Reklama

Reklama

10 dní před katastrofou

  • Francie Quelques jours en septembre (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

1. září 2001. Elliot, americký agent C.I.A., který jako jediný zná tajné informace o blízké budoucnosti, náhle zmizí. Jeho jediným záměrem bylo se setkat se svojí dcerou Orlando, které se před 10 lety vzdal. Irene, francouzská agentka, která s ním spolupracovala, a David, jeho adoptivní syn, mu pomohou a přivedou dceru k otci. Pronásledováni Williamem Poundem, podivně poetickým psychopatem, budou vzdorovat podezření z mezinárodní špionáže od Paříže po Benátky a nakonec se 11. září 2001 setkají s Elliotem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Opět jednou zajímavý a dosti nekonvenční evropský film - formou i obsahem... Politický thriller? Rodinné drama? Společensko-historická fikce? . . . Každopádně tvůrci zjevně věděli, co a jak chtějí natočit a to se jim i d.m.s.n. velmi(!) podařilo. Film má skvěle vybudovanou civilně autentickou atmosféru - právě díky té >možnáněkomupřipadající< nudě, která v sobě ovšem nese až dokumentarizující vývoj děje, přičemž ovšem napětí (i mezi sourozenci a jejich průvodkyní! ;-) by se místy dalo až krájet a finále s ač očekávanou pointou je prostě (až >akčně< ) brilantní... J.T. navíc v roli psychopatického nájemného vraha (recitujícího při zabíjení Williama Blakea ;-) je svým chladnokrevně bezcitným výrazem >bez mrknutí oka< neuvěřitelně působivý, takhle si lze představit skutečného postmoderně nehollywoodského zabijáka... ;-) . . . Nu ano, žádný velkofilm, leč přesto dílko s atmosférou nepopsatelně lepší, než všelijací ti hw agenti bez minulostí a jiné mýty... Tohle je prostě film, který i díky svému do reálných historických událostí zasazenému ději a provokativnímu nadhození některých souvislostí vás nenechá v klidu a bez následného zamyšlení! Tedy - jak koho zase, že... - - - - - (Poprvé viděno 30.3.2009 na dvd, komentář zde jako druhý - 30.3.2009) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zasněný a něžně romantický špionážní prequel k naprosto (?) nečekaným hrůzám 11. září 2001. Juliette Binoche, ta nádherně mlsná stará želva, si ho ukradla celý pro sebe. Jenže co s tím, pro mě při prvním zhlédnutí filmu opravdu nestravitelným, poetickým psychopatem Williamem Poundem? Co by. Necháme ho jeho doktorovi a básním a pošleme mu číšníka. Dýňovou polévku s mátou a víno ročník 98. A co s vámi, lidi, které film neoslovil nebo dokonce zklamal? Jen takový nápad. Sundejte si brýle... možná uvidíte film i náš svět očima Irene. Zamlženě, ale svým způsobem jasněji. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se tváří jako něco mezi dramatem a thrillerem, ale nechybí ani romantika a občas to vypadá skoro jako parodie (genderově převrácená scéna, kde zatímco muž vaří večeři, ženy si čistí zbraně). Bez brýlí skoro slepá špiónka v podání Juliette Binoche i psychopatický zabiják recitující básně v podání Johna Turturra jsou při vší úctě k dotyčným hercům vrcholné castingové omyly. Cokoli z té romantické linie mezi Sarou Forestier a Tomem Rileyem mi přišlo lépe napsané, zahrané i natočené. Slabota. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ano, atmosféra, civilní pojetí, ruchy, kamera, to vše je velmi zajímavé. To, že není použita hudba je už horší, protože tohle není home video a některé scény by hudba filmově podpořila. Horší je to s příběhem a vztahy. Ty jsou přepálené až do neúnosna a mezi ústřední cestovatelskou trojkou to prostě nefunguje ani náhodou. Příběh, který postupně rozplétáme, nemá kromě samotné pointy žádná postupná odhalování, takže divák ostrouhá mrkvičku a napětí se skutečně nekoná. Ani vnitřně, ani vnějškově. Nakonec to vypadá jako cestovatelský bedekr s pár autentickými záběry z měst, s pár herci na place, kteří nemají moc co dát. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Po deseti minutách jsem zjistil, že to bude katastrofa. Jedna hvězda za skvělou roli Johna Turturra. Hudba mdlá, dějová linie strašná a někteří herci tam snad ani nepatří. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem tento opravdu divný film. Po 2O minutách jsem se ztratil. Tak jsem film zahodil a ztratil taky. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Válečný? To jako vážně? Ani desetina vteřiny filmu by se nedala označit jako válečný. Mělo by to být spíš Drama/Thriller/Nuda. To by odpovídalo daleko více. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Neuniformovaná evropská špionářština šmrnclá politickým dramatem a i trocha té romantiky se najde…..no nevím jak vy, ale já si připadám jako zmatený jako Goro před Tokiem. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Obsazení paní "Čokolády" do role drsné agentky je snad jeden z největších lapsusů, co jsem kdy zhlédl. U tak navíc mizerného filmu snad bodík jen za Torturra. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, žádné mysterium se nekonalo, umělecký zážitek se nedostavil, o zábavě ani nemluvě. Přes účast známých hereckých jmen tento film považuju za filmový blábol. Scénáristu si představuju jako recesistického studenta, který se vsadil s kamarády, jak velkou že to blbost na téma 11.září 2001 mu snobové sežerou. ()

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se vymyká. Občas je plnou vahou na psychologii a výtvarnu; nechává prostor domýšlet souvislosti - podle mne spojení 11.9. mu uškodilo. Souvislostmi mám na mysli žití zúčastněných. Každopádně není určen českému, slovenskému, evropskému, světovému či jinému statistickému ignorantovi, protože by si udělal uzel na hlavě, vlastně ani to ne. Je zlenivělý osobní i kulturní nepamětí a na druhé straně servisem příběhové průhlednosti archetypů postav film a jejich samotných happy konců. Za výmyky 66%. ()

golf78 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od tohoto filmu čekal úplně něco jiného. Z toho důvodu i to hodnocení. Film neurací, ale ani nijak nepotěší. ()

Reklama

Reklama