Reklama

Reklama

Studio 60

(seriál)
  • USA Studio 60 on the Sunset Strip
USA, (2006–2007), 15 h 54 min (Minutáž: 37–60 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Donna Murphy, Nate Torrence, Merritt Wever, Columbus Short (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Seriál s fenomenálním obsazením přináší na obrazovku strhující drama, odehrávající se v zákulisí oblíbené noční komediální show Studio 60 on the Sunset Trip.
Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí pilotní epizody jsem byl díky zde vévodícímu komentáři od KevSpy trochu na rozpacích a zatím seriál viděl na průměr. Ale jak už to v mém případě bývá, s přibývajícími díly jsem si tenhle projekt začal oblibovat víc a víc a teď, na konci vysílání, jen lituju, že Studio 60 je "jen" další z mých aktuálně sledovaných seriálů, které i přes svoje nesporné kvality nedostávají zelenou v pokračování (těmi dalšími jsou Lie to Me a In Treatment). Jak stojí v zajímavostech, tvůrci psali hlavní charakter přednostně pro Matthewa Perryho a není divu - věděli totiž, že role scénáristy Matthewa Albieho je přímo pro něj a že nikdo jiný by se s ní zřejmě nevypořádal líp. Ano, Matt i tady pálí z huby typické Chandlerovské sarkazmy a ironii, ale zároveň dostává více prostoru divákům ukázat druhou stránku - totiž, že mu nejsou cizí ani dramatické úlohy, že je zvládá rovněž s přehledem, ale hlavně věrohodně a potvrzuje tak svůj herecký talent ve všech směrech. Když v půli sezóny přichází zlomová a depresivně laděná epizoda, prožíval jsem ji stejně zarmouceně jako Perry a bylo mi do breku. Podobně jako finální 4 díly, které na sebe plynule navazují, jsou dokonalým náporem na emoce a nervy. Za což může, jak tu je několikrát zmíněno, genialita scénáře, která mimojiné připsala jednotlivým hlavním hercům takové postavy, že se s nimi zkrátka rychle sžijete a získají si vaše srdce. Hudba vše taky perfektně podkresluje a doplňuje. Bohužel jsem po dvou dílech zkouknutých v originále musel přesedlat na dabing, protože jsem nestíhal číst titulky a každej novej řádek mě opravdu nebavil stopovat si na kopu vteřin (dialogy jsou rychle mluvené a obsahují plno termínů okolo televizní branže a laik se v nich snadno ztratí, ale kdo ví, třeba titulky měly nevyhovující překlad, byly odfláknuté, apod.)...ani české hlasy však neubraly mému celkovému dojmu, že jsem ze seriálu nadšen a spokojenej... B-) P.S.: Koukám, že Matthew odsud posbíral hafo herců a zkusil s nimi nepříliš úspěšného pana Slunečného... :)) *[můj jubilejní stý komentář]* ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem původně dát 3* - ne že by seriál nebyl dobrý, ale nějak jsem ofrňoval, jak je těžké se někdy chytat, že je to dobré více pro Američany... Ale pak jsem se díval na „Bratři a sestry“ a jestli chci tři dát jim, tak musím jednoznačně ocenit tvůrce či tvůrkyně „Studia 60“ za jejich tvořivost a za to, jak je seriál VTIPNÝ. Inteligentní humor aby člověk v telce hledal lupou. Ke konci už se zase v titulcích nechytám, a rozdělit epizodu na tři díly... a čtvrtý díl je taky jen pokračováním předchozích částí... :( Ale stejně hvězdička za jednu z nejlepších hlášek co jsem poslední dobou slyšel („On vám k snídani přinesl jinou objednávku!“ „Ale ne… to já jím, než mi přinesou moje jídlo.“), nebo za panenku - miminko, ze kterého se nechtěně stane reálný Chucky ;) ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Strhující! To je nejvýstižnější přívlastek Studia 60! Aaron Sorkin je jednoduše génius a je nesmírná škoda, že projekt zůstal u jediné série. Vynikající obsazení, kterému vévodí nepřekonatelný Matthew Perry, navíc v každé epizodě doplňované hvězdnými hosty, dialogy, kamera i režie jsou přednosti, jež činí Studio 60 tak vyjímečné. Kromě představitelů hlavních postav(Perry, Peet, Whitford, Webber, Hugley, Paulson, Corddry) zaujme mimořádnými imitátorskými schopnostmi Simon Helberg, jehož podání Nicholase Cage je vskutku zábavné. V čem ovšem navíc seriál vyniká a řekl bych, že nemá konkurenci, je způsob jakým se dokáže vtipnou a ironickou formou dotýkat ožehavých témat. Je škoda, že Studio 60 je v našich končinách takřka neznámým projektem. Nebylo by od věci, kdyby seriál zakoupila některá z tuzemských televizí, jelikož pokud by byl vysílán v rozumném čase, jistě by zaznamenal solidní divácký ohlas. Je ovšem otázkou, co by s geniálními dialogy, plnými narážek na současnou kulturu západního světa, provedl dabing... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pamatuji se, že když jsem se před časem poprvé odhodlal k shlédnutí pilotní epizody, byl jsem maličko skeptický. Matthew Perry byl vždy Chandler, tak co tu sakra dělá a proč se jmenuje Matt Albi? Po pětačtyřiceti minutách jsem měl ale takovou radost a tak moc jsem žasl nad perfektním představením postav, náčrtem jednotlivých příběhových linií a dokonalými dialogy, že jsem neměl na výběr a musel ihned sjet i těch zbylých jednadvacet epizod. A byla to dokonalá jízda často pokřiveným showbusinessem, mezilidskými vztahy a zásadní společensko-historickou událostí, která ovlivnila milióny lidí po celém světě, že jsem nemohl jinak, než ihned zařadit seriál mezi jeden z nejlepších, které jsem doposud viděl. A od té doby zkrátka vždy, když cítím potřebu se na několik hodin odsunout do jiného světa, šáhnu nejraději po tomto televizním klenotu - a hlavní důvod? Matthew Perry je Matt Albi :) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Rozjezd velice silný, hlavně začátek série a la The Network byl ohromně chytrý scénáristický tah (navíc přiznaný). Scénář jako takový je vůbec na obzvlášť vysoké úrovni, zejména v první polovině série, což je u seriálu, kde je kvalita psaní jedním z ústředních motivů nanejvýš příhodné :) Body u mě "Studio City" ztrácelo především na castingu - marná sláva, seriály dělají postavy a s výjimkou Matta, Danyho a Jacka jsem pro ně hledal sympatie jen těžko (částečně to zachraňovaly hostující herci, například Goodmanův soudce mě potěšil moc). Když k tomu přidám slabší zakončení, je to na chabé čtyři... Dobrá a chytrá zábava, ale nic, co byste museli stůj co stůj vidět. 70% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Postava Harriet Hayes (Sarah Paulson) je volně inspirována bývalou přítelkyní tvůrce seriálu Aarona Sorkina, Kristin Chenoweth. (Caszidy)
  • Herečka Sarah Paulson získala za roli Harriet Hayes nominace na ocenění Satellite Award 2006 v kategorii nejlepší herečka v dramatickém seriálu a na Zlatý Glóbus 2007 v kategorii nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli v seriálu, minisérii nebo televizním filmu. (Roman.Ticka)
  • Úvodní titulky a titulní štítek používají stejného typu písma, jako sorkinův dřívější počin Západní křídlo. (Caszidy)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Reklama

Reklama