Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 4
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele ABLABLABLA k tomuto seriálu (1)

Dexter (2006) 

Tady není co dodat. Naprostá chuťovka, kdy člověk netrpělivě očekává každý další díl. Dostala jsem se k němu až po delší době, po doporučení od mnoha přátel a nelitovala jsem. Ano první dva, tři díly byly nechutné, ale potom už to člověku ani nepřišlo. Humor a vraždy? Jasně, že to jde dohromady. A k tomu všemu úžasný, pro mě nově objevený skvělý herec - M. C. Hall. Teď už se těším na šestou sérii a podle traileru, se rozhodně bude, na co dívat. 1.10.2012 - Musím to sem prostě napsat. 1. díl sedmé sezóny..no páááni, já u toho dílu skoro ani nedýchala, stačilo jak skončila 6. řada ale teda, že sedmá bude ještě napínavější hned po prvním díle jsem netušila. Prostě bomba..asi zbytek dne nebudu moct myslet na nic jiného. 2. 11. 2013 Teprve dneska večer jsem viděla úplně poslední díl Dextera a teda ten mě dostal. Gebila jsem půlku dílu, fakt díky Dextere! Musím ale říct, že tato osmá závěrečná série mi přišla až na ty poslední dva díly neuvěřitelně slabá a místy i nudná a to se mi u tohoto seriálu opravdu ještě nestalo. Většinou jsem se právě nemohla dalšího dílu dočkat, ale u 8. série jsem jen seděla poslední tři dny a koukala na všech 12 dílů. Mám takovou nutkavou potřebu tady v tom komentáři tento seriál taky nějak uzavřít, přece jen jsem u něj strávila osm sérek a to má každý díl hodinu, žádných 20 minut jako většina, které sleduju. Takže tedy "some closure": Seznámení s Dexterem bylo odsouvané a bála jsem se ho. Bála jsem se, že se u něj budu moct bát. A taky že mi bude nevolno. Po pár sezeních už jsme si ale vzájemně sedli a rozuměli si. Potom přišla fáze, kdy jsem se na něj těšila s každým sezením víc a víc, jeho životní prekérie, situace, do nichž se dostával, jak se jeho postava vyvíjela, především jeho smýšlení a cítění. A takto jsme spolu prožili dohromady 3 roky (začala jsem ho špehovat až po odvysílání páté řady). Tento rok se mi poněkud oddálil. Nesedli jsme si spolu. Až při posledních dvou viděních se vrátil do svých překvapujících kolejí a SPOILER posledním Debřiným výdechem mě dostal na kolena. Nekecám, brečela jsem jak malá želva asi celých 15 minut v kuse. Pak si mi Dexter odjel do oka šílené bouře uprostřed moře, syna nechá samotného v Argentině se svou láskou vražedkyní a vysere se na ně, protože oni ho v životě nesmí mít, poněvadž Dexter přece přináší jen samé špatné věci. No a poslední záběr na ten jeho zarostlý ksicht někde uprostřed dřevařské pily a ten pohled.. wau.. perfektní konec. Žádný happyending, žádné přehnané katastrofy, prostě dokonalé. KONEC SPOILERU. A tím i konec Dextera. Sbohem. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama