Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

VOD (1)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto dechberoucí dokument, který odhaluje zákulisí Miami ze 70.-80.let, které bylo "nakaženo" drogovými válkami. Nechybí očité výpovědi, reálné záběry/fotografie, nespočet příběhů osob, které byly přímo nebo nepřímo zataženy do tohoto v té době nadmíru výdělečného příběhu. Vše navíc výborně propojeno s historií a postupným vývojem a rozmachem floridského města Miami. Možná jsou to silná slova, ale podle mě to lépe natočit ani nešlo. Už se nemůžu dočkat, až uvidím dvojku! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jednou fakt zajímavej dokument. A navíc mi to připomnělo hru G(rand)T(heft)A(uto), fakt úplně stejná atmoška. A samozřejmě taky Miami Vice a Scarface (nejlepší je, jak si na konci Riverito dělá ze Scarface srandu). Špatný na tom bylo to, že to bylo hrozně ukecaný - ti maníci prostě furt mleli a mleli. Jo, vešlo se tam aspoň víc informací, ale myslím, že lepší by bylo to raději protáhnout nebo rozdělit na víc částí. Myslel jsem si, že pode Jona Robertse byl natočen film Kokain, ale asi ne, protože ve filmu zas tak moc o vraždách nebylo. Nejvíc mě dostala Griselda Blanco, která se s tím fakt nesrala. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takové mnohem realističtější Miami Vice z té druhé strany. Mnohem zajímavější a zábavnější, než kdyby podle toho natočili nějaký film. O tom, jak drogy pozvedly a proslavili jedno město. O tom, jak se lidi v Miami baví tím, že přežili 70. a 80. léta. O tom, že drogový trh byl v podstatě jen další součást toho trhu, o němž je nám tolik básněno a kterej je tak vychvalován, že vyřeší vše. Ano, v Miami dokázal udržet vysokou životní úroveň během krize, která požírala zbytek USA. Tady tento trh dokázal vybudovat Miami jak je známe dneska, co na tom, že to je z půlky za drogové prachy, když ten výhled a horizont je tak nádhernej. Inu, jak zaznělo v jednom filmu: „Byznis je byznis, Pope!“ Je to natočený tak dobře, že člověka občas přepadnou i sympatie k těm lidem nebo skrytá závist jejich "bezstarostného" života. Kdo by nechtěl na svém dvorku zakopávat miliony dolarů v pytlích jen proto, že už je prostě nemá kam dávat a neví, co s nima? ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to ako vystrihnuté z akčného filmu... kľud s ktorým o tom hlavní aktéri rozprávali ma taktiež prekvapil no a neviem... aj som im asi trochu fandil. Tento dokument ma zaujal natoľko, že proste tie dve hodiny zbehli ako voda... tieto mafianské praktiky môžem sledovať... samozrejme v domácom teplom prostredí. 8/10 ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Tak to vidíte - kokainoví baroni nebo chcete-li kaubojové pozabíjeli na přelomu 70. a 80. let tisíce lidí, přivezli do USA drogy za hezkých pár miliard, a nakonec, pokud se teda nevyraždili navzájem, dostali pár let a teď v hezkých domech s nostalgickým úsměvem na tváři vzpomínají na to, jak to tehdá zamlada bylo super. A přizvaní odborníci, až na jednoho, se shodnou, že vlastně nebýt mafie, není tady takové hezké panorama, a jede se dál. Film sice ukáže člověku leccos z toho, co neznal, ale nemůžu se zbavit pocitu - a nemůžu ho akceptovat - že z těch grázlů dělá vlastně takové šikovné podnikatele, který jako jóó, děti zabíjet neměli, ale jinak prostě prodávali kokain jako jiný housky. A neberte to, děti, když ten soudní proces se dá nějak ošéfovat. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama