Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

666teen 

všechny recenze uživatele

Jack Carter má IQ 111, což z něj v Heuréce dělá obecního blba. Oficiálně vykonává funkci šerifa a jeho žádosti o molekulární tamto, nebo interdimenzionální tentononc se u geniálních obyvatel městečka setkávají většinou s posměchem. Ovšem Jack je vybaven koňskou dávkou zdravého selského rozumu a tak genitálním posměváčkům většinou rychle zklapne. Výborný seriál z ghetta pro intelektuální smetánku. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Zápletky stokrát viděny (a často velmi podobně vyřešeny) v SG, přesto pro první sérii hraje její lehkost, hravost a postavičky v tomhle ujetým městě, takže jsem se nenudil a velmi často se bavil hlavně u debat se S.A.R.A.H. Druhá série je bohužel mnohem vážnější, připomíná víc Heroes, mizí humor a z šerifa je hotovej Jack O'Neill - minutu před koncem světa ten největši tupoun přijde s geniální myšlenkou, díky který se vyřešní problém, se kterým nikdo 100-600 let nehnul. A začátek třetí série pokračuje v posunu k větší vážnosti, což je hodně škoda. 50%. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který vám zvedne náladu, kdykoliv to jen potřebujete. Jack Carter je prostě těžký sympaťák každým coulem. Pohodová atmosféra a skřípající logika paranomálních jevů, fyziky a tak podobně k tomu prostě patří. Mám tenhle seriál ráda, i když se přiznávám, že bych na něj nikdy nemohla koukat v kuse, více dílů za sebou bych asi nezvládla, každý příběh má extrémně podobnou osu vyprávění, což je trošku na závadu. Ale kouknout se jednou za měsíc, jednou za týden, tak to vám náladu rozhodně zvedne. :-) 80% P.S. Jedn z nejlepších seriálových konců, ve stylu kruh se uzavřel. :-) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si za úkol, že musím dojet alespoň první sérii, ale po osmi dílech jsem to vzdal, protože TO JE PROSTĚ KRAVINA. Jo, ten šerif je celkem správnej, jeho dcera je taky fajn, ten mluvící bejvák by se mi taky líbil a ta šerifova zástupkyně je fakt kočka, to zase jo, ale to je asi tak všechno. Zbytek postav je tak škrobený, umělý a neuvěřitelný, že se to prostě nehodí. Hlavně teda ten všeznalý automechanik Henry, co je odborník úplně na všechny vědecké obory, od biochemie až po astrofyziku. Scénář je pak takový, že se někde něco pos…, pětatřicet minut všichni krouží kolem nevědouce co dělat, aby si to nakonec přihasil Henry se spásným řešením typu „co kdybychom to zkusili vypnout“. Eureka by podle všeho mělo být nejsofistikovanější místo na Zemi, nicméně jejich „vědecké“ experimenty vypadají tak, že i moje laboratorní cvičení z fyziky na gymplu vypadala vědečtěji. :-) No prostě děs. To vysoké hodnocení tady je úplně mimo mísu, sorry. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Super znělka, ale ani ta nezachrání technický seriál se špetkou zábavy. Město divů je zábavné, už jenom proto, že občané Heuréky jsou zvyklý na všelijaké nevysvětlitelné věci, a do toho nově příchozí, budoucí šerif, Jack Carter. Který ať chce nebo ne, bude součástí všech těch přetechnizovaných a vládou schválených pokusů. Heuréka je fajn seriál, ale už po několika dílech mne seriál přicházel v podstatě pořád stejný, i když byly zápetky prakticky originální a zajímavé, nic to neměnilo na faktu, že už v první sérii přichází omletina. Začátek to byl moc slušný, ale s přibývajícími díly už to zase tak růžové není. Zajímavá technická - seriálová revoluce s hromadou stereotypu. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)
  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)

Reklama

Reklama