Reklama

Reklama

Král salsy, jehož milovali po celém světě... Na počátku 70. let ovládl ulice New Yorku a dalších měst nový hudební žánr známý jako salsa. Portorický zpěvák Héctor Lavoe (1946–1993) dokázal vystoupat až na vrchol amerických hitparád. V roce 2002 zavzpomínala v rozhovoru jeho manželka Puchi na jeho bouřlivý život. Právě z tohoto vzpomínkového rozhovoru vychází děj životopisného snímku Vášeň v tanci. Héctor Lavoe zažil raketový vzestup ke slávě, který se nesl ve znamení drog, alkoholu a nespoutaného stylu života. Héctor po celou kariéru bojoval s vnitřními démony a drogovou závislostí. Všechny jeho poklesky ale v očích davu značily, že je jedním z nich. Dokonce býval označován za hlas portorického lidu. Jeho osudovým souputníkem byl hudebník Willie Colón. Na vrcholu slávy dokázali společně způsobit explozi salsy po celém světě. Héctor Lavoe byl fenomenální zpěvák, jeho písně se nesly ve znamení vášně, tance a emocí. Jeho legenda žije dál v srdcích posluchačů stejně jako hudební žánr známý jako salsa. V roli sebedestruktivního portorického zpěváka podal vynikající pěvecký a herecký výkon Marc Anthony. Jeho tehdejší manželka Jennifer Lopezová snímek spoluprodukovala a zároveň se představila v roli Puchi, Héctorovy osudové lásky. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tuctový životopisný příběh o jedné legendární postavě hudby v Portoriku. Hercům není moc co vytknout, i když Jennifer Lopez mě dvakrát nepotěšila. Pro mě neznámý Marc Anthony ale ukázal, že dokáže ze sebe vydrápat všechno a je vlastně tou hlavní devizou tohodle filmu. Salsa mi příliš nesedla, příběh byl podle mě hrozně šablonovitý a bez emocí. Když to srovnám s dalším hudebním životopisem jako je třeba Walk The Line, musím u tohoto filmu prostě spadnout do průměru. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl asi nejlepší herecký výkon J.Lo co jsem viděl. Možná proto, že v hudebním prostředí a v soužítí s magorama se cítí pevnější v kramflecích než ve filmový branži. Pokud bych měl něco na filmu vychválit tak určitě hudba, škoda že jí nebyl věnován větší prostor. Hectora Lavoea jsem samozřejmě neznal, ale příliš mě nebavilo sledovat magora, kterej do sebe pere lajnou za lajnou a chová se jak óóbr hovado. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,556,712Tržby Celosvetovo $7,911,532Tržby za predaj DVD v USA $9,902,403 //počet predaných kusov 566,467 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když tak přemýšlím nad všemi těmi životopisnými filmy o slavných lidech s různými závislostmi, ale i nad životy slavných lidí, o nichž ještě žádný film natočen nebyl, a jejich boji se závislostmi a neveselých koncích, tak mě tak napadá, co tyhle slavné lidi vede k tomu, že skončí na drogách, prášcích či alkoholu. Vždyť přece normální člověk musí vědět, co takové závislosti dokážou a kam až to může zajít. Tohle asi nikdy nepochopím a vždy si budu stát za tím, že závislosti jsou volba každého z nás, kdo nikdy nebude chtít zakusit drogu nebo alkohol, ten se prostě udrží. To je asi to hlavní téma k přemýšlení, které jsem si z tohoto filmu odnesl. Film samotný pojednává především o životě slavného interpreta salsy, o jeho manželce, synovi, ale především o jeho problémech se závislostí na drogách. A je to opravdu příběh, který už byl v biografických filmech několikrát k vidění, se slávou přichází i závislost, se závislostí pohlavní nemoc, s pohlavní nemocí smrt. Film je příjemně doplňován sympatickou latinskoamerickou hudbou a vůbec to jihoamerické prostředí z filmu přímo čiší, což je rozhodně velice pozitivní poznatek. Po herecké stránce je to kvalitně zahraný film, Jennifer Lopez mě hodně příjemně překvapila a Marca Anthonyho jsem dosud neznal, ale jsem přesvědčený o tom, že si ho díky této roli již bezpečně zapamatuji. Celkově film nezklamal, možná bych ho označil jako mírný nadprůměr a uděluji tři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najškaredších spevákov snáď histórie, Marc Anthony, sa pokúsil zahrať pre severnú pologuľu asi málo známu celebritu salsy, ktorej krásny život bol vyšperkovaný, ako inak, drogami a mnohými ženami, čo viedlo aj k jej smrti. No to tu teda máme zase krásny a príkladný životopis. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Latino zpěvák, kterému ze začátku vše až směšně hladce vycházelo, jakoby ten snadný začátek musel vykoupit velmi trudným a tragickým koncem. K čemuž napomohly drogy a zabijácký životní styl. Leč, film o něm je, jako bychom se dívali na hudební klip natočený a sestřihaný ve feťáckém rauši. Skáče to porůznu, ukazují se různé nespojitelné výjevy, často se prostřihuje, jak zpěvák sedí nebo chodí u moře mezi rozpadajícími se baráky v rodném Portoriku. Rámování filmu jako rozhovoru s jeho manželkou moc vyprávění nepomohlo. Jennifer Lopez toho moc nezahraje a ještě k tomu hraje nepříjemnou postavu ordinérní rachomejtle, která nejspíš zůstávala se zpěvákem kvůli penězům, protože z jejich prý vzájemné proklamované lásky neukáže film nic, zato na sebe furt řvou a jsou hnusní. Do toho nepřestává vyhrávat salsa. … Z filmu jsem se dozvěděla o existenci zpěváka, o tom, že drogy jsou špatné, a že texty salsa písniček můžou být překvapivě smutné. SHRNUTÍ: Na přeskáčku přestříhaný sáhodlouhý klip k salse. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jo, spím s basákem, bubeníkem, trumpetistou, spím úplně se všema !! Jen se zpěvákem ne, protože ty jsi většinou tak sjetej, že to ani nejde.. " ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Na hudební film málo hudby, přestože ty salsa úryvky byly zajímavé, na životopisné drama zas...málo životopisné. Latinská atmosféra z toho ale číšela a bylo to i pěkně barevné a špinavé. Takové filmy většinou stojí na hercích. Tady jsem byl překvapen a dokonce i šokován. Marc Anthony je jistě hlavně Pan zpěvák, postavu Hectora Lavoa ale uhrál se ctí. Fuckující, fetující a stále superhot Jennifer Lopez v roli Puchi je ovšem skvělá! Podvědomě víte, že její postava je sobecká mrcha, avšak pro její živočišnost a energii vám bude sympatická. Přikláním se k jedné ze zahraničních recenzí, že pokud je nějaký větší důvod proč vidět El Cantante, je to právě J.Lo ve své dosud nejlepší roli. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší výkon Jennifer Lopez ze všeho, co jsme s ní viděla. Hudba je samozřejmě krásná, rytmická, máte chuť pokyvovat hlavou do rytmu, ale film o zpěvákovi, o kterém jsem nikdy neslyšela a který hlavně do sebe píchal jednu drogu po druhé až nakonec na to umřel se mi zdá dost slabé. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Něco jak film The Doors, akorát z prostředí salsy a všech těch latinskoamerickejch stylů a tanců. Je to příběh zpěváka Hectora Lavoa, jeho zrod, dny největší slávy, neustálá konzumace drog a jeho lidské zhasnutí. Celou jeho kariéru ho provázela jeho žena Puchi, která jeho život vypráví v interview. Kromě konzumace měkkejch i tvrdejch drog a žárlivosti se dočkal taky dárků ve formě HIV, smrti syna, depresí a pokusů o sebevraždu. Pořád je to ale prej legenda na poli salsy. Marc Anthony ho ztvárnil vskutku dokonale stejně jako Jeniffer Lopez ukázala, že dokáže být taky sprostá vykalená závislačka. I když tuhle hudbu zrovna neposlouchám, vůbec mi to nevadilo a považuju to za dobrej film. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zdĺhavejšia dráma s peknou hudbou a peknou Jennifer Lopez, ale to je asi tak aj všetko. Nepríliš pútavý tuctový príbeh, nijak zvláštna kamera ani zábery. Žiadna scéna ktorá by utkvela v pamäti, proste nič čo by nadchlo. Herci sa tiež príliš nevyznamenali. Škoda nevyužitého dramatického potenciálu a bohužiaľ iba čistý priemer. 58% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na to jen kvůli Jennifer :) Jinak to beru jako podprůměrný "film", o králi salsy, který ale žil život, který nemohl žít takto dlouho. Užíval si ho naplno, bylo to divoké, i jeho žena byla divoká, nicméně ten film byl pro mě takovou zvláštní změní hudby, psaného textu hudby, cizího jazyka a dost nesrozumitelného příběhu :) Děkuji - znovu již ne :) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jako životopisný film El Cantante selhává. Stokrát viděná freska cesty za slávou s jejích vrcholem i hořkým koncem ztvárněná bez jakéhokoliv nápadu a invence. Samotné salsové rytmy se skvěle poslouchají, ale nějakých tanečních čísel se také nedočkáme. Jedna hvězdička za Anthonyho ve chvíli, kdy je na jevišti a zpívá, protože nehraje a jen prezentuje to, čím je. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lopez to tentokrát zkusila se svým partnerem Marcem Anthonym a opět v životopisném díle. Výsledek dle mého však žalostně rozpačitý. ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Nejdříve bych hodil kritiku na ty "odborníky" co vytvořili český název filmu Vášeň v tanci, nejdřív bych doporučil, aby se na ten film podívaly. Nevěděl jsem vůbec o co jde, čekal jsem film o tanci a dočkal jsem se životopisného filmu o možná největším zpěvákovi salsi. Každopádně film je zbytečně zdlouhavý, táhne se a děj je bez nějakého většího nápadu, proto nemůžu dát více než 2 hvězdy. ()

Reklama

Reklama