Reklama

Reklama

Epizody(12)

Příběh vypráví hlavní postava 18-náctiletá Yukari, která studuje střední školu a učí se na zkoušky do kterých jí nutí její matka. Je velmi krásná a jednoho dne jí zastaví na ulici mladík jménem Arashi, který jí nabídne, aby byla modelka pro jejich oblečení, které má značku Pradise Kiss. Yukari nejprve odmítá, ale pak souhlasí. Seznámí se s Isabelou a Miwako( ty patří do jejich „módního týmu“) a s pohledným gentlemanem Georgem, který jí okouzlí..Dostane se do světa módy, který jí může hodně dát, ale zároveň i vzít….. (Kesidy)

(více)

Recenze (19)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Yukari, krásná, ale jinak nevyčnívající středoškolačka se seznámí s pár návrháři-studenty, kteří tvoří "módní studio" Paradise Kiss. Ti zatouží po tom, aby jim dělala modelku a tím pádem je Yukari katapultována do světa módy. A s ní i divák. Žánr - Paradise Kiss patří k žánru josei, což je jakési "shoujo pro dospělé" či "realistické shoujo bez přílišného patosu". Máme tu milostný vztah, ovšem bez "shoujo osudovosti" a "síly lásky, která vše přemůže atd. Prostředí - Jelikož jde o oblékání, tak se tvůrci dost vyřádili v kresbě postav. IMHO se jim dosti dařilo. Subjektivní pohled - I když je jednání postav vcelku (ba u mnohých i hodně) uvěřitelné, příběh mě příliš nezaujal. Začátek dráhy modelky a normální milostný vztah. A ke světu módy nemám kladný postoj. Přesto nemůžu tomuto seriálu upřít, že je udělán kvalitně. Příjemnější zkušenost s josei jsem však udělal při sledování Hachimitsu to Clover. Nakonec tedy dávám lepší ***. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Co se mi na tom líbí nejvíce? Jak krásně je to uvěřitelné. A i když mě "o 10 let později" překvapilo - ne kvůli tomu, co tam bylo, ale už kvůli tomu samotnému - dávám skoro plný počet. Přirovnáno k 8,5/10. A opening i ending jsou dobré písně. ;-) ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Má první zkušenost se žánrem josei. Možná to bude právě tím, že nejsem na tento žánr zvyklá, ale přišlo mi to na japonské poměry jako hodně nekonvenční seriál. U anime jsem se rozhodně s takovým typem vyprávění, kde se postavy chovají poměrně realisticky a není tam nic nadsazeného a vyumělkovaného, ještě nesetkala. Jako takové mi to opravdu sedlo. Líbilo se mi, že to nestojí tolik na ději (ostatně nejde o žádný komplikovaný příběh), ale spíš na emocích a vztazích mezi postavami. Vlastně to byl takový všední příběh ze života, ovšem odehrávající se v prostředí modelingu a módního návrhářství. Určitě se do budoucna ráda podívám v podobném žánru na něco jiného. ~(4,2)~ ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Najväčšie prekvapenie? Zatvárací song od Franz Ferdinand - Do You Want To. V prvom diely na konci som myslela, že zle počujem, keď sa ozvali prvé tóny. Zo začiatku som mala trochu problém si zvyknúť na animáciu a ešte stále celkom nechápem tie prechody animácie do „škaredého“ módu, keď postavy vyjadrujú nejakú silnú emóciu a väčšinou pri tom po sebe kričia, ale postupom deja som si zvykla a aj postavy sa mi začali páčiť viac ako na začiatku. Príbeh je jednoduchý ale uveriteľný a civilný. A rozhodne ma opäť potešil záver. (8.5.-16.5.2011) ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Moje první josei, které jsem viděla ještě v době, kdy jsem mu nemohla plně porozumět. I tak mě tento seriál zaujal už tehdy. Paradise Kiss je vlastně taková pohádka, ale ze života. I postavy jsou velmi realistické a propracované a i když člověku nějaká není zrovna sympatická, dokáže pochopit její chování a rozhodnutí. Zdánlivě jednoduchý příběh je plný emocí, hlavní romantická linka se vyvíjí plynule a uvěřitelně, animace pěkná, stejně tak design postav. Jen mi tam vůbec nesedělo časté karikaturování. Soundtrack až na pár scén nevýrazný, zato skvělý opening a ending. 8,5/10 ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

V každém cynikovi hoří plamínek beznadějného romantika. V každém beznadějném romantikovi hoří plamínek cynika. (převzatý citát o ateistech) ()

Brion.y 

všechny recenze uživatele

Franz Ferdinand. V endingu i na plagáte. Svižné tempo. Pánske košele. Dámske boty (vraj dokonalé, tvrdí najväčší domáci odborník na obuv). Fešný kaderník. Pozreté na jeden šup. Páčilo sa. Maybe thank God (,) I´m a woman :D ()

Plasticine 

všechny recenze uživatele

jedno z těch hodně lepších josei. animace přímo božská (Yazawa! Yazawa!) a hodně se mi líbilo i originální nadabování. ze začátku mě anime dost bavilo. stylový opening, krásné šaty, fandila jsem Yukari i bisexuálnímu bišíkovi Geogremu, občas se i zasmála a to všechno uzavíral skvělý ending od Franz Ferdinand. jenže postupem času mě všechny postavy jaksi začaly nehorázně štvát. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Pokud se občas cítíte trochu nejistě a nevíte přesně, co chcete v životě dělat (a navíc jste žena), je tohle seriál pro vás, a nemyslím to výjimečně nijak ironicky, je prostě dobrý :) Postavy, i když mnohdy lehce extravagantní, jsou věrohodně napsané, dialogy přirozené, animace a hudba nadprůměrné. Jediné, co bych vytkla, je mírná ztráta tempa po sedmém díle, seriál patří mezi ty, kde se mi více líbila první polovina. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Mé první josei a musím říct že jsem byl velice překvapen. Vlastně skoro až šokován a to pouze v tom pozitivním slova smyslu. Móda mě nijak nebere a romantiku nevyhledávám. Přesto mi to zde vůbec nijak nevadilo a vztah mezi lehce naivní Yukari a cílevědomým Georgem byl naopak celkem uvěřitelný a to je (krom openingu a endingu) největší síla seriálu. Jen to "10 Years Later" si možná mohli autoři odpustit. Samotný závěr by bez toho dle mého fungoval i tak skvěle. Doporučuji. ()

Paja.93 

všechny recenze uživatele

Skvost mezi anime. Počet epizod je úměrný a snesitelný, a tak akorát, že to prostě skončí v tom nejlepším, ikdyž byste nejraději věděli co bylo s tím a tím a co dělali dál. Postavy jsou zajímavé a milé až na hlavní hrdinku, ta mi nikdy nepřirostla k srdci. Jinak má každá postava co do sebe a každá je zvláštně originální. Způsob animace je sice podle mě lehce nezvyklí v tomto žánru, (mají oči moc do tvaru mandle) ale zvyknete si a nějak tak to k tomu patří. Konec pro mě byl však bombou! Vyběhla jsem z pokoje a křičela "Proč?!" a ikdyž bych chtěla a čekala romantičtější konec, tento se opravdu výborně hodil! ()

Rediik 

všechny recenze uživatele

Poměrným překvapením pro mě bylo tohle anime. A to příjemným. Na to, že mě příliš nezajímá prostředí extravagantní módy, módních přehlídek a podobných, Paradise Kiss byla zajímavá parta lidí, která dobře rozuměla tomu, co dělá. Rozhodně kvalitně propracované anime, reálné postavy (s výjimkami) a fajn hudba. Dvanáct epizod bylo tak akorát. ()

Leyla 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace!!! Ale to je asi tak všechno...Carrie i George jsou sympaťáci, ale zbytek osazenstva mi spíš lezl na nervy, nebo mi přišel, že je tam jen tak navíc...Miwako bych vetsinou nejradsi propleskla a to mi obvykle tyhle kawaii anime postavičky vůbec nevaděj. Navíc rozhovory, kdy je záběr na vařící se kafe a do toho si někdo někde mimo záběr povídá...ne-e, nic pro mě. A to jsem byla tak moc nadšena NANou od stejného tvůrce...zklamání ()

Hagu 

všechny recenze uživatele

Tohle anime je prostě orgasmus pro oči, co se týče děje tak patří také podle mě k těm lepším. ()

Morely 

všechny recenze uživatele

Co se mi tu nejvíce líbilo? Původně jsem čekala příběh typu "jak hloupá popelka přišla ke slávě, bohatství a princi". Vše bylo ale jinak, naskytl se mi tu reálný příběh, s uvěřitelnými postavami a skvělým openingem, který prostě miluju. A konec? Inu.. nedopadlo to jak jsem si přála ale i tak mě to (nebo možná právě proto!) dostalo ještě víc a já celé anime musela povýšit ze čtyř hvězdiček na pět hvězd. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Dospelé anime bez stáleho okúňania. Motivuje k vlastným rozhodnutiam. Zobrazuje začínajúce a pokročilé vzťahy. Animácia je typická pre MADhouse produkcie ako je napr. Redline (2009). Dlhé zábery na zátišia s pokračujúcim dialógom, reálne zábery upravené pre potreby anime a zjednodušená animácia pri hádkach trochu rozbíjajú pôvodnú štylizáciu, ale nevadia. Happy end sa síce nekoná, ale skončí to napriek tomu dobre. ()

Reklama

Reklama