Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem ani Daniela Landy ani takové Lucky Vondráčočkové coby zpěvačky, neb dle mého skromného názoru zpívat opravdu neumí na to, aby porážela v anketách jiné, skutečné hvězdy našeho hudebního nebe. Proto jsem byla více než překvapená, že si tahle komedie udržela mou pozornost. Bylo to natočeno nezvyklou formou, poklidně, zajímavě, musím však dodat ono pověstné ALE ... ale nesplnila některá má očekávání. Přiznávám, že jsem se přistihla jak se divím, že když chlapovi vyfoukne hlavní roli někdo, koho by nečekal a zároveň toho někoho přistihl při techtlích mechtlích s jistou dámou, na kterou by se nemělo ani očkem pohlédnout a přesto nemá ve scénáři napráskat ho a jsou dál kámoši ... hmm. Ovšem reakce podváděného byla ještě víc překvapující. Být na jeho místě, tak ... tak neznám sestru! Co bylo ovšem moc fajn byla melodie, která se prolínala celým filmem a nemyslím tím zrovna "zázrak kámo, zázrak" A taky co se povedlo, kdo se mi tam moc líbil byl Jirka Korn a jeho role takového muzikálového dunchuána, ale jinak nesmírného pohodáře. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Daniel Landa: 1. Kecy 1 ,2. Touha ,3. Kecy 2 ,4. Na úteku ,5. Korepetice ,6. Jdou ,7. Opravdové utrpení ,8. Romantický večer ve dvou ,9. Vzpomínka na vězení ,10. Noční Foyer ,11. Kecy 3 ,12. Anticop I. ,13. Kecy 4 ,14. Touha II. ,15. Ve skrýši ,16. Anticop II. ,17. Můra a motýl ,18. Soud ,19. Kecy 5 ,20. Duet – Navždy ,21. Snílci ,22. Samota ,23. Nadávky ,24. Padám hloub ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že lze sbalit řezivo jako je Lucka V., přestože jste si x týdnů nevyměnili spodní prádlo.. Nejsem fanoušek ani odpůrce D.Landy, ale Vidím to tak, že filmy jako Kvaska si český film vypíjí svůj Kalich hořkosti do dna. Pozitivum bych snad našel v té lehké nadsázce při pohledu na muzikálový svět českých luhů a hájů, kde již delší dobu kvantita tvrdě drtí kvalitu (chybí mi už jen tituly Frankenstein a Kostěj Nesmrtelný), což je ovšem i na podivný a hlavně nefungující hybrid muzikál - drama - komedie zoufale málo. Nestal se zázrak, kámo, zázrak a já dám příště raději přednost amatérskému recitálu na Hammondovy varhany.. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Další český film, kde jsou místo postav jenom křečovitý figurky, toporný dialogy hraničící se směšností a scény, kdy člověk zvedá oči v sloup ("Právě umřel!" praví ve ztemnělém nemocničním pokoji sestra poté, co se hlavní hrdina se svou múzou přihasí navštívit kamaráda z lochu). Nad nelogičnostmi typu, že si kluk zdrhnul z báně a nechal se zaměstnat pod falešnou identitou v muzikálu, aniž by vzbudil jen stopu podezření, radši nedumat... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nechť prominou, ale místy až trapný pokus o muzikál, který chtě nechtě vyznívá jako „rychloKvaška“, poskládaná za několik dní. A taky že jo!! Projekt rodiny Landových (a členů divadla Kalich) vznikl za pár dní a chybí mu to zásadní – scénář. Se smrtelnou vážností tu tak banda jalových amatérů (stejně vážně se tvářící Vondráčková – kdy probůh už dostatečně pro film prodá svůj talent?) pronáší patetické věty v obvyklých a ničím překvapivých schématech. Režisérčina zručnost se vyrovná zhruba jejím dopravně-bezpečnostním kraťasům, její vedení herců i jednotlivých scén zavání matoucím dojmem. Rádoby symbolicky nazvaná Kvaska tak těžkopádně doklopýtá do finále – a teď přijde otázka? Mysleli to tvůrci skutečně vážně? No, ještě, že jsem za shlédnutí nemusel platit.. to bych pak byl mnohem štiplavější!! Hodně se otřásajících 30%!! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Na natačení scén v divadle (Kalich) měl štáb pouze 17 dní. (Amplifier)
  • Na základě filmu vznikla v divadle Kalich hra "Touha", předlohu však připomíná pouze některými dějovými prvky. (Palvinie)

Reklama

Reklama