Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

VOD (1)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

Matty 

všechny recenze uživatele

Prodávat drogy je cool a vynese vám to mraky peněz. Zhruba takhle by si někteří mohli vyložit Kokainové kovboje, jejichž aktéři se sice chvíli dojímají nad jedním zastřeleným miminem, ale na miliony obětí kokainu – ne s ním souvisejících a divácky atraktivnějších mafiánských válek – jaksi zapomínají (ošklivé záběry nitrožilní aplikace by se tvůrcům krom toho nehodily do vyblýskaného krámu). Přednost má vzpomínání, jak hustými týpky tito prošedivělí pánové kdysi byli, kolik milionů prohýřili a kolik policajtů převezli. Pokud přijmete, že si dokument sám na něco hraje, je samozřejmě vše v pořádku, ale pro děcka rozhodující se, čím by chtěla v dospělosti být, to nejvhodnější matroš fakt není. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit pocitu, že zdejší veleúspěšné hodnocení tohoto dokumentu je založeno na skvělém diváckém pocitu, že i obyčejní lidé si mohou při správném podnikatelském záměru vydělat balíky peněz. Mne však hodně štve film, ve kterém se oslavují dealer, pašerák a vrah. Je mi jedno, že jsou to pohodoví sympaťáci, kteří žijí ze svých zakopaných milionů, protože pro mne jsou to pořád jenom paraziti společnosti, bez kterých by mi na světě bylo líp. Pokud se budou chtít všichni vzájemně postřílet, tak si vezmu hypotéku a koupím jim k tomuto účelu opuštěný ostrov, ale podívat se znovu na tento negativitou hýřící dokument mne již nikdo nedonutí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další náborový dokument, tentokrát pro dealery drog? To málo špatného, co je ukázáno, nemůže vyrovnat, jak skvěle se tenhle job vyprofiloval. Nevím, jestli to byl zvrácený záměr, nebo neschopnost. Na druhou stranu se na to nekouká špatně. Jen je to moc dlouhé. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Maximálně zdrcující dokument o pašování kokainu a válkách gangů v Miami 80-tých let, v podání svědectví policistů i pašeráků. Po celý dokument mi padala čelist čím dál tím níž, vynikající podání a dobová hudba. Hra GTA Vice City naživo. 80 % ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný dokument o prodeji kokainu v Americe. Především je zaměřen na "černou vdovu" Griseldu Blanco, která v té době byla na vrcholu pyramidy a obchod řídila. Člověk až nechápe, jak vlastně v té době mohl někdo přežít. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo má rád gangsterky, a počítám, že většina, je tohle povinnost a hlavně libůstka. Stopáží je to plnohodnotný film, který je ale k prasknutí našlapaný faktama, fotkama, detailama, rozhovorama....no prostě jeden z nejlepších dokumentů, a to hlavně pro to, že téma je více než šťavnaté. Doporučuju! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument je složen z mnoha výpovědí velkých drogových bosů, či jejich nájemných zabijáků. Musím říct, že některé historky jsou mnohonásobně lepší než mnoho filmů podobné tématiky. Nikde v dokumentu nevidím takový ten zdvižený ukazováček, který obvykle říká něco ve smyslu: ,,Tohle děti nedělejte!". Spíše dokument vidím jako motivační projekt, který vznikl za účelem, aby navnadil začínající podnikatele a mohli tak provést upgrade ekonomiky, protože obchodovat s drogami může být kromě zvýšeného adrenalinu v krvi i děsná sranda. Poté se vaše povinnosti zúží pouze na vybírání vhodného místečka na zahradě, kam by se daly právě vydělané miliony zakopat. Rozhodně se však jedná o dokument velmi zajímavý, který má skutečně exkluzivní tempo a nepolevuje, ale jak už jsem zmínil, tak snadno ovlivnitelní a hloupí lidé bez vlastního názoru by ho rozhodně vidět neměli, pro ně může být dokumentem nebezpečným. Tudíž je i není škoda, že ho k dnešnímu dni vidělo tak málo uživatelů. Za sebe dávám 4*. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to ako vystrihnuté z akčného filmu... kľud s ktorým o tom hlavní aktéri rozprávali ma taktiež prekvapil no a neviem... aj som im asi trochu fandil. Tento dokument ma zaujal natoľko, že proste tie dve hodiny zbehli ako voda... tieto mafianské praktiky môžem sledovať... samozrejme v domácom teplom prostredí. 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsný dokument o krvavých letech v Miami, kde v 80. letech bojovala mafie o svou pozici v prodeji drog a nadvládě ve městě. Kdo viděl De Palmovu "Zjizvenou tvář" ví o čem je řeč. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takové mnohem realističtější Miami Vice z té druhé strany. Mnohem zajímavější a zábavnější, než kdyby podle toho natočili nějaký film. O tom, jak drogy pozvedly a proslavili jedno město. O tom, jak se lidi v Miami baví tím, že přežili 70. a 80. léta. O tom, že drogový trh byl v podstatě jen další součást toho trhu, o němž je nám tolik básněno a kterej je tak vychvalován, že vyřeší vše. Ano, v Miami dokázal udržet vysokou životní úroveň během krize, která požírala zbytek USA. Tady tento trh dokázal vybudovat Miami jak je známe dneska, co na tom, že to je z půlky za drogové prachy, když ten výhled a horizont je tak nádhernej. Inu, jak zaznělo v jednom filmu: „Byznis je byznis, Pope!“ Je to natočený tak dobře, že člověka občas přepadnou i sympatie k těm lidem nebo skrytá závist jejich "bezstarostného" života. Kdo by nechtěl na svém dvorku zakopávat miliony dolarů v pytlích jen proto, že už je prostě nemá kam dávat a neví, co s nima? ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

hodně povedený dokument o drogami ovládaném Miami 70. a 80. let.. nečekejte nic příliš do hloubky, Cocaine Cowboys je především zpověď lidí, kolem kterých se to tehdá víceméně točilo.. ale člověk se toho dost dozví a podívaná je to zábavná, takže vlastně proč ne.. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy už jenom kvůli přesvědčivé autentitě vystupujících, kteří se této zkoksované éry na Floridě zůčastnili, chytili se amerického snu a šli po prachách jako slepice po flusu. Tony Montana hadr : ) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbil zvolený způsob natočení, kdy všechno vypadalo tak, aby nešlo odlišit od dobových záběrů. Nebo za to možná jen mohla kvalita záznamu? Celé to bylo však docela dynamické a "dobová" hudba tomu dodala docela grády. Problém začal až někde v půlce, kdy dokument podle mého začal dojíždět na relativně přepálenou délku a hlavně na tu kadenci informací, kterou zvolený formát poskytoval. Začalo toho být trochu moc a působilo to hlavně dost repetitivně. Sledovat celou tu proměnu jednoho města bylo i tak poměrně fascinující a děsivé zároveň. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je náklad, tu vám povedia, z čoho vraj bola vybudovaná takmer polovica Miami a čo spôsobilo, že ľudia zničili takzvaný raj na Zemi v krajinu vrážd. Film Zjazvená tvár je zjavne len príliš zľahčené dielo, čomu sa ani nechce veriť. navyše dokonca asi najväčším zločincom tu bola žena. Síce postupne z tej záplavy informácií od vytešených ľudí sa prechádza k tomu, že to vlastne bolo zlé, no nejaké odsúdenie a výraznejšie poukázanie na vinu tu nevidím. Ktovie, či to nie je tým, kde skončili peniaze, či tým, kto to akoby roky kryl. Práve tá ľahkosť mi tu vadí, aby niečo podobné neinšpirovalo ľudí, najmä ak je tam nakonci ukázané, že to vlastne išlo aj bez toho. Krásna krajina, ľudia žili vlastne spokojne, no chceli viac, vyrobili si trendy a na nich sa zarábalo, hlavne že boli zakázané a zarábalo sa tým na nich viac. Kam príde s ľuďmi chamtivosť, závislosti, či iné zlé vlastnosti, tam sa to zvykne zvrtnúť k zlému. Je to dosť smutný dokument a pre mňa akoby nemal konca, bol veľmi zdĺhavý pre mňa pri pozeraní. Som trocha v rozpakoch po jeho konci. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto dechberoucí dokument, který odhaluje zákulisí Miami ze 70.-80.let, které bylo "nakaženo" drogovými válkami. Nechybí očité výpovědi, reálné záběry/fotografie, nespočet příběhů osob, které byly přímo nebo nepřímo zataženy do tohoto v té době nadmíru výdělečného příběhu. Vše navíc výborně propojeno s historií a postupným vývojem a rozmachem floridského města Miami. Možná jsou to silná slova, ale podle mě to lépe natočit ani nešlo. Už se nemůžu dočkat, až uvidím dvojku! ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Kvalitní chlapská záležitost, jejímž hlavním katalyzátorem je zcela očekávatelně žena. Pokud si ale někdo řiká Godmother, svého syna pojmenuje Michael Corleone a její nejbližší spolupracovník má za životní vzor Dona Corleoneho, tak se asi někde inspiroval. Zakázat ty kmotry všechny, akorát podvracej právní řád USA, kterej pak musí zachraňovat strejda Reagan. A to sou ještě Taliánci oproti Kolumbijcům usmrkaný přizdisráči, který nevražděj tříletý děcka a nechoděj se do kina tlemit Al Pacinovi, že je imbecilní papaláš, kterej nedokáže odkrouhnout šest Kubánců najednou. (Matty: Chápu tvoje rozhořčení, ale vzhledem k tomu, že se kokain většinou nitrožilně neaplikuje, je docela složitý podobný záběry do filmu procpat. Možná si mohli tvůrci nějaký vycucat z prstu, aby ten nablýskanej krám s mrtvejma děckama, rozstřílenejma kubánskejma ksichtama a jednou psychicky labilní děvkou byl tak trochu fucking closer to reality hm?) ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný a také notně děsivý dokument o drogové situaci, dealerech, zabijácích, poslíčcích i samotných bossech, kteří figurovali v obchodech s drogami v Miami 70. a 80. let.. Ze šokujících výpovědí některých zúčastněných běhá mráz po zádech a to zejména z interview s nájemným vrahem syndikátu, který o své bývalé "profesi" mluví s naprostou otevřeností a přirozeností.. Velké plus Cocaine Cowboys navíc tkví v tom, že tvůrci zůstali naprosto nestrannými a některé pasáže dokonce skoro naznačují jakési sympatie k zúčastněným zločincům.. Asi jediné výraznější minus dokumentu jsem shledal v tom, že nadšení tvůrců bylo až tak velké, že divákovi nedávají ani chvilku odpočinku a neustále na něj chrlí další a další informace a člověk se už v půlce filmu začíná ztrácet v tom, kdo byl kdo a jakou má kdo s kým spojitost atd. I tak jde ale o velmi "výživnou" záležitost, která mrzutě rozesměje, nadchne, překvapí, poučí, šokuje i nažene hrůzu.. ()

Reklama

Reklama