Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doposud neznámí herci natáčejí nízkorozpočtové drama o jednom židovském svátku. Režisér filmu neustále navrhuje bizarní záběry kamery, producentka o filmu neví vůbec nic a oba scénáristé jsou s režisérem v neustálém sporu. Na internetu se však začnou množit zprávy o tom, že představitelka hlavní ženské role by mohla být nominovaná na Oscara. Později se začne šuškat, že nominaci by mohli získat i další dva herci z tohoto filmu. Nikdo netuší, kdo z nich to bude. Jak se změní životy těchto neznámých herců, kteří dosud neměli vlastního agenta, natož vlastní maskérku? A jak se k tomu postaví herci, kteří nominovaní nebudou? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Konečně se v nějakém filmu nic neděje“ Střelba do vlastních řad bez altmanovské provázanosti všeho se vším, ale stále s vydatnou porcí kousavého humoru. Typické je poukazování na vratkost základů, na nichž celý šoubyznys stojí, velmi výstižné mi v tomto směru přišlo připodobnění Oscarů k páteři celého průmyslu, načež někdo podotkne, že tenhle průmysl páteř nemá. Až příliš mnoho vtipů čerpá ze spjatosti filmové branže s televizí, kdy jsem nejintenzivněji vnímal scénáristický styl „nacpeme tam každý potentní nápad, ať už se zbytkem ladit bude či nikoliv“. S mou vrozenou slabostí pro filmy o cvocích, kteří dělají filmy a pro Parker Posey a pro Rickyho Gervaise, si ty čtyři hvězdičky stejně střelit troufnu. 75% ()

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Po pejskařích a folkařích se Guest pustil do vlastních řad a svůj další kvazidokument zasvětil filmařskému prostředí. Jde vidět, že se svými stálými herci a spoluscenáristou Eugenem Levym je hodně sehraný, protože málokdy míří mimo - smál jsem se opravdu často. Pokud ale Guest chce, dokáže v divákovi vyvolat i soucit. Silnější tři hvězdy jenom proto, že Šampion výstavy je o kus lepší. Mimochodem, zde uvedený oficiální text distributora je docela mimo - děj je malinko o něčem jiném, ale hlavně - režisér se jmenuje trochu jinak, že? ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení aneb jak si vystřelit ze svého vlastního byznysu. Herci, kteří "nehrají pro ocenění" náhle šílejí při šuškandách o Oscarech, scénáristé s velkým sebevědomím, které ale nikdo nebere vážně, přitroublá, ale bohatá producentka (v podání výtečné Jennifer Coolidge) a samozřejmě všudypřítomní novináři, asistenti, režiséři i fanoušci. Satirický pohled do filmové branže by mohl být ještě lepší, nebýt občasných hluchých míst, ke kterým bohužel dochází i v takto krátké stopáži snímku. Ale scény tipu "porada o plakátu k filmu" či klíčová scéna natáčení u slavnostní večeře jsou kouzelné... ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi sedla. Dějová stránka je sice slabá, o to lépe však funguje humor. Hlavní postavy jsou ukázkově tragikomické a pro jejich naivitu není problém se s nimi stotožnit. Navíc mezi nimi funguje herecká chemie, kterou film naplno využívá především při nestrojených dialozích (mimochodem plně improvizovaných), kdy postavy mluví jedna přes druhou, což působí realisticky a v tomto případě i velmi vtipně. Body navíc film sbírá za časté strefování se do idiotských televizně-filmových revue, které jsou zde nemilosrdně karikovány. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Velká část dialogů je imrovizací, stejně jako většina filmů scenáristů Christophera Guesta a Eugene Leviho. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve studiích Culver v Kalifornii. (Terva)
  • Catherine O'Hara během natáčení nepoužívala žádný make-up. (Terva)

Reklama

Reklama