Reklama

Reklama

Dexter - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2007, 10 h 34 min (Minutáž: 49–56 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Kamera:

Romeo Tirone

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Erik King, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, Mark Pellegrino, Glenn Plummer, Devon Graye, Max Gail (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Když je v přístavu na dně moře nalezeno 18 rozporcovaných těl, policejní oddělení v Miami a FBI zahájí masivní pátrání po muži, kterému média říkají Řezník z přístavu. Dexter je do případu velmi zapojen, vzhledem k tomu, že těla, která našli, jsou jeho oběti. Dexter má plné ruce práce, aby zahladil všechny stopy. Zvlášť, když má za patami podezřívavého kolegu Doakse. (CinemaRanger)

(více)

Recenze (31)

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé sérii se tvůrci odhodlali k odvážnému kroku, honu na samotného Dextera, ovšem zatím ještě neodhaleného. A nezklamali. Druhá série je především vynikající v tom směru, že si téměř po celou dobu udržuje slušné napětí. Dexterovi jde o kejhák. Ale ať se snaží jak se snaží, policejní oddělení pod vedením Franka Lundyho, jedné z nejlepších a nejsympatičtějších postav celého seriálu, se pomaličku dohrabává k pravdě. Ona skvělá ironie celé série, která je navíc hlavním důvodem, proč je tak nesmírně zábavná, je onen fakt, že Řezník ze Zálivu, po kterém pase jak policie, tak FBI, jim sedí hned před nosem. Vše pozoruje, analyzuje, strachuje se a jedná. A to vše vidíme pouze my. A i my se strachujeme, protože i když se většina vyšetřovacího sboru skládá ze sympatických postav, stejně chceme, aby neuspěli. Mimo jiné série předkládá i výbornou dějovou linku s Lilou, která taktéž patří mezi nejlepší padouchy, co seriál nabídl. A poslední epizody s Doakesem v kleci jsou geniální. Je to opravdu situace, při které se divák chytá za hlavu a říká si: "Bože, jak z něčeho takového vybruslí?!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I keď ma druhá séria nezasiahla tak, ako tá prvá a väčšina dielov nie je za plný počet, ako celok ale opäť výborne funguje. Treba sa zmieriť s občasnou haprujúcou logikou, ale na čo si ničiť zážitok zbytočným frflaním. Ono ten záver premiérovým divákom asi sľuboval, že to najlepšie nás ešte čaká, vlažné ohlasy na tretiu sériu skôr potvrdzujú opak. No, treba sa presvedčiť sám. Každopádne Dexter sa javí ešte ako komlikovanejšia osobnosť než po prvej sérii. A osobne som rád že jeho hlavný oponent sa v seriáli už ďalej objavovať nebude. Ani jedna otravná ženská... ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdejší čísla občas fakt nelžou, hned druhá řada ne zrovna krátkého, byť masami opěvovaného seriálu je opravdu neskutečně výborná ve všech aspektech, které jsou pro ni signifikantní. Ať jde o ústřední krimilinku nebo i nejeden nelehký vztah, milostný či pracovní. Dexter je hned po dvou sezónách mým nejoblíbenějším policistou i zároveň vrahem na seriálovém poli a moc se těším na jeho další řádění. [viděno na SkyShowtime] ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

dexter by mě asi zabil za to, jak se dívám na tenhle seriál. nejdřív 1. série, pak 6., 7., 8., potom 3., 4., 5. a teď jsem se na druhý pokus (první byl v roce 2018 😐) vrhla na 2. sérii. a nechápu, jak mě nemohla před 3 rokama bavit! první díly byly čtyřhvězdičkové, poté se děj stával napínavějším a poslední díly mě utvrdily v tom, že dexter je ten nejlepší krimi seriál. docela jsem v týhle sérii pocítila podobnost s you (joe goldberg, love quinn, KLEC). pěkné, moc pěkné :) ()

jakeer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria, ktorú som ako prvú náhodne zahliadol v TV a vďaka ktorej som si zamiloval celý seriál, dodnes môj najobľúbenejší. Aj keď to teraz pozerám s odstupom jedenástich rokov, tak seriál u mňa nefunguje ako po prvý raz. Predsa len, najväčšie kúzlo Dextera spočíva v budovaní napätia, keď vy ako divák sa neustále bojíte o život hlavného hrdinu a čakáte z ako z toho zas vyviazne. Pri opakovanom zhliadnutí sa tento moment vytráca, no napriek tomu som si aj po druhý raz užíval ako vynikajúco je druhá séria napísaná. Konverzácia Dextera a Doakasa v chatrči je asi to najlepšie, čo seriál ponúkol. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (5)

  • Televize Showtime si v rámci reklamní kampaně při uvedení 2. série pronajala ve 14 velkoměstech po Spojených státech 14 fontán, jejichž vodu nechala obarvit na červeno, aby znázorňovala krev. Samotné fontány byly obehnány policejní páskou s datem premiéry. (Filipmachi)
  • I když se celý seriál odehrává v Miami, tak se scény v akváriu natáčely na opačné straně Spojených států amerických, v Aquarium of the Pacific v Los Angeles v Kalifornii. (flyer.nick)

Reklama

Reklama