Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 7
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele darkrobyk k tomuto seriálu (11)

Dexter (2006) 

Nejsem seriálový typ, a tak sleduji maximálně SatrTrek nebo britské kriminálky. Dexter mě ovšem dostal se vším všudy, a tak jsem hltal vždy několik dílů najednou. Netrvalo dlouho a vrhnul jsem se zpětně na knihy. Nejsou vůbec špatné, i když kvalitativně nevyvážené. Ovšem mají poněkud více černého humoru než filmová podoba. A co potěšilo, že knihy nejsou zcela totožné s filmy, ba co víc, osudy některých postav se odvíjejí naprosto odlišně! V TV zpracování potěší už úvodní titulky a nezapomenutelná hudba. Jo a Michael C.Hall si po Odpočívej v pokoji střihnul ještě lepší seriálovou postavu. Jeden mu to opravdu věří, chlapíkovi zvrhlému! A tak nasaďte neopren a po hlavě do krvavé fontány - TEĎ! ()

Studený start (2021) (S09E01) 

Lindsay, Lindsay....co mi to říká? Les, sníh, Dexter, puška a The Passenger Iggyho Popa, to nemůže dopadnout špatně. A taky že jo. Napínavé a současné vtipné. Divák je veden křivolakými uličkami drobných epizod a čeká, kdy Dexter vyleze z temnoty. Že by ten sekáček na maso? Nebo lovecký nůž? A do toho Blondie, Debra a jedno překvapení. Nemluvě tedy o tom jelenovi..... Miami to není, ale jedna díra by se tu našla. ()

Průtrž průserů (2021) (S09E02) 

O něco vlažnější než první díl, ale pořád je to....Dexter. Vrátit Debru zpět do hry byl výborný nápad a doufám, že sprostořeká sestřička vydrží co nejdéle. I když nevím, jestli z toho prudění Dexter nezmagoří ještě více. Syn vypadá, že jablko zas tak daleko od stromu nepadlo, ale jestli převezme řemeslo po taťkovi, toť otázka. A v jedné z příběhových linií se rýsuje další zločin... Mrzí mě, že Lindsay Dextera pohřbil, tož alespoň že se vrátil prostřednictvím seriálu. ()

Kouřové signály (2021) (S09E03) 

Starý dobrý Dexter je definitivně zpět. A zatímco se snaží zahladit stopy zločinu, musí řešit vztah se synem, přítelkyní a ještě netuší, že se mu klube další zločinecký cíl. Černý humor, neustále napětí, kdy všechno praskne, Debora se drží zkrátka a skvělá kamera. Karel Čapek řekl, že kritizovat znamená posuzovat a hledat, co je dobré a co špatné. Právo na odsouzení má každý, ale shodit práci celého týmu je tak jednoduché, i když minimálně formální stránka je bezchybná...těším se na další díl. ()

H jako hrdina (2021) (S09E04) 

Asi největší radostí je vidět staré známé, jak pozvolna zapadají do svých rolí. Deb se zklidnila a stává se starostlivou, byť děsivé předpovědi ohledně budoucího vztahu Dextera se synem pronáší nadále. Vrah ve druhém plánu přiváží další oběť. Dexterovy pochybnosti ohledně syna se stávají pomalu skutečností. Spoiler - který ale pro vnímavého diváka spoilerem nebude - Temný pasažér potvrzen. ()

Na útěku (2021) (S09E05) 

Tak se zdá, že Dexterova pracně vybudovaná nová identita je před zhroucením. A on ani Temný pasažér není to, co býval... A aby toho nebylo málo, odkudsi se vynoří starý známý Angel a Harrison si tak trochu pustí hubu na špacír. A pak je tu samozřejmě druhá linie s vraždami dívek, i když jsem si jednu chvíli myslel, že dojde i na chlapce... Ještě že tu není mnoho těch, co si libují v odpadech a záměrně ničí hodnocení seriálů a filmů.... aspoň že tak. ()

Příliš mnoho tuňákových sendvičů (2021) (S09E06) 

Zpočátku mi to přišlo až moc civilní vztahové drama na hony vzdálené Lindsayovým knihám. Pak ale vytáhl pařáty Temný pasažér a kromě chaty se přidala jeskyně. Nu, přišel čas pro Dextera, aby se dal do práce. Umírněná Deb je i nadále velmi příjemným zpestřením. ()

S kůží na trh (2021) (S09E07) 

Rozdané karty jsou pomalu vykládány a divák ví více než hlavní postavy. I když se člověk snaží svoji minulost odstranit, tak vždy nějaké hříchy zůstanou. A predátoři, ti se poznají navzájem po čuchu. Ani nechci domýšlet, co přijde v dalším díle. PS. vždy mě fascinuje, jak někdo vydrží sledovat seriál a zasypává ho odpady. Přece když mě něco nebaví, tak se na to nedívám. Ale pochopil jsem, že jde o škodiče, co to dělají záměrně. Škoda, že csfd neumožňuje některé uživatele si zablokovat, aby jeden nemusel číst jejich slinty. A připouštím, že někdo by si třeba zablokoval mě, ale to by mi nevadilo. ()

Nefér hra (2021) (S09E08) 

Zřejmě nejnapínavější díl série, tedy pokud se nějakým způsobem ztotožníte s patřičnými postavami. Zatímco se Dexter snaží dostat ze smrtelného nebezpečí, jeho syn do něj pomalu padá. Ono to sice vypadá, že Harrison je děsný mamlas a nedokáže prohlédnout, co se na něj chystá. Pak si ale uvědomíte, že je jen naivní a rozhozený z toho všeho, především ze vztahu s tátou.... Za mě paráda. ()

Zůstane to v rodině (2022) (S09E09) 

„Erik je alespoň zmrzlý, tak nenadělám svinčík s krví." Byl by to poklidný a zábavný díl, kdyby se po většinu času nenesl ve znamení přetvářky a nedošlo na řezničinu. Souboj predátorů - kdo s koho. Debra je účinnou brzdou, když se Dexter rozhodne zasvětit syna, a škoda, že nemá ještě větší prostor. Angela se stále více propadá do zlověstných tušení, jenže neví, jak se věci přesně mají. Poslední díl bude doufejme správným rozuzlením. ()

Otcovy hříchy (2022) (S09E10) 

Zcela logické zakončení, ke kterému vše postupně směřovalo. Dexter na útěku? Neměl by šanci. Dexter ve vězení? Ne na dlouho. Chápu, že někdo by rád další pitvání s Batistou v čele, ale jestliže je dobré přestat v nejlepším, tak zde se to povedlo. Kdyby alespoň Lindsay napsal další knihu, ale ne, ten zkrátka Dextera pohřbil tak, že z mrtvých už nevstane..... I tak díky za tuhle sérii a ke 4* přidám jednu na rozloučenou. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama