Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Greg Grunberg, Ali Larter, Sendhil Ramamurthy

Recenze (948)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +námět, postavy, některé zvraty, zajímavé schopnosti hrdinů, je to krvavé, slušná atmosféra -slabý záporák, délka jednotlivých dílů (42min), rozvleklost, téměř žádné efekty, málo akce/// Už když jsem o seriálu poprvé slyšel se stal jedním z nejočekávanějších seriálů na které si jen vzpomenu. A byl k tomu důvod: první čtyři díli byly excelentní, každou chvíli jsem říkal "wow, to je úžasný" a byl jsem totálně ohromen (viděl jsem to na 95%). Záhy jsem však prokoukl slabiny seríálu. Sice každá část byla výborná a něčím zajímavá a hlavně ze začátku jsem si říkal, že zde je využita každá minuta seriálu a že tady nejsou žádné zbytečné obkecávačky nebo nuda. Jenže první problém je ten, že jednotlivé díli jsou dost krátké na to, aby nám odvyprávěli něco zásadního. Postav je tolik, že by na to byla potřeba přinejmenším hodina. Takhle se třebas jen uvidíme s určitou skupinou. Jedna část je dokonce jen věnována Hirovi a jeho cestě do budoucnosti. No a tímto vlastně zjišťujete, že se příběh nikam moc neposunul. Občas jsem měl pocit, že stojí na místě. Je pravdou že časem se přeci jen dostanete k velkému finále (které poravdě není moc velké), ale taky si uvědomíte, že už je nějaký patnáctý či dvacátý díl a zase vám dojde, že tohle by šlo zhrnout do dvou částí. Což mě mrzí, opravdu jsem si představoval, že hrdinové se během tří, čtyř částí dají dohromady a budou spolu bojovat proti zlu. Nestalo se tak. X-meny tedy vžádném případě nečekejte. Seriál je spíše zaměřen na psychologii postav, na jejich psychyku a fakt jak se vyrovnávají s tím, že mají určitou schopnost, kterou třebas ani nechtějí nebo ji neumějí používat. To je sice velice zajímavé, ale jak už jsem zmínil, není na to dost prostoru (kvůli délce epizod a množství postav) a na to dojíždí právě příběh. Po téhle stránce by seriál potřeboval aspoň 5 sezón. Když ale upustím na chvilku od kritiky. Nejvíce mě asi zaujala postava (a budete se asi divit), kterou ztvárnil Adrian Pasdar. Nathan Petrelli, starší bratr Petra Petrelliho, který se chce stát významným politikem má dar létání. Ale rozhodně nestojí o to stát se dalším Supermanem a tak svoji schopnost tají, nenej před veřejností, ale i před mladším bratrem, který má asi nejužitečnější schopnost ze všech hrdinů. Umí přebírat schopnosti jiných. Z počátku moc nechápe, a neví jak na ně. Ale učí se a využívá je. Což je velké plus, někdy je s tím sranda a dost často dochází na zajímavé scény. Ovšem já jsem se na seriál chtěl dívat především proto že tam hraje Hayden Penettiere. Tu jako jednu z mála jsem znal ještě před začátkem seriálu a tak jsem byl zvědavej. Její schopnost je rozhodně zajímavá. Umí se regenerovat. Díky ní je v průběhu celého sriálu o efekty postaráno a taky scény s ní jsou jedny z nejzajímavějších. Mimojiné její hrdinka je mi simpatická a točí se kolem ní hlavní dějová línie seriálu. ///Celkem 86%///PS: nevešel se mi sem celí komentář, kdo má tedy zájem, ať napíše. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Kompletní první série. Výborně, seriál si svou úroveň nejen drží, ale dokonce se čím dál zajímavěji rozjíždí. Postupem času jsem si oblíbíl všechny hrdiny, i když prim hrají "telepat" Parkman, "rozdvojená" Niki¨/ Jessica, "manipulátor" Bennet a "vražedný zlosyn" Skylar... Kvalitativně proklatě vysoko, olizuju se až za ušima, ale kvůli poněkud pomalejším a nervóznějším prvním dílům zatím zůstávám na čtyřech hvězdách. Konec první série mě malinko zklamal, všechno se odhrkalo moc narychlo a tak nějak polovičatě. Jako kdyby najednou dostali scénáristi kudlu pod krk, s tím, aby zápletku ukončili o dva, tři díly dřív než původně zamýšleli... Škoda přeškoda... Dohromady ale stále poctivých 80% ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po Ztracených jsem potřebovala něco, co mi je alespoň trochu nahradí. Je tu šance, že Hrdinové to časem zvládnou... První série je opravdu chytlavá a dějově zajímavá. Jednotlivé postavy jsou až překvapivě detailně vykresleny. Druhá série nastoupila ale docela pomateně a opouští mě prvotní nadšení. Mám pocit, že ve 3. sérii už se začíná přehrávat a vymýšlí se jedna hloupost za druhou.. 3,5*Oblíbené postavy: Claire ()

T2 

všechny recenze uživatele

_Heroes 1- Season One ▐ Tržby za predaj DVD v USA $76,941,117 //počet predaných kusov 1,973,189║___________ _Heroes 2- Season Two ▐ Tržby za predaj DVD v USA $22,603,989 //počet predaných kusov 893,099║ _______________Heroes 3- Season Three ▐ Tržby za predaj DVD v USA $20,936,595 //počet predaných kusov 561,356 ║ _______________Heroes 4- Season Four ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,115,823 //počet predaných kusov 105,561║ __ Zatiaľ ostávam na priemernom hodnotení, možno ďalšie diely ma príjmu zmeniť postoj, pripadá mi to trošku moc dejovo rozťahané a pre to ma to akosi moc ani nevťahuje do deja, aj keď práve takéto tipy filmov, nie zrovna seriálov mám moc rád, hlavne čo sa týka x-menských postáv. /60%/ ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Malíř Issac začal malovat obrazy pod vlivem drog a výjevy z pláten se postupně začaly uskutečňovat. Proto ho poslední výtvor s tématem atomového výbuchu nad New Yorkem rozhodně nenechává chladným. Neví sice, jak by mohl budoucnost ovlivnit, ale to už je záležitost profesionálního dobráka Petera, létajícího senátora Nathana, nezranitelné roztleskávačky Claire (s mírně kontroverzním otčímem) a hlavně neodolatelného ohýbače času a prostoru "samuraje teoretika" Hira. Hrdinů (lidí s nějakou nadpřirozenou schopností) je samozřejmě daleko víc, příběh je košatě tajemný, informace jsou zjišťovány postupně, motivace (a polarita) jednotlivých postav se v průběhu logicky vyvíjí (nebo mění) a pouze kvalitní záporák Sylar v klidu rozřezává hlavy slabším jedincům (což jsou všichni). ()

Galerie (474)

Zajímavosti (40)

  • Pilotní díl sledovalo v USA více než 14 milionů diváků, což byl ve své době nejlepší výsledek pilotního dílu dramatického seriálu stanice NBC za posledních pět let. (Hal_Moore)
  • Sylar (Zachary Quinto) byl pojmenován podle značky hodinek. Reálný sériový vrah Zodiac byl také pojmenován podle hodinek. (newer_more)
  • Sylar (Zachary Quinto) ke konci 3. řady získá schopnost měnit podobu. Vždy mění tvář, ale šaty zůstávají stejné. Později však mění tvář i šaty bez jakéhokoliv vysvětlení. (A7X92)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama