Reklama

Reklama

Loose Change 2nd Edition

všechny plakáty
USA, 2006, 82 min

Režie:

Dylan Avery

Scénář:

Dylan Avery

Obsahy(1)

Loose Change 2nd Edition je dokument, který popírá oficiální verzi útoků z 11. září 2001 a z těchto útoků obviňuje vládu Spojených států. Autoři popírají teorii o nárazu letadel do WTC, naopak předkládají teorii o umístění výbušnin do Dvojčat. Dalším tématem filmu je Pentagon. Režisér Dylan Avery předkládá fotografie, na kterých nejsou vidět trosky Boeingu a zpochybňuje otvor v Pentagonu. Dokonce předkládá vizi, že do Pentagonu mohla narazit řízená střela. Ve filmu se vyskytuje mnoho otázek a oficiálních nesrovnalostí např. let č. 93, pojištění WTC těsně před útoky, žijící atentátníci, záběry Usámy bin Ládina... Tento dokument je distribuován převážně po internetu a sami tvůrci nabádají k jeho stahování a vypalování. (culas)

(více)

Recenze (108)

defagoo 

všechny recenze uživatele

Dvě slova, která mi nejčastěji přišla na mysl při sledování tohoto filmu byla: A kurva. Všechno do sebe tak hezky zapadá. Fakt skvělé sugestivní dílo. Jestli je to celé pravda, tak jsem přišel v životě o iluze... A jestli není, tak prostě není. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Toto se opravdu blbě hodnotí.. Já si hlavně uvědomuju, že tohle všechno je docela dobře možný. Netvrdim, že to tak je, ale mohlo by bejt.. ..a potom.. ..zachraň nás bože (jenž neexistuješ) ! Protože - co bude dál???!!! Tolik nesrovnalostí jako v tomto případě je do očí bijící!!! Žijeme ve světě, kde sou možný už i ty nejnepředstavitelnější zrůdnosti... Ve světě, kde lidi přestávají bejt lidma.. Made in USA! ()

mota 

všechny recenze uživatele

To co se nám snaží autoři volně šiřitelného dokumentu namluvit o událostech 11. 9. 2001 je odvážný zaujatý pohled z jedné strany příznivců spiknutí. I když těch nesrovnalostí tam je opravdu celá spousta. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Proč mám odsuzovat něco/někoho, kdo jen vyjadřuje názor, který jen momentálně není moc "košer"? Co je špatné na tom pokládat otázky a chtít smysluplné odpovědi? Lidé jsou různí a někomu jednoduše stačí shlédnout zprávy v televizi, nebo si přečíst noviny, aby měl pocit, že ví, co se ve světě děje. A někomu to nestačí, někdo nechce zprávy proceděné přes média a jde si vlastní cestou až k jádru věci-někdo při tom řve na celé kolo jako Moore(tohle není výtka) a někdo, jako třeba Avery,se jen ptá-ale pokud nedostane odpovědi, začne si vymýšlet svoje(tohle už je výtka). Jinak skvělé souvisloti. 70% ()

maty39 odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument popisující fiktivní konspiraci. Je vidět, že autor školu moc dlouho nenavštěvoval a jestli ano, tak maximálně filmařinu a tu ještě jen tak tak prolez. Porovnávat náraz několikatunového letadla v ohromné rychlosti, vysoce naloženého hořlavým kerosinem s požáry, kdy hoří dřevo, plasty a papír je dost ujetý. Teplota vzniklá při explozi kerosinu stačí v pohodě na tavení oceli. I kdyby ne, pak je zde jistá vlastnost kovových materiálů, která způsobuje ztrátu pevnosti za vysokých teplot. Proč se asi velké výkovky kovají za tepla? A že jsou slyšet při pádu WTC rány jako při výbuchu? Hmm, divný. Vždyť se jen řítí budova. Neměla by padat úplně potichu? No a náš starej Pentagon. Kde jsou asi letecké motory? Jo a jaktože se roztavil titan? Hmmm, stavět letecký motory z titanu by bylo drahý jak kráva, ne? Proč nepoužít slitinu titanu? Ale počkat, to sníží teplotu tavení. No a co, potřebujeme pevnost, třenim se nám to neroztaví. A i kdyby se to neroztavilo, nemohly by nam zaletět ty těžké motory někam do budovy pod trosky? Hmm, matoucí. Vyjadřovat se k letu 93 asi nemá smysl. Elvise vidělo po smrti spousty lidí, tak proč by nemohli vidět i letadlo a mrtvé teroristy. Hmmm, radši se kouknout na Michaela Moora. Ten snad alespoň neni totálně blbej. A když k něčemu nemá vzdělání, tak se k tomu nevyjadřuje. Na to má odborníky, ne? Počkat, tady taky jsou. No, ten údržbář, hasič, novinářka, leteckej instruktor. Tak to je sakra kalibr. Jo a ještě máme spoustu textu podepsanýho samýma Doc, PhD. Ty jo, tak to musí bejt pravda. Akorát škoda, že neni talent alespoň k natočení pořádného dokumentu. Nevadí, stačí vzít spoustu materiálu a sestřihat a něco k tomu nakdákat. On se toho někdo chytne. Vždyť je to populární. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument se mi opravdu těžce hodnotí. Jednoznačně je to pěkná demagogie, ale nějaký ďáblík ve mně mi říká, že třeba něco mohla být i pravda. Rozhodně mi připadá divná ta díra do Pentagonu, která opravdu nevypadá, jakoby ji udělal Boeing 767 (nejsem si jistý, jestli jde o tenhle typ, pokud se mýlím, tak se předem omlouvám) a taky mi připadá jako hodně silný argument, že každá věž WTC po hodině a půl spadla za 10 sekund a jen kvůli nárazu letadla a požáru v asi čtyřech patrech. Ty záběry výbuchů ve spodní části WTC ovšem klidně mohly být udělané počítačem a i zbytek údajů a "fakt" si tvůrci v pohodě mohli vycucat z prstu. I přesto si ale myslím, že Loose Change stojí za zhlédnutí, už jen proto, že si pak uděláte i trochu jiný názor na to, co se mohlo taky stát v 9/11. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto dokumentu musí být každý divák každopádně znepokojen a zamyslet se nad tím zda alespon něco není pravda. A upřímně řečeno, jestliže je jen trochu z toho dokumentu pravda tak je to víc než jen problém, který se týká nejen USA, ale určitě i nás. Nechci se přiklánět k tomuto dokumentu, ale musím říct, že mě určitě chytnul né za srdce,ale za hlavu. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Největší zbraní v rukou oficiálních manipulátorů tisku a vlád je ono úsloví "konspirační teorie". Je to stejný princip jako když by o Galileovi říkali: "je to takový křiklavý blázínek" - i když by měl milionkrát pravdu. Položím jednu velmi jednoduchou otázku: "Když v tak patriotické zemi jako je USA, kde mají vystavený puklý Zvon svobody, obelisk z Egypta, Bílý dům, francouzský dar Sochu svobody, není zachován jediný fyzický důkaz z Dvojčat, jediná fotografie pádu letadla do Pentagonu anebo kousek trosek ze čtvrtého letadla? - Jednoduchá odpověď. Protože celému světu lhali a protože nejsou. Věřte svému zdravému selskému rozumu a ne médiím na obou stranách řeky. ()

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

Rozhodně vytvoří mnoho otázek. A člověk ze dozví mnohé nové věci, hlavně se mi líbil historický začátek. Podle mě neoficiální verze má méně chyb než ta oficiální. Komise 01/09/11 stále nezodpovídá na otázky pozůstalých, odborníků, inženýrů, herců, architektů, filozofů a nás normálních lidí !! Otázek je víc než dost. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu jako dokument, tak zpracování jakože posbírání a nastříhání všech důkazů a rozhovorů je na hodně dobré úrovni, teď je ale otázka jestli je to vše pravda.Na to aby to vše byla konspirační teorie je to až moc přesvědčivé, takže tomu klidně i věřím. Takže USA jdi někam. 71% ()

jesus666 

všechny recenze uživatele

Takto nejako si predstavujem dobrý konšpiračný dokument. Maximálne hodnotenie by dostal iba v prípade, že by jeho autorov zabila jedna z amerických tajných agentúr :) ()

sandis 

všechny recenze uživatele

k nalezení legálně na google video s českými titulky ;) Jinak celkem mě baví hodnotící soudy, které buď podporují, nebo zavrhují tento film. Zajímalo by mne, kdo z odpůrců má dostatek relevantních informací k tomu, aby mohl jednoznačně říci, že to je tak či jinak. Myslím, že kdyby neexistovala na straně US administrativy snaha mlžit, snaha neříci vše. Snaha o manipulaci. Nevznikl by prostor pro tak uvěřitelné konspirace. ()

Ferelen

všechny recenze uživatele

Dokument nebudem hodnotiť. Každý, kto chce, nech si ho pozrie a urobí si svoj vlastný obrázok. Akurát ma trocha prekvapili komentáre, ktoré film hodnotia ako "odpad". Demagógia a podobne...jasne a nie je náhodou demagógia všade okolo nás. Človek už pomaly ani nevie, čomu môže veriť. A kde je tá pravda? Na to môžem odpovedať dvomi slovami: vo hviezdach. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Občas mě to povídání nebavilo, ale jinak to maj hezky vysvětlený a u mnoha věcí je těžký je vysvětlit, kam se asi vypařilo letadlo, signál do mobilu, nebo ty záblesky v padajících budovách. Na videu usáma taky nevypadá moc věrohodně. I kdyby to nebyla pravda, tak se na to dá koukat. ()

Karasman 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tenhle pocin je celkem zbytecny, ale dam mu 3*. Nektery veci stoji za zamysleni (telefonaty z letadla, zadny trosky po letadle v Pensylvanii apod.), ale stejne jako celej zbytek filmu, vse je zalozeno na spekulacich a domnenkach a hledat pravdu asi nema smysl. Jak zazni nekolikrat ve filmu, pravdu se asi nikdy nedozvime, takze posouzeni co je a neni pravda, uhz si musi kazdej prebrat sam. ()

Eki 

všechny recenze uživatele

Je tam hodně zajímavých myšlenek, které určitě stojí za zamyšlení. Jen mám problém s hlavním zdrojem informací. Už na školách se učí, že Wikipedie není relevantní zdroj... ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Docela slušně natočený dokument. Ale celkově mě to přijde až moc přitažené za uši. Ne že bych nevěřil, že vše může být trochu jinak než ukazují média, ale toto už je podle mne moc. Do takovéto hrozné a hlavně strašně komplikované věci by snad nikdo nešel. A jen vůl by si pak mohl myslet, že se na tomto plánu s prominutím něco nevyse.... Nehledě na to, že záminka šla určitě nalézt jednodušší a méně riziková. Takže podle mne konspirace zajímavé, ale asi ne.... Samozřejmě ale věřím, že se tomu všemu přidalo uměle aby to celé zapůsobilo. Samotné pády budov zhroucením do sebe jsou opravdu podezřelé, ale spíše bych měl podezření na odpálení někým jiným a tajne služby jen nechtějí přiznat, že zaváhali i tady ( letadla přeci jenom nějak obhájí ). EDIT: Po shlédnutí filmu "ZERO: Vyšetřování 11. září" a dání všeho do souvislosti zvyšuji na 4*, něco na tom všem je a tento film je dle mého více dechberoucí až mrazivý. ()

Reklama

Reklama