Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2 129)

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Postava Dextera je jednou z nejhlubších, co jsem měl tu čest v seriálech vidět. Pomalé tempo a důraz na "omáčku" mi vyhovuje. Vedlejší postavy jsou výborně napsány i sehrány. ()

Ba-nny 

všechny recenze uživatele

Dexter je serial, ktorych je uz v dnesnej dobe velmi malo, kedze u serioznych serialoch najviacej neznasam nelogicke chovanie postav, to prerastie do komickosti a nakoneic to prestanem sledovat. Dexter je vsak ale vinimkou, kde ani jedna seria nestraca na kvalite, orginalnosti a hlavne napäti, ktore sa vyskytuje asi v kazdej casti. Malo ktory serial vo mne dokaze vzbudit taku nedockavost a nervozitum kedze sa neviem dockat dalsej casti. Michael C. Hall sa proste vie vzit to tejto postavy sympatickeho serioveho vraha, ktoreho by asi nikto nedokazal odsudit. A zatial posledna 5. seria bola uplne genialna. Tik tik tik... This is the sound of your life running out ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený a originální seriál mě přišpendlil (první série) k televizi na hodně dlouhou dobu. Herci v hlavní rolích předvádějí dobrý výkon, scénář je dostatečně promakaný, sem tam nějaký vtípek neurazí a závěr první série je neskutečně napínavý. Jsem zvědavý co bude dál:-) Druhá série - překombinované, mnohem horší než ta první, trochu ztrácí dech a snaží se ho nahradit až nesmyslnými dějovými zvraty, příliš mnoho náhod na můj vkus - zůstaňme ale u *** Třetí série - výborný comeback, už jsem skoro zlomil hůl, napětí po celou dobu seriálu graduje, Miguel je famózní, škoda jen trochu málo výrazného hlavního záporáka, přesto uvažuji o ***** Čtvrtá série - vynikající padouch, který doposavad neměl obdoby, znovu povedený a ucelený scénář doplněný neuvěřitelným koncem, bravo - celkově za ***** Pátá série - překvapivý a originální příběh vytáhli scénáristé jen co je pravda, Dexter se mění, Lumen člověk přeje jen to nejlepší a poslední díly člověk sleduje přímo se zatajeným dechem - jasně za ***** Šestá série - ta se rozjíždí vcelku pomalu, několik dílů před koncem se fantasticky rozjede a v závěru zase trochu ztrácí, celkově velmi dobré, ale nedosahuje kvalit předešlých dvou sérií - za mne **** Sedmá série - zpočátku slušný rozjezd, poté dobrá zábava se sympatickým záporákem nezáporákem a nakonec velké zklamání z hrozně roubovaného konce, jeden z nejslabších konců, bohužel **** až *** Osmá série - první díly jsou slabé a nikam nevedoucí, poté se příběh docela rozjede k průměru, následně před koncem kulminuje a nakonec přináší trochu zklamání z celkového rozuzlení, to se dalo natočit skutečně lépe, tzn. suma sumárum *** až **** ()

Melvej 

všechny recenze uživatele

Nápad vytvořit seriál o psychopatovi, který má potřebu zabíjet, ale jako své oběti si vybírá jen jiné vrahy, je poměrně zajímavý a představa člověka beroucího spravedlnost do svých rukou ve snaze dostat ty, na něž policie nedosáhne, už sama o sobě naláká leckterého diváka. Děj má jiskru, je plný zvratů a nečekaných situací, a přestože to většinou u thrillerů není zvykem, narazíme občas i na prvky komediální. Postavy jsou propracované i z psychologického hlediska, velice zajímavé jsou pak myšlenkové pochody hlavního hrdiny, člověku občas až připadá, že spisovatel Jeff Lindsay, který napsal knížky, na jejichž motivy se seriál natáčí, je dost možná sám tak trochu psychopat. Dexter je silně, ale opravdu silně návykový seriál, jakmile vás vtáhne do děje, už nejste schopni dělat cokoliv jiného, než se dívat na obrazovku. Trochu mě mrzí, že tady na CSFD nemůže dát každý uživatel alespoň jednou šest hvězd, protože hodnotit Dextera pouze pěti mi připadá málo. Rozhodně se jedná o nejlepší seriál, jaký jsem kdy viděl. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Český soudní srandasystém, s tresty typu 10 let za vraždu (za slušné chování odkráčíš po pěti), by takového DEXTERa potřeboval jako sůl! Navíc si došlápl i na piráty silnic (pěkně šup s nimi do klobás:), za což body k dobru. Všechny ty nudné kriminálky Las Vegas, Miami, New York, včetně všech Kůstek, běžte se bodnout! Toto je super seriál. Nevadí mi ani, jak tu kdosi napsal, nesympatický herec. Naopak. dost bylo napomádovaných seladonů s xichtíčkem jako z BH 90210. Lidi, podívejte se aspoň na celou první sezónu, pak hodnoťte. Napsat že je ten seriál kravina a přitom se přiznat, že jste viděli jeden, dva, tři díly?? Že v něm není napětí? Že je to nuda? Že není vtipný? Samé nesmysly. Pusťte si celou první sezónu a pak suďte. Ten seriál je geniální - absolutně není o nechutnostech. Je jen a pouze o vtipu, o napětí, o dobrém scénáři. Pokud vás první díl neoslovil, pusťte si díl č.5 - Americký sen. Od dalších dílů se již neodtrhnete a vrátíte se s chutí i na začátek celého seriálu. A že hlavní hrdina není sympatický? Věřte mi, že po první sezóně bude! ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Co na tenhle seriál říct? Díl od dílu, serii od serie lepší. Hodně nečekané zvraty, ve chvíli, když už si řikám, že se snad nic moc víc nedá vymslet. Seriál od kterého se nejsem schopen odtrhnout. A myslím si, že nejsem sám. Asi jediný hraný seriál, snad možná spolu se Six Feet Under, u kterého jsem vydržel tak dlouho. ()

LuckyDuckie 

všechny recenze uživatele

po pěti sezónách je Dexter stále můj numero uno seriál. nevim proč, asi pro to napětí a dráma, asi pro ten fakt, že fandim masovýmu vrahovi. a to by se přeci nemělo. zvrácenost? možná. ale užívám si to. ()

Valkyria 

všechny recenze uživatele

Nejúchylnější hlavní hrdina, jakého zná seriálový svět! :) Ze začátku jsem si říkala, co je to za bláznivou kriminálku? Ale u třetího dílu jsem hodila stranou že nenávidím pohled na krev, jehly a žíly (Studentka LF se pozná :D ) a tento seriál mě naprosto strhl a dívám se spolu s přítelem! :) Parádní a originální seriál! Spolu s Město žen seriál, který mě letos dostal! :) ()

ElChe 

všechny recenze uživatele

Nechci zde nikoho urazit a chápu, že se to někomu může líbit, (alespoň do té doby než neshlédne něco lepšího) ale mě Dexter prostě nezaujal a šancí jsem mu dal, tedy alespoň doufám, víc než dost. Z mého hlediska je Dexter pěkný pokus o vytvoření "správňáckého" antihrdiny, který se snaží ošálit publikum svými pseudofilosofickými bludy. Nápad je to pěkný a určitě i chytlavý, čemuž napovídá tolik kladných hodnocení nejen na ČSFD. Navíc je hlavní hrdina přímo ukázkový adept na nějaký psychologický výzkum. Snad bych se byl býval také chytil do té pavučiny smyšlenek, které se zde objevují, ale bohužel nebo spíše bohudíky, mi všechny připadají jako prázdná slova, bez nějakého většího smyslu. Všechno to co se tu objevuje, už bylo řečeno, vymšleno nebo odehráno. A co Dexter jako originální nápad pro kriminálku? Poté co jsem shlédl Death Note, se mi seriál Dexter jeví jen jako nudná, vleklá cesta pochybného řezníka, co svůj volný čas tráví tím, že přemýšlí o tom, jak je nenormální. ()

AspireHD 

všechny recenze uživatele

Víte co je největší noční můrou pro zločince? To, že je někdo jednou najde a pošle je do vězení. Jenže se vždycky najde někdo, kdo uteče systému a policie je na něj krátká. Už si říká, že vyhrál nad zákonem a v pohodě připravuje svůj další zločin. Ale netuší že někde v zákoutí čeká osoba, která ho nepošle do vězení, ale do hlubin čistého moře v černém pytli. Poslední co zločinec uvidí jsou vražedné nástroje Dextra, který ho nemilosrdně pošle na druhou stranu, na stranu mrtvých. Dlouho jsem odmítal tenhle seriál a nehodlal se na to podívat, ale jednou jsem si řekl, že za jeden díl nic nedám, ale netušil jsem, že mě seriál Dexter tak chytne a už nepustí. Nelituji toho, že jsem začal na tenhle seriál koukat a musim vám všem říct, že tenhle seriál by měl být ještě výš než na 11. místě. Nebudu vám říkat nic o příběhu, protože to musíte zhlédnout vy. Avšak vám Dextera vřele doporučuji. ()

patushik 

všechny recenze uživatele

S Dexterem jsem od první chvíle, kdy se začal objevovat v TV.. i když je dexter vrah, tak s ním musíte sympatizovat od první chvíle co přijde "Tonight's the night". Opět jeden z mála seriálů, který si drží svojí kvalitu od první serie.. každá ze serií je propracovaná a neskutečně napínavá.. 100%. Hello, Dexter Morgan! ()

DisneyCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší seriál ze všech na které koukám nebo jsem koukal.. Pustil jsem první díl a za cca 14 dní jsem se probudil z Dextrova deliria, když jsem zavíral přehrávač s 12. dílem 5. série.. Ten námět je prostě geniální ! Nemůžu se dočkat co vše se stane v šesté řadě.. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Bravo, kam se všechny kriminálky mohou hrabat. Děkuji bohu, že jsem si mohl první ucelenou sérii vychutnat hezky najednou, což z ní dělá jeden dlouhý a povedený film.Hlavní hrdina je krapet sebemrskač, ale to jen ukazuje, že alespoň část z toho, co si o sobě namlouvá, není tak úplně pravda. Důvod tak velké obliby seriálu vychází notně z toho, že každý z nás má toho velkého zlého vlka, jen s ním zachází porůznu. Mimochodem můj oblíbený seriál z mládí je Dexter laboratory, o malém vědátorském a zrzavém chlapečkovi s oblibou v latexových rukavicích, i když jeho motivace byla poněkud jiná... :) ()

czroman2 

všechny recenze uživatele

můj názor se postupně vyvíjel z blbost -> tu řadu musím dodívat -> musím vidět všechno -> naprosto úžasné; 90% si určitě zaslouží, obzvlášť když jsem viděl jak Julie Benz skvěle hraje svou roli a taky když jsem viděl (podle mě nejvydařenější) 5. řadu. Je to běh na dlouhou trať, ale určitě doporučuju ()

ktL 

všechny recenze uživatele

První dvě série Dextera jsou bezchybné, geniální, bravurně zahrané. Další superlativy by mohly pokračovat a to je právě ten problém - následující série jsou už pouze velmi dobré a občasně skvělé. 95% ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama