naprosto perfektním zakončením. Ve čtvrté sérii pro změnu září John Lithgow. Jako sériový vrah je brilantní. Pátá série už trošku kolísá, nakonec zachráněna druhou půlí v čele s pošahanou Julií Stiles. Šestá série se zabývá náboženstvím a nápadem se může vyrovnat i takové klasice, jako je Fincherova Sedmička. Sedmá, je spíše těžkým dramatem, než akcí, jako takovou. Osmou sérií je Dexter definitivně ukončen sic, dle mého názoru až moc americky, ale přes to s noblesou svojí vlastní. . Tvůrci si evidentně vychutnávali 12ti dílné příběhy a stavěli Dexterovi v každé sérii tak silné a inteligentní protivníky, že si i je nešlo neoblíbit. Ačkoli nejsem zastáncem drsných vulgarismů v kinematografii, jako takové, k tomuto seroši jednoznačně patřily a výrazně jej obohacovaly. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama