Reklama

Reklama

Dexter - Série 5

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2010, 10 h 13 min (Minutáž: 47–56 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Kamera:

Romeo Tirone

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, Julie Benz, Rick Peters, Bill Brochtrup, Christina Robinson (více)
(další profese)

Epizody(12)

Dexter, kterému se pod rukama rozpadá osobní i rodinný život, se snaží vytěsnit pocit viny a držet se pořád o krok před Quinnem. (Netflix)

Recenze (30)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budem síce patriť k výraznej menšine, ale podľa mňa sa Dexter každou sériou zlepšuje a zlepšuje, čiže logicky tú piatu považujem doteraz za najlepšiu. Opäť sme sa dočkali niekoľkých inovácií. Ústredný prípad zmenil v polovici smerovanie a ustúpil do pozadia, respektíve bol iba rozbuškou pre udalosti na odelení vrážd. Prípad tiel v sudoch nám poskytol neuveriteľne odporných záporákov, množstvo vecí a vzťahov je značne ambivalentných, niektoré otázky, ako napríklad že Quinn asi celú záhadu chápe, sú neuzavreté. Priestorovočasové nezrovnalosti sú už skrátka súčasťou seriálu, vyčítať mu to nemá zmysel, lepšie si Dextera užijete, ak logické nedostatky tohto druhu nebudete brať do úvahy. No a vzťah Dextera s Lumen je dokonale prepracovaný a ponúka zámerné paralely s Debriným a Quinnovým, pričom oba páry vyšetrovali btw ten istý prípad, čo je ďalším dôkazom geniality tvorcov. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná známka se u mě sice po dvanácti epizodách dostala na pět kousků, ale některé záležitosti mi byly silně proti srsti. Úvodní díl byl pro mě zklamáním, protože se v něm hrálo na city, a proto se přece na Dextera nedívám. Pátá epizoda zase přinesla spoustu zbytečného materiálu a fungovala jen jako umělé natahování děje. Nejvíc mi ale překážely Dexterovy občasné výlevy citů, které by vlastně neměl vůbec mít. Většinou jsem se ale skvěle bavil, příběh páté sezóny byl dostatečně silný a Julia Stiles mi nelezla na nervy jako zemřelá manželka hlavního (anti) hrdiny. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V minulých sériích se musel Dexter opravdu hodně otáčet, tato působí tak trochu oddechovým dojmem. O to větším uměním je, že tvůrci opět dokázali udržet poutavost celého příběhu na stoprocentní výši. Dexter se trochu víc zabýval sám sebou, bylo tam možná trochu více vnitřních emocí, než by mělo být, ale opět jsem byl celou sérií zaujat a těšil se na každý nový díl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... díky tomu 5. série vypadá skvěle, jako úplně nový seriál. Rita a její děti jsou pryč, zůstává jen vlk šamotář a jeho narušená nejbližší rodinka. Julia Stiles by mohla být alespoň z poloviny tak zajímavá jako Jaime... And hello, Katherine Moennig. A ano, Julie Stiles patří nakonec mezi highlights celého seriálu. Je ale možné, aby se seriál celé čtyři série hledal jenom pro to, aby ta pátá byla osudová? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V celkovém průměru mi 5. sezóna Dexterovy odysey vychází pouze na čtyři hvězdy, jinak se ale směle navazuje na drsné dění řady předcházející. A to nejen na základě poslední události, ale i Quinnova neodbijného pátrání, které mě vrátilo do časů, kdy Dexovi šlapal na paty agent Doakes. Snad tomu našemu vrahovi s obrovským štěstím budou všichni dýchat na záda intenzivněji a bude se na co dívat i v průběhu těch zbývajících 4 sérií. [viděno na SkyShowtime] ()

Galerie (170)

Zajímavosti (4)

  • Dexter (Michael C. Hall) cestou na River Jordan Camp havaruje s červeným autom. Auto dopadne na kolesá (bez šance prevrátiť sa), no v nasledujúcom strihu je vozidlo na streche. (chandler101)
  • Kolem devatenácté minuty se objeví černý Pontiac Trans America. Stejný model byl použit v seriálu Knight Rider (od r. 1982). (Mandalorian)

Reklama

Reklama