Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od narození slepá Zooni Baig žije v malém městě v Kašmíru se svými rodiči, kteří ji úzkostlivě hlídají. Když projeví přání odjet do Dillí s tanečním souborem místních děvčat, rodiče ji zpočátku odmítnou pustit, později však změní názor. Skupina se v Dillí setká se svým průvodcem Rehanem, kterému se Zooni velmi líbí, posléze se do sebe zamilují a den před jejím odjezdem se spolu vyspí. Rehan se rozhodne Zooni vrátit zrak a objedná ji do nemocnice; ona mezitím pozve do Dillí své rodiče, aby poznali její lásku. Osud však zvolí jinou, daleko drsnější cestu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak jo, teď už je mi jasné, proč to má na prvním místě kategorii komedie. Příběh je celkem bezva. Aamir je nějak podezřele "zmačkaný", toho mladistvého vzhledu ve filmu 3 idioti dosáhl patrně nějakým nečestným způsobem. Ale jestli takto fungují "speciální jednotky", tak se dost divím, že je Indie ještě celá. Takže si myslím, že to spíš byla sabotáž bollywoodské scénáristky v rámci boje za ... cosi. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Hodinu sledujeme barvitou a uvolněnou romantiku plnou pěkných písniček (co na tom, že herci zpívají na playback a ani to neskrývají) o kvetoucí lásce mezi nádhernou slepou dívkou (Esmeralda jistě bledne závistí) a rozevlátým bohémem, co i v parnu nosí frajersky kolem krku šál. Nevadí, že je to de facto kýč, když jen pohled na šťastnou a zamilovanou Zooni hřeje u srdce... Jenže pak nastane doslova násilný přechod na vážně laděné akční drama s teroristickou tématikou, z léta se stane zima a jásavé barvy vyblednou do chladných odstínů. Mrzí to o to víc, že tvůrci do téhle části naroubovali několik do očí bijících nesmyslů. Naštěstí hudba, herečka a několik silných chvilek snímek zachraňují a budu na něho vzpomínat výhradně v dobrém. Ale stejně ta žánrová otočka mohla být citlivější... 7/10 ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Za posledních pár let jsem zhlédla těch bollywoodských filmů už více a toto je pro mě zatím jeden z nejslabších. Hlavně co se scénáře týče. Jako by si scénáristi nevěděli rady, jaký styl zvolit. Již jsem u bollywoodu zvyklá na míchání žánrů, ale vždy to do sebe nějak zázračně zapadá. V případě Fanaa to ale v mnoha místech dost skřípe. A ani prolnutí komického a vážného v tomto případě není vyvážené. Vše je až na hranici zbytečného patosu, někdy zas až přihlouplého pitvoření. Aamira Khana už jsem viděla ve vícero filmech, leč zde ho režisér nevedl směrem, jak ho třeba znám v P. K., kde je místo pro chytrý humor a hercova humorná stránka tam vyniká mnohem lépe. Jinak vizuálně je film velmi dobrý. Taneční číslo z prezidentského paláce oku velmi lahodí. To však bohužel na tříhodinový snímek nestačí. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je tenhle snímek hodně ceněný a opravdu je dobrý. Je to skvěle zahrané (teda ústřední dvojka, ta paní od tajnejch by měla viset) a procítěné. První část je typický bollywood, ale druhá polovina je úplně jiný film. Podivný akčňák s podivnými scénami... a konec je na zabití. Dala bych filmu víc, ale tohle to u mě tak trochu zabilo (pokud bych to ale celé považovala za komedii, tak to hodnocení bude vyšší, protože druhá část je vážně komická). Ovšem hudba je skvělá! ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Snad žádný indický film neměl tak nakročeno stát se absolutní srdcovkou, a nakonec se jí nestat. První polovina představuje vše, proč tak v poslední době vyhledávám bollywoodské bijáky, je plná pozitivní nálady, obsahuje skvělé songy, tance, humor, herce (Kajol se mi nikde jinde tak nepáčila). Žel, pak se zvážní a žánr necitlivě přepne do akčního teroristicko-špionážního thrilleru. Tohle šlo udělat líp, navíc těch nesmyslů tam bylo moc i na mně. Odmyslím si toto, jedná se o moc pěkný film s pár čarovnými pasážemi (Des Rangila, Chanda Chamke..), který už jsem viděl asi třikrát. Mohl to být ale skvělý film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Film se musel natáčet v Polsku, protože herečka Kajol odmítla natáčení v Kašmíru v obávách z útoku skutečných teroristů. (Niktorius)

Reklama

Reklama