Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od narození slepá Zooni Baig žije v malém městě v Kašmíru se svými rodiči, kteří ji úzkostlivě hlídají. Když projeví přání odjet do Dillí s tanečním souborem místních děvčat, rodiče ji zpočátku odmítnou pustit, později však změní názor. Skupina se v Dillí setká se svým průvodcem Rehanem, kterému se Zooni velmi líbí, posléze se do sebe zamilují a den před jejím odjezdem se spolu vyspí. Rehan se rozhodne Zooni vrátit zrak a objedná ji do nemocnice; ona mezitím pozve do Dillí své rodiče, aby poznali její lásku. Osud však zvolí jinou, daleko drsnější cestu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

tombac 

všechny recenze uživatele

Hodinu sledujeme barvitou a uvolněnou romantiku plnou pěkných písniček (co na tom, že herci zpívají na playback a ani to neskrývají) o kvetoucí lásce mezi nádhernou slepou dívkou (Esmeralda jistě bledne závistí) a rozevlátým bohémem, co i v parnu nosí frajersky kolem krku šál. Nevadí, že je to de facto kýč, když jen pohled na šťastnou a zamilovanou Zooni hřeje u srdce... Jenže pak nastane doslova násilný přechod na vážně laděné akční drama s teroristickou tématikou, z léta se stane zima a jásavé barvy vyblednou do chladných odstínů. Mrzí to o to víc, že tvůrci do téhle části naroubovali několik do očí bijících nesmyslů. Naštěstí hudba, herečka a několik silných chvilek snímek zachraňují a budu na něho vzpomínat výhradně v dobrém. Ale stejně ta žánrová otočka mohla být citlivější... 7/10 ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Chcete-li si udělat hrubou představu o tomto snímku, vzpomeňte si na Dil se..., přesaďte ho z atraktivního prostředí Ladaku do polských Tater, odmyslete si atmosférickou filmařinu pánů Ratmana a Sivana a místo ní na příběhovou kostru navlékněte typický bollywoodský standart v celé jeho bizarní kráse. Nezapomeňte prosím na scénáristické berličky (v případě slepoty hlavní hrdinky vyložené BERLE), hromadu nelogičností (vysvětlí mi někdo, proč Zooni na konci udělala to co udělala, když to v onu chvíli situaci nemohlo nijak zachránit?), dětské zpívánkové jazykolamy a pár legračních akčních scén, v nichž se bojové vrtulníky sestřelují pistolí. Ano, silné chvilky tam nepochybně jsou, Kajol hraje pěkně (i Aamir se snaží) a hudba se povedla, ale to akorát vedlo k tomu, že jsem po zkončení filmu dostal několikaminutový záchvat smíchu. Nebyla to zlomyslná posměvačnost, jen takový ten dobře míněný, údivný smích. Protože film, který by byl takto rozkročený mezi silným zážitkem a naprosto šíleným úletem zralým na odpad! jsem snad dosud neviděl. Bolly negativním vstup důrazně nedoporučen. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak jo, teď už je mi jasné, proč to má na prvním místě kategorii komedie. Příběh je celkem bezva. Aamir je nějak podezřele "zmačkaný", toho mladistvého vzhledu ve filmu 3 idioti dosáhl patrně nějakým nečestným způsobem. Ale jestli takto fungují "speciální jednotky", tak se dost divím, že je Indie ještě celá. Takže si myslím, že to spíš byla sabotáž bollywoodské scénáristky v rámci boje za ... cosi. ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Hlavní mužský představitel je vyloženě nesympatický, dalo by se říct odporný; první čtvrthodina vesměs nudná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zlom mezi létem a zimou, rušným městem a samotou na horách, prvním vášnivým poryvem lásky a láskou už poučenou a hledající jistoty je dost prudký, ale dobře vysvětlený. Vztah ženy, která si chce vybudovat vnitřní domácký svět s milovaným mužem, naráží na to, že jemu jde primárně o svět velký. Hospodyňka a dobyvatel - dva principy, které nejde sloučit. Ve filmu má tenhle konflikt drastickou podobu, ale jinak je to odvěké míjení se mužského a ženského pohledu na svět. Co je víc: žít dobře svůj vlastní život nebo chtít měnit životy ostatních? ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Za posledních pár let jsem zhlédla těch bollywoodských filmů už více a toto je pro mě zatím jeden z nejslabších. Hlavně co se scénáře týče. Jako by si scénáristi nevěděli rady, jaký styl zvolit. Již jsem u bollywoodu zvyklá na míchání žánrů, ale vždy to do sebe nějak zázračně zapadá. V případě Fanaa to ale v mnoha místech dost skřípe. A ani prolnutí komického a vážného v tomto případě není vyvážené. Vše je až na hranici zbytečného patosu, někdy zas až přihlouplého pitvoření. Aamira Khana už jsem viděla ve vícero filmech, leč zde ho režisér nevedl směrem, jak ho třeba znám v P. K., kde je místo pro chytrý humor a hercova humorná stránka tam vyniká mnohem lépe. Jinak vizuálně je film velmi dobrý. Taneční číslo z prezidentského paláce oku velmi lahodí. To však bohužel na tříhodinový snímek nestačí. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Snad žádný indický film neměl tak nakročeno stát se absolutní srdcovkou, a nakonec se jí nestat. První polovina představuje vše, proč tak v poslední době vyhledávám bollywoodské bijáky, je plná pozitivní nálady, obsahuje skvělé songy, tance, humor, herce (Kajol se mi nikde jinde tak nepáčila). Žel, pak se zvážní a žánr necitlivě přepne do akčního teroristicko-špionážního thrilleru. Tohle šlo udělat líp, navíc těch nesmyslů tam bylo moc i na mně. Odmyslím si toto, jedná se o moc pěkný film s pár čarovnými pasážemi (Des Rangila, Chanda Chamke..), který už jsem viděl asi třikrát. Mohl to být ale skvělý film. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to strašně zdlouhavý, ale to je možná tím, že jsem se na to koukala opravdu unavená. ovšem co mi na tom všem vadilo, tak bylo veškeré to Rehanovo nelogické chování. Po celý tři hodiny! Ne vážně, ten člověk se chová úplně jinak než jaká byla jeho teoretická povaha. Vždyť se to dalo tolikrát obrátit v úplně jiný konce a stačilo aby on udělal jednu věc jinak( mimo jiné jak sám řekl nechal ji tím vlakem odjet). Ale vážně ten kluk dělal celej film samá špatná rozhodnutí a to i ve chvíli, kdy si uvědomil, že by chtěl aby bylo vše jinak, tak jde a udělá to nejhorší z těch hrozných co celou dobu dělá!( dokonce i ta divná teroristka v Dil Se se chovala rozuměni) Vážně tenhle film mě nijak neoslovil a to ani první a ni druhou půlkou, takže místo slz přišlo jen takové to WTF? BACHA NÁSLEDUJE SPOILER A proč ho sakra netrefila do noh kráva blbá vypatlaná a co to mělo znamenat ta její otázka Proč? vždyť to ona střelila jeho! No a ta jeho odpověď stála taky za to.... No nic zatím nejlepším indickým teroristickým(Kašmír) filmem pro mě stále zůstává Mission Kasmir ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je tenhle snímek hodně ceněný a opravdu je dobrý. Je to skvěle zahrané (teda ústřední dvojka, ta paní od tajnejch by měla viset) a procítěné. První část je typický bollywood, ale druhá polovina je úplně jiný film. Podivný akčňák s podivnými scénami... a konec je na zabití. Dala bych filmu víc, ale tohle to u mě tak trochu zabilo (pokud bych to ale celé považovala za komedii, tak to hodnocení bude vyšší, protože druhá část je vážně komická). Ovšem hudba je skvělá! ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

SPOYLERY První polovinu se díváte na romantickou slaďárnu plnou trapných písniček, malých dramat a spoustou poezie, do půlky to dokoukáte jenom proto, že jste beznadějně zamilovaní do tady velmi plochého Aamira. Prostě totální kýč, vůbec nevíte, kam se to může vyvinout. Snad jen šťastný happyend se vším všudy, dokonce i milostnou scénou a získáním zraku. Americký film by tady skončil, ale nás čeká ještě dobrá hodina. V půlce se to totiž totálně převrátí. Umění Indů totálně převrátit film v půlce a flipnout i postavy je neuvěřitelné. Celou dobu, co se díváte na ten film a teď už vás dokonce pohltí, nevěříte, co se děje a jste neuvěřitelně zvědaví, jak to dopadne. Samozřejmě občas kroutíte hlavou, jak někdo dokáže natočit tak špatné bojové scény, ale ty jsou i v ostatních filmech a mnohdy daleko horší, takže to tomuhle odpustím. Celkově to byla slátanina, ale nelituji, že jsem to viděla. Film mi nejde z hlavy. Bylo zde totiž geniálně ukázáno, že když je člověk zamilovaný, často s tím nic nezmůže, ať je ten druhý jakýkoliv. A je pak schopen ho milovat i nenávidět zároveň a dělat hlouposti. Vždyť my jsme byli společně s hlavní hrdinkou zamilovaní do vraha a teroristy. Který byl zároveň docela hodný až mi ho bylo líto. A nešlo s tím nic dělat a prostě jsme mu přese všechno celou dobu fandili. ()

Dalessia 

všechny recenze uživatele

???????? WTF? WTF? WTF? .... Ešte stále som v šoku z tohoto filmu a asi aj dlho budem, ako sa dá z presladeného romanťáku preskočiť na thriller s tragickým koncom...ja stále vravím, že Indovia majú nejaké tajné omamné zbožie, ktoré svet nepozná, lebo toto normálny človek nevymyslí :D...každopádne vysoko oceňujem :P...Aamir a Kajol perfektní ! ()

Zamex 

všechny recenze uživatele

Indi zjavne nešetria na metroch filmu. Príbeh zamilovaného páru popretkávaný množstvom hudby a tanca, odohrávajúci sa v teroristami ohrozovanej Indii. Dĺžka filmu je tu však skôr prínosom, pretože pokaždé, keď som si už myslel že je koniec, prišlo nové zauzlenie príbehu. Indická choreografia nesklamala a tak je to radosť pozerať sa. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu v pohodě, ale nějak jsem se nemohl srovnat s dalším vývojem děje. Otázka terorismu mi do tohoto příběhu moc nezapadala, zdála se mi hodně šroubovaná. Možná by šlo k dramatickému rozuzlení dojít i jinou cestou. Nicméně i tak byl konec velmi silným zážitkem. Herecké obsazení na výbornou, titulní píseň na výbornou, kamera, střih, všechno na výbornou. Ale za ten trochu kostrbatý příběh musím dát o jednu hvězdičku méně. ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Dlooouhýý Bollywoodský film se silným WTF elementem.  Tohle je první film, kde se mi Aamir Khan vyloženě protivil. První hodina je kýčovitá romance, kde se slepá dívka Zooni zamiluje do slizkého "průvodce" Rehana, co recituje přiblblou poezii.  Takhle ploché charaktery aby jeden pohledal. Pak začnou vybuchovat bomby a z filmu se stane akční blbina o teroristech, kde se blbosti kupí raketovou rychlostí. Sice je to zajímavější, než ta  unylá romance předtím, ale tohle mám jako brát vážně?  A co teprve ten konec, ten tomu nasadil korunu.  20% a proboha, tohle už netočte. ()

webino 

všechny recenze uživatele

5 hviezdičiek?Aj som sa čudoval že somto dal.Alekeď si spomeniem:na nádhernu Kajol,pritrúbleho romantického teroristu recitujúceho básne ako na bežiacom páse,One shot a helikoptera je dole,klasické plazback multi mega choreografie plné farieb nedá sa ináč.Pri pozeraní sme našli so spolupozerajúcimi:Milionára z chatrče,Mission Impossible,James bond,Casablanca,Baywatch atd. A aj keď sme smiechom mistami nemohli a gýč striedal gýč nakoniec zážitok vyhral.Hudba 4 hviezdičky,kamera 3-4,Herecké výkony 2ked zavriem oči 3,Výprava 4,réžia na pomery 3-4.A keď všetko pozriete a spočítate 5 dáte aj ke neveríte vlastným očiam :-) ()

Reklama

Reklama