Reklama

Reklama

Ooru naito rongu R

  • USA All Night Long 4
všechny plakáty
Japonsko, 2002, 83 min

Režie:

Kacuja Macumura

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Šílený, ale podle mne geniální japonský režisér zvrhlých a násilných exploitation "japan shocků" mne opět dostal ... "ERko" je vlastně čtvrtým dílem, nebo spíše verzí, jeho "All Night Long série" ... Bohužel se nedostalo vůbec z Japonska oficiálně ven a v zemi původu šlo rovnou "do videa" ... Něco jsem snad četl, že měl jeho tvůrce opět problémy s cenzurou a míra extrémního obsahu byla tak vysoká, že to Japonci raději ven nepustili, ale jak přesně to bylo a co je na tom pravdy, to přesně tvrdit nemůžu ... "Prodávám jak jsem koupil..." :-) Faktem je, že oproti předchozím třem filmům (nejedná se o díly, které by na sebe navazovaly, každý je o nečem jiném s jinými postavami), mne film zpočátku trochu nudil a měl jsem pocit, že se již trochu opakuje, nic moc nového a vše připomínalo "trojku". Mladík je nonstop nalepen u PC a vyhledává si holky na rande, navštěvuje je a pak masakruje. První scéna vraždy je drsná, ale tak nějak v rámci exploitation "normálu", základem je pak ale návštěva druhé dívky, která tvoří hlavní obsah a "obraz" filmu a ta mne opravdu několikrát doslova položila ... Fakt takový pocit jsem možná ani nikdy neměl, nebo ne v nedávné době ... Tohle je extrém!! Ale nejde ani tak o nějakou brutalitu, násilí, sexuální zvrácenosti ... jsou tady tři scény, které si režisér nechával prostě v rukávu a jsou to neuvěřitelné trumfy ... Absolutně jsem nechápal co mi to vlastně předvádí a říkal jsem si "Kurva WTF??!!" ... Pak už film jen pomalu, ale s naprostou jistotou vygradoval až do totálně perverzního konce ... Na celé sérii All night Long se mi líbí dvě věci. A to je atmosféra, která je neopakovatelná a pak postavy, které tvůrce dokonale vyobrazí ... Tím předstihuje většinu podobných japonských "zvrácenin" a přibližuje se těm nejlepším CAT III exploiterům z Hong Kongu. Ne jinak je tomu i tady ... týpek opravdu k pohledání, kterému nejde ani tak o násilí a vraždy, ale o zvrácené pokusy na obětech ... Nejde popsat, musí se vidět ... Každopádně kvality "jedničky a dvojky" film nedosahuje ... Ale opravdu zvácená, brutální perverznost non plus ultra!!! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade ma dostala totálna nuda a nejaký poloromantický motív, ktorý ale absolútne nedrží s dejom a logicky tu všetko narušuje. Toto nevyšlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Úchylnost, kterou dokáže Kacuja Macumura ještě vymyslet, přece jen asi nemá moc mezí, a i když se zdá, že se v podstatě jen opakuje šablona třetího dílu v této bizarní sérii, tak nakonec zjistíte, že tvůrce měl nápadů ještě dost a že vás s nimi dovede překvapit. Rozhodně nevěřte některým nerdům a nechtějte vědět, co mají doma. Sakra, to vlastně neplatí jen o nerdech. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúcim dielom sa dalo všeličo uznať, ale Erko je definitívne vyčuchnutá poloamatérska rádoby zvrhlosť, ktorá začína byť skôr na smiech. Ústredný zvrhlík je proste len zvrhlík, tentoraz so sklonmi k Mengeleovským experimentom. Tento zvrhlík počas filmu zamorduje pár ženských čo poznal na čete, jednu rozreže vo vani ( vidno tam črevá, ale inak nič moc a pôsobilo to na mňa skôr ako otravná rutina týchto filmov ) a druhej prišije extra prso a uši na hruď. Ďalej si predstavuje ako sa do seba zamilujú, aj keď ona už medzitým v reále zamávala vložkami a ďalej iba zľahka černie. No tak ešte zvrhloš aspoň vykastruje ( ale až na krv čo mu z jeho rozkroku strieka do papule mimo záber ) jedného pankáča a jeho zošúverené prirodzenie dá k ostaným obdobne štýlovým položkám do chladničky. Čo sa mňa týka, nie je tu nič čo by zaujalo, tobôž šokovalo. Ďalší magor, ďalšie vraždy, svetelné halušky o sexe, nejaké kozy a... transplantované uši...! ()

klobasa 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jako první z této série.S komentem Flipnica se víceméně ztotožňuji.Děj už víceméně popsal on a jinak?Jak již psal on celkem brutální(i když jsem po přečtení jeho komentu čekal větší sodu), ale určitě hodně zvrácené a perverzní.Poměrně působivé, rozhodně lepší než prvni díl.Ještě zkusím 2 díl. :-) ()

Reklama

Reklama