Reklama

Reklama

Dexter - Série 4

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 10 h 30 min (Minutáž: 49–57 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Kamera:

Romeo Tirone

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, C.S. Lee, David Zayas, James Remar, John Lithgow, David Ramsey, Adrienne Barbeau (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Šest měsíců po konci 3. série jsou Dexter a Rita manželé a žijí v jiném domově se svým novým synem Harrisonem a jejími dětmi Astor a Codym. Dexter se pokouší přizpůsobit manželskému životu na předměstí, ale nyní, když je manžel a otec, je obtížné udržet si svůj dvojí život. Navíc se vrací agent FBI Frank Lundy, aby vypátral sériového vraha známého jako Trinity, který je na svobodě přes třicet let. Na pomoc si vyžádá Dextera a jeho forenzní schopnosti. (CinemaRanger)

(více)

Recenze (32)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé, kteří tvrdí, že tohle je nejlepší série v historii televizní tvorby, museli asi vidět nějakou verzi, z níž byly vystříhány všechny scény věnované románku mezi LaGuertou a Angelem, protože to byl totální telenovelovitý odpad, takhle nízko dosud seriál nikdy neklesl. Tyhle dvě postavy vždycky patřily k mým méně oblíbeným, ale doposud se tvůrcům vždycky dařilo dát jim jakž takž zajímavý děj (i když Angelův románek s tou policistkou v minulé sérii už byl na hraně). Udělat z nich pár bylo naprosto katastrofální rozhodnutí, nemají žádnou chemii, a vůbec to nepůsobilo, jako něco, co tvůrci plánovali delší dobu, prostě se to najednou stalo. Navíc je celá ta dějová linka úplně o hovně, jen se dají dohromady, pak si chvíli říkají, že by možná spolu neměli být, protože by to mohlo zkomplikovat jejich profesionální vztah, pak se ale zase rozhodnou, že spolu vlastně chtějí být. WHO GIVES A FUCK???!!!! ...Všechno okolo Dextera a Trinitiho je ale natolik fascinující a strhující, že pořád ještě dám 10/10 ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší série. Těšil jsem se na ni od prvního dílu, kdy jedu Dextera podruhé. Tuhle sérii utáhl hlavně John Lithgow, kterej perfektně ztvárnil psychopatickýho sériovýho vraha s přezdívkou Trinity. Jeho výraz v obličeji, kdy během vteřiny dokáže mimikou přesvědčit diváka, na co myslí, je neuvěřitelnej. To, jak tahle série skončí je sice z pohledu hlavní postavy smutný, ale té osobě jsem to přál, protože byla v každým záběru čím dál otravnější. Píšu tenhle komentář ve chvíli, kdy už jedu další sérii a byl jsem překvapenej, že když se v prvním díle pětky objevila Dexterova žena ve vzpomínkách a byla dabovaná někým jiným než Lucií Vondráčkovou, tak mi tak nesympatická nebyla...Zajímavý. Každopádně to vyvrcholení posledního dílu čtvrté série, kdy si myslíte, že je po všem a Dexter odjíždí na líbánky, byl zatím jeden z nejsilnějších okamžiků seriálu. Dexter nezahálel ani v téhle sérii, kdy si při hře s Trinitym i tak našel čas na dalších pět killů. 95%. ()

Reklama

jakeer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najpamätnejšia a najoceňovanejšia séria Dextera. Mne osobne sa ešte o niečo viac ako celok páčila 2. séria. No v štvrtej sérii sú neuveriteľné nuansy. Cesta Dextera s manželkou, ktorá v aute počúva Karma Chameleon dokonale podrthuje to, ako je v manželstve pod papučou. Jeho riskovanie hlboko raní jeho rodinu. A záver poslednej epizódy je majstrovským dielom. SPOILER: Pozeral som rozhovor s Johnom Lithgowom (Trinity) a sám podotkol, že jeho posledné minúty života - rozhovor s Dexterom, ktorý ho už má na stole inak vyznie, keď spätne viete, že mu zabil manželku. Lithgow správne podotkol, že divák si bude určite predfinálnu scénu pretáčať a hľadať v nej (a správaní Trinityho) nový význam. Trinity vedomý si toho, že sú to jeho posledné chvíle sa zasmeje, lebo vie, že sa bude smiať ako posledný. Povedať, že Lithgow po roliach v béčkových sitcomoch ukázal aj dramatickú stránku svojho herectva by bolo šialene málo. Jeho prínos a dar seriálu sa nedá vyvážiť žiadnou Emmy, ktorú za to dostal. Všetka česť tvorcom seriálu, že mali ako obyčajne gule na veľké zásahy do deja. No v konečnom dôsledku (a to sa prejavilo až v nasledujúcich sériách) si Ritinou smrťou nepomohli. Kontrast medzi rodinným a tajným životom Dextera sa už nepodarilo nahradiť ničím iným. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabší třetí sérii přišla čtvrtá, která laťku zase zvedá do závratnejch výšin. Čtyřka má snad úplně všechno, co se mi na celým seriálu vždycky líbilo. Je tu geniální záporák (v podání Johna Lithgowa navíc skvěle zahranej), trocha toho politikaření (Laguerta+Batista vs. Matthews), trochu emocí (Debra, Lundy) a samozřejmě skvělej příběh (to, co se stane v posledním díle, mi dlouho nedá spát, kdykoli tuhle sérii vidím). ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páni! Po minulé slabší řadě přichází prozatím nejlepší série, která bezesporu vyrazí dech. (Jelikož jsem astmatik, měl jsem po ruce pro jistotu ventolin.) Geniální příběh se skvělou zápletkou, děsivým zabijákem a několika nečekanými zvraty. Co díl, to ku*evský napětí. Jsem velice spokojen, ale obávám se, že další řady už budou jen slabší a slabší. Laťka je teď nastavena příliš vysoko. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (8)

  • Postava Trinityho (John Lithgow) se zčásti podobá sériovému vrahovi Dennisu Raderovi, v Americe známému pod přezdívkou "BTK Killer", který zabil více než 10 lidí. Ten, stejně jako Trinity, vedl normální život, působil jako jáhen v kostele a byl vůdcem skautského kroužku ve státě Kansas. Dennise Radera chytili v únoru 2005. (cihlenka)
  • Keith Carradine (Frank Lundy) zde v roli agenta FBI chytá sériového vraha, který zabíjel minimálně 30 let, zatímco v seriálu Myšlenky zločince (od r. 2005) hrál pro změnu sériového vraha, který také 30 let zabíjel. (Delock)

Reklama

Reklama