Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 9
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele necisty k tomuto seriálu (4)

Dexter (2006) 

Dexter mě velice bavil, má neobvyklý námět a sympatické herce, které do poslední chvíle nevyměnili. Bavila mě celá rodinka policistů, Quinn, Batista atd. Dokonce, co se týká českého dabingu, tak to snad posrali jen u Vince, ale když už, tak razantně. Jako úchyláka si ho dokážu představit jen s tím původním hlasem, ten v závěru už k němu neseděl, ona se ale dost změnila i jeho postava a už to nebyl on, možná proto to původní dabér odmítl dokončit. Nejvíc mi ale samozřejmě přirostl k srdci samotný Dexter a Debra, ti dva byli naprosto perfektní a Debra je nádherná ženská. Konstrukce tohoto seriálu mě bavila, přestože jeho úniky byly kolikrát absurdní. Nenapadalo mě moc možností, jak to ukončit a bohužel asi ani tvůrce to nenapadlo. Konec mě zklamal a to hodně. Bylo jasné, že se to bude nejvíc točit kolem sourozenců, ale tenhle konec nebyl ani nijak dojemný nebo šokující. Byl jsem nervózní a bál jsem se, co se stane, ale pokazili to. Možná, kdyby ubrali úplně poslední scénu... ale ne, asi ani to by to moc nezachránilo. V průběhu byly lépe zakončené epizody. Dle mého by nejlepší konec byl někde v sedmé sérii, kde Dexterem s Debrou a Evelyn polemizují o životě na lodi Slice of Life. Přesto jsem se dlouho bavil, jsem neštastný, že už neuvidím další epizody a závěr jim snad někdy odpustím. ()

Série 3 (2008) (S03) 

Původně jsem dal 5 hvězd, ale aby byl nějaký rozdíl ku 4té sérii, tak tato mě sice bavila ale nejmín. Neskutečně mě tam štval ten kubánec, a co tak slýchám, tak nejsem jediný. On to byl ale asi záměr, aby jsme si pak užili závěr. ()

Série 4 (2009) (S04) 

Zatím nejvíc napínavá, šokující a nejdrsnější série, poslední díly jsem hltal a závěr opravdu dostal. ()

Nová krev (2021) (S09) 

Jsem rád, že natočili pokračování, protože konec osmičky byl fakt hodně uspěchaný a špatný. Tak moc, že když jsem to po 3 letech sjížděl znovu, tak jsem si víc a víc uvědomoval, že si pamatuji, jak to zhruba skončí, ale co se tam dělo kolem toho jsem si už vůbec nepamatoval. Tady bohužel zopakovali stejnou chybu, protože se snažili odvyprávět dokonce jen v 10 (ač delších) dílech hon na dalšího darebáka, sžití se se svým synem, přerod jeho přítelkyně a vlastně to nějak rozumně uzavřít. Všechno to sice byl dobrý nápad, ale vůbec jsem se nestihl sžít s novým prostředím, novými postavami (a že jich tam bylo) a kromě Dextra samotného se ti staří známí chovali nějak divně. Harrison mi k tomu malému blonďáčkovi vůbec neseděl, Deb neřekla ani jednou dopíči (každopádně její až hororový nádech byl v poho) a Batista se taky nechoval podle jeho původní postavy. Tehdy Laguertovou urputně přesvědčoval, aby to nechala být a teď až moc jednoduše uvažoval o tom, že by to fakt mohl být Dexter. Závěr jsem tak trochu tušil, ale pořád mohl být jiný, chování Harrisona bylo dost divné vzhledem na to, co spolu právě prožili - měla to být spíš Angela, a i Dexter se vlastně při útěku zachoval iracionálně. Nemuseli rozjíždět mnoho sériovou záležitost, kterou by zase nezvládli uzavřít, ale i vzhledem na velmi pomalý rozjezd, jedna série navíc mohla zařídit úplně jiné pocity z celého Iron Lake, jeho obyvatel a vůbec zase uspěchaného závěru. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama