Reklama

Reklama

Loose Change 2nd Edition

všechny plakáty
USA, 2006, 82 min

Režie:

Dylan Avery

Scénář:

Dylan Avery

Obsahy(1)

Loose Change 2nd Edition je dokument, který popírá oficiální verzi útoků z 11. září 2001 a z těchto útoků obviňuje vládu Spojených států. Autoři popírají teorii o nárazu letadel do WTC, naopak předkládají teorii o umístění výbušnin do Dvojčat. Dalším tématem filmu je Pentagon. Režisér Dylan Avery předkládá fotografie, na kterých nejsou vidět trosky Boeingu a zpochybňuje otvor v Pentagonu. Dokonce předkládá vizi, že do Pentagonu mohla narazit řízená střela. Ve filmu se vyskytuje mnoho otázek a oficiálních nesrovnalostí např. let č. 93, pojištění WTC těsně před útoky, žijící atentátníci, záběry Usámy bin Ládina... Tento dokument je distribuován převážně po internetu a sami tvůrci nabádají k jeho stahování a vypalování. (culas)

(více)

Recenze (108)

pierre9 

všechny recenze uživatele

Áno, uznávam, je tam pár otázok, ktoré nabádajú premýšľať, ale... tomuto ja nehovorím dokument. Povyťahovať fakty, ktoré sa mi hodia a vytvoriť si teóriu, ktorá stojí na hlinených nohách. Mne však vŕtajú hlavou hlavne iné otázky: Povedzme, že Avery má pravdu. Keď si však niekto dá tú námahu uskutočniť takéto obrovské sprisahanie, ako je možné, že urobí toľko chýb, že ho odhalí z kresla vo svojej izbe chalan, ktorého ani na dvakrát neprijali na vysokú školu? Nehovoriac o tom, že na to, ak by to skutočne prebiehalo ako popisuje Avery, muselo by do tej konšpirácie zapojených obrovské množstvo ľudí. A to sa nenašiel nikto z vnútra, kto by o tom hovoril? Neverím tomu, že Američania majú taký slabý charakter, aby takúto špinavosť, pri ktorej zomrelo toľko ľudí bez slova všetci zainteresovaný kryli. Film v mojej mysli vyvolal otázky, na tie však odpovedať nedokázal. Preto je to pre mňa iba prvoplánový počin s cieľom byť zaujímavý, kde do toho boli zapojení jedinci s podobnými pohnútkami. Hudba? Aspoň vieme, čo Avery počúva, ale hudba do filmu (ani dokumentárneho) to teda nie je. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Tak to shrnu, s ideou filmu plně souhlasím: pád věží zosnovala skupina amerických tyranů v čele se strejdou Bushem, aby rozšířili svoji politickou moc a bankovní konta. Provedení dokumentu je otřesné bohužel a nejhorší jsou na něm zdroje, které by bylo mnohem lepší správně odcittovat atd. Na zamyšlení dobré, jako zdroj informací k ničemu. Nicméně pro ty, kteří se ještě nesetkali s druhým pohledem na 11.9.2001 doporučuji. ()

complex 

všechny recenze uživatele

je to pravda alebo nie... každý človek verí tomu čo chce... niečo prinúti rozmýšlať... možno raz zistíme kto má pravdu... celkom zaujímavé ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Loose Change. Chlapci nie sú možno skvelí dokumentaristi, ale tie informácie stoja za to. Tým, ktorí si nevedia predstaviť, že vláda nemôže byť zapojená v terorizme na vlastných ľuďoch, by som odporučil si zopakovať históriu. ()

bax 

všechny recenze uživatele

Dávam 5* pretože tento dokument dokonale plní to k čomu bol vytvorený - vyvolať diskusiu a prinútiť ľudí zamyslieť sa. Netvrdím, že všetko v tom dokumente je pravda a tak to bolo, ale dielo sa vo veľkej miere opiera o videozáznamy (ktoré sa dali vidieť aj v TV) a fyzikálne zákonitosti a iné veci, ktorých pravdivosť sa dá rýchlo overiť alebo vyvrátiť (ak o to má človek záujem). Rozhodne tu na celej záležitosti niečo smrdí. A dúfam, že tento dokument pomôže zistiť či ten puch vanie z bieleho domu alebo z okna autora dokumentu... ()

SignumVia 

všechny recenze uživatele

Je to sugestivní video, rychle a v hustém sledu prezentující. Rozhodně mnohá z uvedených fakt stojí za posouzení a je evidentní, že mainstream lže a masíruje veřejnost za účelem odhlédnout od prezentovaných skutečností. Tento dokument má i několik dalších dokumentů, které podporují jeho teorie v nichž hovoří nejen "zhrzení paranoidní konspirátoři" kterak jsou kritiy mnohdy nazývaní, ale renomovaní odborníci a uznávané kapacity. Tento dokument je alarmující a znepokojující a každý at si udělá svůj vlastní obrázek a náhled. DOPORUČUJI shlédnout a sám si říci zdali co je zde prezentováno je "hloupá a nesmyslná podívaná nebo naopak nanejvýš úctyhodný počin" ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Že 11.září bylo spiknutím? Po shlédnutí tohoto dokumentu, ve kterém je posbírána a poskládána celá řada otazníků, mnoho diváků jistě znejistí nad snadností manipulace západního světa. A nebo je to naopak a manipuluje samotný dokument? Toť otázka. Ačkoliv je těžké nebo nemožné některé informace ověřit, dávám autorovi 80% za preciznost a sugestivitu. Kontroverzní záležitost (5.hvězdiček vs Odpad), a proto doporučuji všem pro rozšíření obzorů. ()

9HK 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych věřil oficiální verzi...ale nemaj jedinej argument...nevíte někdo kde jsou nějaký důkazy o tom že by měla platit oficiální verze..?ta pohádka o těch teroristech co se zmocnily všech 4 letadel a v klidu to trefily do nejvýznamějších budov ameriky... ()

Reklama

Reklama