Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jai Dixit (Abhishek Bachchan) je poctivý kriminalista, který dostane za úkol vypátrat partu bombajských zlodějů, která vždy někde udeří a zmizí dřív, než stačíš zvolat "chyťte ho!", zejména díky svým ultramoderním a superrychlým motocyklům. Poté, co si zloději nakradou dost, rozhodnou se stáhnout do ústraní coby poctiví chlapci rozvážející pizzu - šéf gangu, frajer Kabir (John Abraham), si ale nenechá ujít hru na kočku a myš s nezdolným detektivem na motorce v patách. Film převzal klasickou strukturu příběhů o policistech a zlodějích a perfektně ji zasadil do reality 21. století i s netypickým závěrem. Hlavním hitem letošní sezóny se po celé Indii stala titulní píseň filmu Dhoom Machale. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet IRN 200miliónovTržby USA $245,756Tržby Celosvetovo $11,000,000║ Ide sa tu aj tak trochu na vlne Matrixu, naháňačky na motorkách, súboj na kamióne. Akčný krimi kde ide polícia po lúpežnom moto gangu má svoje svetlé a stránky, či už po akčnej ale i zábavnej stránke. /60%/ ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nebetyčná ptákovina, v níž logika ujíždí ještě rychleji než ty vytuněné motorky s nitrem, na kterých padouši trhají dálniční asfalt ve třistakilometrové rychlosti. Že se tu na fyzikální a gravitační zákony a (logistickou) předehru před akcí nehraje, je jasné každému, kdo viděl nějaký indický akční film... Už jsem si zvykl, ale na druhou stranu tu cool scén, mezi které lze zařadit i povedená taneční čísla a dvojku sexy modelek (oboje si nezadá s natřaskanějším druhým dílem) nebylo zase tolik, aby úplně přehlušily občasnou dějovou mimóznost. Ale kvůli pěknému vizuálnímu pojetí, nabušeným motorkám a nádherným kočkám, co svůdně zpomaleně kroutí dokonalými postavami, bičovány vodou (mít svršky průhlednější, na chlapy by lezly mdloby :), první Dhoom za podívání jistě stojí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejvíc cool film, co sem kdy viděl, tady je prostě všechno cool, dokonce se tu cool vstává i z postele a nebo sundává helma, tady by snad byly zpomalený a hustý i záchodový aktivity po snězení 2 kil tvarohu, vypití 5 litrů mléka a doražení se 10ti pivama, navíc to je absolutně zábavně podaný, je to sice kravina neuvěřitelných rozměrů a scénář muselo psát retardovaný batole, ale to tomu prostě nezabrání, aby to díky šíleným muzikálovým vsuvkám, který jsou překvapivě extra zábavný, slušný akci, která je podporovaná svižnou hudbou a režisérem, co se vzhlíd v Bayovi, celý dvě hodiny bezva bavilo a navíc tu jsou skvělý indický kočky, který nejenže jsou v super sexy upnutým oblečení, ale dokonce, když hlavní hrdina po ránu vstane, tak jeho žena už dávno pěkně pracuje na vymalování bytu v mini kraťáskách a s vlasy, který jí vlajou i přes zavřený okna a absenci větru, prostě dokonalá žena. Víc k tomu nemam, co říct, další šílenej produkt Bollywoodu ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Slabá akce a minimum opravdu cool scén, odhazují tento snímek bohužel až pod hranice filmového průměru. Zábavné scény jsou přibližně tři. V první odhazuje Abraham helmu, v druhé odhazuje Abraham auto a ve třetí odhazuje Abraham zapalovač. Obě hlavní postavy jsou nicméně sympatické a věřím, že v následujících dílech se z jejich interakce podaří dostat trochu více. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý a občas celkem zábavný motorkářský indický akční thriller, který bych doporučil především těm, co si pod uvedeným slovním spojením nedokáží nic moc představit. Pro zajímavost, k vidění jsou takové perly jako: Ve více něž dvousetkilometrové rychlosti vstává policista z místa spolujezdce na motorce, pistolí sestřeluje jednoho z padouchů, kterého ovšem jeho komplic ve stejné rychlosti hbitě háže ze země za sebe na sedadlo. Ohněm proskočivší hořící policista s kamennou tváří dál střílí po lupičích a nechá se hasit od duchapřítomné ochranky. A další. "Kdybys nebyl zlodějem, byli bychom přátelé". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bollywoodská variace na osvědčené západní krimi s charizmatickým policistou v hlavní roli. Jaie Dixit se právě oženil a řeší případ, který by ho mohl stát kariéru. Zatím si z původního drobného podvodníčka vychovává potencionálního parťáka atd. atd atd... však to všichni známe. A nepřekvapivě to tady také funguje. Akce stíhá humor, humor stíhají příjemné hudební vložky. Nejpovedenější je ta domácí novomanželská v kontrastu titulního hitu, který získal pořádné tempo až po přepracování. Takže pokud zabíráte například na Dannyho parťáky, není důvod nepodívat se ani na Dhoom (a jeho pokračování). Navíc s jasným příslibem toho, že v Dhoomu 2 budou ještě lepší roštěnky. Nicméně už zdejší záporák John Abraham stojí za zvýšenou pozornost. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zábavné guilty-pleasure, v němž mě více potěšily životné taneční kreace na chytlavé melodie, než neohrabaná a v malých dávkách podávaná akce. Ze západu odkoukané vizuální pojetí je cool, Esha Deol sexy a komisaře Jaie Dixita si řadím mezi největší policejní bouhače filmového plátna. Nevíte, jak vlastně vypadají ty bollywoodské filmy? Zkuste začít třeba s tímhle. Koyi nahin hai kamre mein, kya haseen mila hai pal, aaj sharaarat karne do, kaam baaki karenge kal... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpěvné tanečky hned v šesté minutě filmu (a bavíme se o v podstatě kopírce Rychle a zběsile/Bod zlomu), to je přesně ten indický film, jak jsem o něm slýchával. Mají ti Indové ale divné předehry. Ale docela sranda. Představa, že by v Rychle a zběsile 7 začal najednou Vin Diesel s Michelle Rodriguez několikrát žhavě trsat a zpívat, je docela šílená, ale v indickém provedení to je prostě prdel. Docela se divím, že sem podobné filmy netahá nějaká televize, vždyť to musí mít docela slušnou cílovku, aneb jak přivést akční žánr k ženám. Snad tou kombinací indického zvyku a kýčovitého hollywodského bullshitu, který Indové svou bezbřehostí a ztrátou jakéhokoliv studu přehánět, dovádějí takřka k (ne)logické dokonalosti, z toho vychází dost ulítlá parodie Hollywoodu, která nutně musí pobavit. Navíc, indické zpěvačky (nebo modelky, nebo co to jsou) nejsou tak okoukané jako US barbíny. Takže jo, dost jsem nechápal, která bije, určitě tomu nerozumím a spoustu věcí nepobírám, ale k sežvýkání popcornu slušný a v mnoha ohledech "novátorský" kousek. Ostatně, nevybavím si žádný jiný akční film, který by mě roztancoval. Ani mě nepřekvapuje, že je dvojka. Jdu do ní! Na tomhle se dá totiž dost slušně uletět. 3,5/5 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Indovia nevedia točiť akčné scény. Ako keby sa báli, že sa im niečo stane. To má za následok, že každá akčná scéna je neuveriteľne uťahaná a ťažkopádna. Hlavne finále ma skoro zabilo. Čo je škoda, pretože ostatné zložky ako tak fungujú. Bachchan v pohode, rovnako aj syseľ Uday Chopra. Ale znova tu máme zločinca, ktorý ako keby vypadol z animovaného filmu. Všade chodí bez tričiek a má silácke reči. No a nakoniec si ešte aj myslí ako so všetkými pekne vybabral. Dhoom narozdiel od iných filmov z Indie nemá takú vražednú minutáž, ale aj tak som sa pozeral na hodinky častejšie, než bolo treba. Nebyť toho, že je tam toľko tých kvázi akčných scén, dal by som o hviezdu vyššie. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Spousta přehnané akce, pěkný příběh a slušné obsazení, to nabízí povedený rozjezd pěkné akční bolly série. Akce je zde hodně a je pěkně přestřelená, za to pěkně natočená. Jen záporák je ze série nejslabší. Písně jsou povedené a je jich celkem dost. Za mě 85% :) ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Jak jinak zase brát tenhle fim s rezervou. Opět se zpívá, tancuje, krásné ženštiny se kroutí, a akce kašle na fyzikalní a gravitační zákony. Tentokrát se kopíruje mix rychle a zběsile a 48 hodin. Policajt Jay Dixt se spojí s místním motorkárským tulpasem, aby chytily motorkářské zloděje. Klasická zápletka která ovšem tady funguje. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Škoda slabší první poloviny. Ta druhá má mnohem lepší tempo, více akce i tanečních čísel a vůbec je mnohem zábavnější. Jai Dixit je prostě nejlepší policajt na zemi, který si v bitkách v ničem nezadá s frajery z Matrixu a muzikálová čísla nemají chybu. Dhoom Machale. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Můj první celý bolywood! Věděl jsem zhruba do čeho jdu a úmyslně jsem si vybral film, který se snaží přiblížit západním vzorům, abych to měl pro začátek stravitelnější. Hodně mi to připomnělo Hong Kong v 90. letech, taky se snažil hrát si na Ameriku, přitom jeho sílá byla v pravém opaku. V Dhoomu se krade horem-dolem (zápletka, zvraty, scény, obrazy, hudební motiv), přitom chlapci zcela zjevně točit umí (i když ty závody by mohli být lepší) nápady se tam také najdou dobré, když si dají práci s tím, aby některé věci nebyly do očí (všude jsou rampy a divně naskládané sudy:-), trochu z normalizují stopáž - cca 100minut bude stačit - a místo kopírování se spolehnou sami na sebe a sem tam nějaký modkaz či pomrknutí, vznikne něco mnohem lepšího a zároveň "indičtějšího!" Vždyť ta bezprostřednost, občasná naivita a taneční vstupy dokážou být kouzelné, aniž by rušili žánrová pravidla (ale ve válečném snímku či hororu si to přece jen představit nedokážu;-) Kluci a mašiny, peníze sem, peníze tam a policie neví kam dřiv skočit, dokud si taky nesežene mašiny... 50% ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Vše důležité již bylo řečeno, a tak jen dodám pár zajímavostí. V Indii se do kina chodí s celou rodinou, a proto se tu kromě sošných žen vyskytuje i John Abraham, opuštěné štěně a vtipný Ali, aby si na své přišli muži, ženy i děti. Jai Dixit je podle všeho z velmi vysoké kasty, oženil se na příkaz rodičů a jsou na něj kladeny vysoké nároky. Ali je zase chudý muslim ("V šest ráno? Ale to mám modlitby!") a protože nemá žádné příbuzné, může si dělat, co chce. Tržiště, na které Ali přivede Jaie, je zřejmě v muslimské čtvrti, ale jsou tam vidět i Sikhové v turbanech. - - - P.S. To neustálé nakrúcání indických děv byla zřejmě trefa do černého, soudě podle komentářů tady :-D ale co se týče mě a Johna Abrahama, těch bezkošilových scén a pohazování vlasů bylo až moc. Jednak mě John Abraham vůbec nebere, a jednak i kdyby na jeho místě byl Jonathan Watton nebo Tony Osoba, ty rádoby sexy scény by se mně za chvíli přejedly. Aby to opravdu zabíralo, chtělo by to méně efektu a více rafinovanosti ;-) Třeba v seriálu "Porridge" Tony Osoba jenom otočí hlavu a přehradí nohou uličku, je to natočené úplně obyčejně, ale co je to za pohyb! :-) Takhle mně z "Dhoom" utkvěl spíš správně praštěný Ali, co měl pořád miliony nápadů. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Krásni ľudia na krásnych záberoch krásne vyzerajú, ba aj tancujú. Dej je neskutočne blbučký, ale dialógy napodiv nie... A sakra dobre sa na to pozerá, nemôžem si pomôcť... Takže veeeery OK, veeeery OK, enjoy-enjoy! ;) ()

Reklama

Reklama