Reklama

Reklama

Žralok

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2006–2008), 27 h 40 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Ian Biederman

Hrají:

James Woods, Danielle Panabaker, Sophina Brown, Sarah Carter, Jeri Ryan, Henry Simmons, Damaine Radcliff, Kevin Pollak, Mini Anden, Sam Page, Jordan Belfi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(38)

Obsahy(1)

V arogantním a věčně sarkastickém špičkovém obhájci Sebastianu Starkovi se jednoho dne hne svědomí. Už dál nechce pomáhat osvobozovat zločince, ať už za jakékoliv peníze, a tak vloží svůj právnický um do služeb okresní prokuratury. Své způsoby ale příliš nezmění... (oficiální text distributora)

Recenze (57)

Matty 

všechny recenze uživatele

Žralok není žádnou právnickou alternativou dr. House, jak napovídala první epizoda, nýbrž pouze drobet cyničtějším advokátem (resp. státním prokurátorem). Ve slušném, nikoliv přímo ohromujícím podání Jamese Woodse jde o zajímavou postavu, která především pod vlivem vlastní dcery prochází jakous takous psychologickou proměnou. Zdravé jádro však stále tvoří samotné případy a jejich řešení dle nejklasičtějších (chápejte nejnudnějších) zákonitostí kriminálních seriálů. Kadence „hustých“ hlášek z pilotního dílu v režii Spikea Leeho (koho jiného) byla bohužel pouze návnadou na diváky, které podobný typ seriálů jinak nechává lhostejnými. Ač mám vcelku rád soudní dramata, dlouhá a nijak objevná vata (což je asi příliš silný výraz) předcházející soudním přelíčením v každé epizodě mě od dalšího sledování odradila již po čtyřech kouscích. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo není dokonalý, kromě mě a Boha." Mezi arogantními parchanty se necítím dobře a jejich řitnímu otvoru obvykle nepřeju nic příjemného, ale na obrazovce jsou mi vesměs sympatičtí. I prokurátor Shark si našel cestu k mým sympatiím, protože ještě před úvodními titulky přesedlal mezi ty "hodné" a honí ty, kteří dobře platí. Jak říkám, je to sympaťák, ale potkat ho u soudu, tak bych mu ukázal, jak se pletou preclíky z páteře. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jo, humor má Sebastian dobrej, ale někdy mi příjde scénář trochu natvrdlejší... na zamračený odpoledne ideální. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Pravidlo jedna: Proces je válka a vy musíte přežít. Pravidlo dvě: Pravda je relativní. Vyberte tu, která se hodí. Pravidlo tři: V běžném soudním případu je jen dvanáct názorů, které jsou důležité, a váš není jeden z nich." Nemám ráda televizní pořady a seriál s tak idiotským názvem jako "Žralok" mě odrazoval už zdaleka. Teda jenom do tý chvíle, kdy jsem si všimla nazrzavo obarvenýho Woodse a rozhodla se, že tohle sakra musím vidět. Během asi desetidenního maratonu jsem tak viděla všechny dosud natočené díly (tedy až do 12 dílu druhé série), pravda značně zredukované o části, kde James není... Metaforicky založení čtenáří tohoto komentáře si jistě už odvodili jednu mnou naznačenou skutečnost; a to že celý seriál stojí a padá s geniálním Jamesem Woodsem. Jeho pohledy, hlášky, mimika, rozhazování rukama, chůze, arogantní vystupování, charisma... Prostě si ho nejde nezamilovat. Tak to bylo a je, scénář hraje jen takovou vedlejší roli. O to víc si vážím, že v posledním - mnou viděném - díle přišli scénáristi s jistým Starkovým hříchem z minulosti, díky kterému by se snad seriál mohl vydat trochu temnější cestou. Bylo by to fajn. Ta prohnilá póza totiž Jamesi Woodsovi mimořádně sluší. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"TRUTH... IT'S RELATIVE. PICK ONE THAT WORKS." ---------- Hodnotiť Shark je dosť ťažkopádne. Je to presne ten typ seriálu, ktorý by si očakával cez pracovný týždeň okolo obeda na Markíze spolu s NCIS, Mentalistom či Odloženým prípadom. Epizodický formát seriálu neumožňuje nejaký hlbší vývoj postáv, a tak sa formujú len na základe prípadov daných týždňov, čo veľa priestoru neponúka, a tiež celková narácia zostáva na tom istom bode ako na začiatku, tak aj na konci. Hold, taký je to formát a hoci má mnoho nevýhod, má aj výhody a niektoré z nich pomerne atraktívne. Jedna z tých lepších je napríklad rôznorodosť situácií a udalostí, alebo tiež, že si epizódy pozrieš fakt vyslovene len vtedy, keď máš na ne chuť, nie "nasilu" kvôli cliffhangerom z ich konca. Herci sú tu sterilní s minimálnymi osobnostnými črtami a hoci Jamesovi Woodsovi postava egocentrického namachrovaného mačo prokurátora/obhajcu sadla a istým spôsobom je presvedčivý, najžiarivejšie výkony to nie sú. Vyhovovalo mi ale, že tu bola každú ep. Sarah Carter, ktorú som si zamiloval vďaka Falling Skies, a tiež sporadicky Jeri Ryan. Pohrávam sa s myšlienkou štyroch hviezd, nakoľko zo seriálu cítim (pre mňa) istú nevysvetliteľnú/neopísateľnú atmosféru, ktorú vo filmoch/televíznych počinoch pociťujem veľmi zriedkavo. Asi preto, že ani sám neviem, o čo vlastne ide. Uvidím po druhej sérii. --- "This is the part where we get disbarred, isn't it?" ------ (11.4.2021) Posledných šesť epizód druhej série je najlepších z celého seriálu, no silná repetetívnosť procesu všetkých predošlých ep. série a nové zbytočné, priblblé príbehové linky s otravnou dcérou a jej ožranským priateľom na začiatku a konci každého dielu ťahajú celú situáciu dole a na štyri hviezdy to proste nešľape. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

James Wood je v serialu naprosto uzasny, jeho chuze, pohledy, mavani rukama jsou bezkonkurencni. Vsichni ho prirovnavate k Housovi, mozna sarkasmem, jinak je uplne odlisny. House porad dela to same, za ty serie je to uz nuda. Tohle se casem asi taky omrzi, ale zatim to ma stavu. Pribehy jsou ovsem prumerne, takze vice nez na tri hvezdy to neni. Ale i tak, je to zabavny serial na nedelni vecer, Tecka. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Napriek priemernému hodnoteniu bol to môj obľúbený hrdina i seriál. Zaujímavé bolo sledovať jeho zmenu z advokáta na prokurátora. Svoj kolektív ovláda veliteľským spôsobom, niečo ako Tommy Lee Jones v Utečencovi a Maršaloch. Prirodzene i tu to niekedy pôsobí prehnane, nevierohodne a pre jeho kolegov ponižujúco. Oni ho však berú aj tak a keď je za chválenkára, cítim v tom kus predstierania a sebairónie. Bohužiaľ vždy, keď sa vráti domov a začne rozhovor s dcérou, túžim po vstupe do strižne. Ten ich vzťah je taký americký, až je pre našinca nestráviteľný. Ale inak fajn seriál s množstvom bonmotov. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

1. séria Ale áno, prirovnanie Dr. House v súdnej sieni je celkom výstižné... aj keď je Shark o niečo citlivejší a ľudskejší (miestami až klišovitý). Kde House búra hranice nemocničného seriálu, Shark len príjemne osviežuje vody súdnych seriálov. Ale áno, je to fajn... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

jako by se s právnickými seriály roztrhl pytel.však žralok kouše na správných místech divákova vkusu,james wood už se hustej narodil:-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pilotního dílu lavíruju někde mezi 3 až 4*. Pro seriál mluví velmi charismatický James Woods (mimochodem, pokud jste s ním neviděli Stoneův Salvador, rozhodně byste tak měli učinit), hodně cynický styl humoru a vůbec jednání hlavní postavy a docela pěkně vygradované právnické bitvy. Proti seriálu mluví hodně nevěrohodně napsané další postavy a jistá schématičnost děje. Aktualizace: v dalších dílech je Shark čím dál míň drsný a cynický a čím dál víc spravedlivý, poctivý a citlivý. Už na to koukat nebudu. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, a koukám, že tak činí i ostatní, že cílem seriálu je v divákovi evokovat, že hlavním hrdinou je jakýsi právnický Gregory House. Narozdíl od House tomu něco chybí. Pokud tvůrcům prominu záměr svézt se na vlně sarkastického úspěchu, jedná se o poměrně povedený pokus natočit nový právnický seriál. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Dr.House mezi paragrafy. Po první epizodě... Ani se mi tomu nechce věřit, ale vypadá to, že by se konečně mohl najít seriál z právnického prostředí, který bych si mohl oblíbit (samozřejmě nepočítám rozpustile úchylnou Ally). Aby se člověk v tom bezbřehém legálním svinstvu neutopil, potřebuje zkrátka dobrého lodivoda. Někoho, kdo Vám s úsměvem vrazí Sbírku zákonů do zadku a Vy mu za to ještě poděkujete. Rámeček s fotkou drsného a ultracharismatického Jamese Woodse by mohl zdobit noční stolek nejednoho mladého juristy. A když to drobátko přeženu, tak můžu s klidným svědomím říct, že by "Dobrodružství neohroženého Sebastiana Starka" mohla představovat spolu s plakáty Glorie Allred a knihovnou plnou románů Johna Grishama velmi snadnou cestu za poznáním angloamerického právního systému :-) Na neprobádanou půdu nových amerických seriálů vstupuji jen zřídka. Ale už kvůli tomu, že mi žralokovy postoje a metody připomněly ledacos z vlastního života, rozhodl jsem se dát tomuhle seriálu šanci. Uvidíme dál... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Seriál si nastaví určitú úroveň a potom už nejde ani hore ani dole. Pred rokmi by to bola top záležitosť TV sveta v našich končinách. No tie doby sú už dávno preč a preto je to dnes len priemer, ktorý nestíha držať tempo so špičkou seriálovej produkcie. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál s průměrným dějem v celku o ničem zajímavém. Další naprosto všední dílo bez sebemenší originality. ()

Reklama

Reklama