Reklama

Reklama

Chytrák a dva společníci

  • Itálie Un Genio, due compari, un pollo (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvodníček Lokomotiva Bill a jeho souputnice Lucy se na Divokém západě živí vším možným. Naposledy se jim podařilo ukořistit stříbrné mešní poháry a kříž, ale teď ne a ne sehnat kupce. Naštěstí se na scéně objeví starý známý Joe Dík, který má v rukávu vždy několik triků a pod kloboukem plán na nesmírné bohatství. Tentokrát má Joe vyhlídnuto tři sta tisíc dolarů v pevnosti Christobal, které velí zkorumpovaný major Cabot. Aby ovšem vykutálený plán fungoval, bude potřeba falešný zrzavý plnovous, pomatený milovník káňat a hora dynamitu. Navíc se Bill nikdy nesmí dozvědět o všech krocích najednou – jeho krátká rozbuška a nefalšovaný vztek totiž sehrají důležitou roli ve velkém finále... Komediální western se zamotaným plánem loupeže natočil v italsko-francouzsko-německé koprodukci režisér Damiano Damiani, známý spíše italskými krimi a politickými thrillery. Přestože svůj westernový debut si odbyl už Kulkou pro generála (1967), teprve u filmu Chytrák a dva společníci si Damiani zkusil lehkovážnou verzi žánru, kterou ve světě proslavilo komediální duo Bud Spencer a Terence Hill. Právě Hill se zhostil ústřední role Joe Díka a trojlístek pak doplnila francouzská herečka Miou-Miou a kanadský rodák Robert Charlebois. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto sa Sergiovi rozpadlo pod rukami (pravda, aj vďaka legendárnej krádeži časti natočeného materiálu, kvôli čomu to v strižni museli skladať aj z nepodarených klapiek a pod.). Ale tak či onak to nemá ten správny "ťah na bránku". Mnohé scény sú samostatne vtipné, dobre natočené, s údernými pointami v dialógoch, ale dokopy to nie a nie fungovať. 5/10, ale zaokrúhlim nahor kvôli tej úvodnej, Sergiom natočenej scéne. Tá bola fajn. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč spagetti westerny netočili ti dva spolu, když už nic jiného. Terence Hill bez Bud Spencera je jako ryba bez vody, mdlá, obyčejná, ale tvůrci se snažili. Atmosféru z toho vydřeli dobrou, příběh taky nestál za zahození, jen mi tak trochu při sledování toho všeho bylo smutno, při faktu, kde je Bud, a že to bez něj není ono, ale takhle nadávám skoro při každém filmu, který je bez jednoho nebo bez druhého. Fakt ale je, že občas mi to nevadilo, s Budem mi to opravdu nevadilo, takže nevěřím, že by to zvládnout nějak nešlo. Prostě mě jen zamrzelo, že koukám na spagetti western, kde hraje jen jedna půlka tohoto nezničitelného dua. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jestli něco z filmového ranku obvzlášť miluju, tak jsou to stylové spaghetti westerny, tak jak je krásně reprezentuje úvodní scéna. Jestli něco nemusím, tak italský smysl pro bláznivý humor. A pokud něco vyloženě nesnáším, tak je to hrubě nepovedený italský smysl pro bláznivý humor, který tu, bohužel, panuje se svou všudypřítomnou trapností nad většinou stopáže. Dojmy nezachraňuje ani hlavní trio hrdinů, z nichž jeden je nijaký, jeden antisympatický a afektovaná Lucy je skutečnou "třešinkou" na dortu divákova utrpení. Z největšího bahna táhnou tohohle chytráka a jeho dva vykutálené společníky alespoň nádherná kamera, hudba a několik málo momentů, kdy to na chvíli funguje tak jak má. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Za několik minut budeš jeden z nejmrtvějších mužů, kteří kdy žili." Joe Dík, týpek s koltem na dálkové ovládání a nabitým kanónem, že by prohrál souboj? Tak o tom si všichni mohou nechat zdát, stejně jako já o tom, že tento Chytrák je komedie. Je to jen celkem pomalý western s několika vtípky a já bych byl panu Hillovi vděčný, kdyby nevylézal z komediální škatulky a neustále tam s panem Spencerem fackoval nemalý počet komparsistů. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Geniální western v komediálním provedení geniálních režisérů a herců neméně tak. S nádhernou místy až podmanivou hudbou(honička jezdce a dostavníku) od mistra "M", jsem rád, že čeští milovníci klasiky westernové školy mohli shlédnout. Vřele doporučuji všem, kdož žánr spaghetti western(s) vyhledávají. :-) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ten vychytralejší z obávaného dua ranařů si musí tentokrát vystačit sám bez svého "nepřeklopitelného" kolegy Buda. Zvládá to celkem v pohodě, kompars mu zdatně nahrává a Morriconneho hudba nemá opět chybu. Jenže Hill tentokrát nikoho nefackuje (zásadní chyba), děj je chvílemi nesmyslný a humoru zde, bohužel, také není nazbyt. Takže jsem viděl westen, který by neměl nikoho urazit, ale kdyby nebyl natočen, tak by se taky nic nestalo. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zatloukat ! Zatloukat ! Zatloukat ! To bych dělal, jmenovat se Sergio Leone a být (spolu)režiserem tohohletoho filmu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Příjemná Hillovka, ale bohužel občas dost zmatečná a humor taky není to co bíval. 3* si to ale zaslouží, hlavně za Merriconho hudbu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trvalo to skoro dvě hodiny, ale kdybych měl teď sepsat na dva řádky, o čem to bylo, zapotím se víc než středoškolský adept během maturitní slohovky. Dobrá hudba a pěkná krajina samo o sobě nestačí na dobrý film, a protože jednotlivé scény naprosto nedrží pohromadě, budu tentokrát westernovým nepřítelem. I průměrný klišoidní kousek je proti tomuhle nesmyslu filmem roku. Dvojnásobná škoda, protože nepamatuju, kde to Miou-Miou takhle moc slušelo (to ty tentokrát rovné vlasy). ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela rozčarování, že Leone natočil film, který se spíše podobá béčkům se Spencrem a Hillem a jen o málo je nápaditější. Tentokrát se epický western nekoná a asi ani nebyla ambice, člověk ale čekal více. Začátek typický Leonovský, s nádsázkou a vtipem, ale postupem nabírá sestupnou tendenci a dostáváme něco, co už tu bylo x krát. Hold i velikáni někdy šlápnou vedle......5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Natrafil som na to náhodou v TV a dopozeral som to. Zápletka nie je silná stránka tohto filmu. Je to skôr len sled chaoticky poskladaných epizódiek, ale samostatne tie epizódky celkom fungujú a film rozhodne nenudí. Vidieť Hilla vo filme v ktorom nerozdáva každú chvíľu stovky faciek je osviežujúce a bez problémov funguje aj v tejto polohe. Horšie je to ohľadom toho, že prakticky všetky filmy v ktorých hral, boli koncipované tak, že potreboval parťáka s ktorým by sa doberal. A chémiu ktorú mal s Budom sa mu nikdy nepodarilo napodobniť s nikým iným. Preto všetky filmy v ktorých hral bez Buda pôsobia polovične. A to je aj prípad tohto celkom pohodového westernu. 5/10. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Zacatek je typicky Leone. Zbytek filmu klasicky Hillovsky spaghetty western a ke konci dominuje nadherna hudba, opet tak typicka pro Leoneho. Ackoliv to je velmi povedeny snimek, rekly bych, ze je to asi nejslabsi Mistruv film... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nicim vynimocny a len priemerny film je Un genio Due Compari, un Polo - tu kde Terence Hill hral bez partaka Buda Spencera. A reziser Sergio Leone ma na konte podstatne lepsie filmy nez len tento priemer. Presne 50 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavě laděná westernová komedie, kde Joe Dík svému podvodnickému umu se chce zmocnit 300tis.dolarů a díky promyšlenému plánu mu to a jeho pomocníkům výjde. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další westernová komedie tentokrát jen s Terencem Hillem. On jako vždy takový samotářský chlápek co jen projíždí krajinou a dělá si co chce. Má dva společníky Billyho a dívku ,která se nemuže rozhodnout koho má radši. Vymyslí podvod jak získat 300 000 dolarů. Že to bude zamotaný je jasný. Nák si nemůžu pomoct ,ale příběh je docela někdy zmatený a nepřehledný. Moc scén k zasmání tam taky není. Ne zrovna povedený film. Slabší průměr.. ()

Reklama

Reklama