Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sci-fi megahit vypráví o Krishnovi, chlapci obdařeném nadpřirozenými schopnostmi, které zdědil po svém otci, jenž zahynul během vědeckého experimentu. Krishna nyní čelí té největší výzvě, když musí zachránit svět před šíleným vědcem, dr. Aryou. Film je pokračováním snímku KOI... MIL GAYA (2003) od stejného režiséra. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Krrish je jedním z těch filmů, u něhož se dobře bavíte a nemáte problém s jeho tříhodinovou stopáží, ačkoli se v něm nic moc neděje a když už se něco děje, je to tak tupé a do širšího kontextu tak oslovsky zasazené, že filmy Michaela Dudikoffa vedle toho začnou vypadat jako hodnotná umělecká díla. Ale narozdíl od zdejších komentátorů jsem byl spokojenější s druhou polovinou snímku, protože to v ní alespoň trochu odsýpalo a výtka o "laciné béčkovosti" mi příjde dost mimo, neboť úvodní natahované hopsání a tokání v kulisových Himalájích (vůbec většina Krrishe je natočená ve studiu, no brrrr) taky nebylo moc ohromující a za jediný opravdu dobrý moment z této části filmu považuju namlouvací taneční scénu s Krishnou a Priyou (za zvuků kouzelné písně Chori Chori Chupke Chupke). Rakeshi Roshanovi se podařilo natočit pár opravdu podařených scén, za něž by se ani v Hollywoodu nemusel stydět (proskočení náklaďákem, většina matrixovského souboje s motorkáři, futuristicky vypadající čachry se superpočítačem), jeho syn Hrithik zase dobře zahrál postavu Rohita a odvedl solidní gymnastciký výkon v roli Krishny a Krrish opravdu má několik míst, kdy není potřeba nad filmem přivírat oči, protože ho natočili v Bollywoodu. Bohužel těch WTFózních momentů je o dost víc a dramaturgicky je to peklo i na poměry hindské kinematografie, takže tentokrát, milý Bollywoode, zůstanu u jakž takž spokojených tří hvězd.____btw. V titulcích jsem si všiml, že hudbu nahrál Pražský filharmonický orchestr :-)____Na závěr bych dodal, že komentář kolegy _-0-_ je blábol a případný zájemce o indickou kinematografii by se jím neměl nechat odradit... ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to taky viděla. Tedy tak napůl, ale podle toho, co jsem viděla mi to přišlo takové, jaky tenhle typ filmů už bývá. Nápady posbírané, kde se dalo. :-) Takový upgradovaný Mr. India, kterého jsem tedy taky nestydatě prospala. Ale když vezmu, co pak natočil Shekhar Kapur, tak možná nás čeká také od Rakeshe Roshana pořádné překvapení. :-))) V Shekarově případě přišla ta největší bomba 11 let po filmu Mr. India. Takže v roce 2018 tu máme další nominaci na Oscara pro indického režiséra. :-)))) ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Čakala som podstatne viac, tak ako prvý diel ma to veľmi neočarilo. Nemôžem si pomôcť ale mala som pocit , že v Hrithikovom podaní sa celý film dívam v podstate na Rohita a nie na Krishnu a Priyanka s Rekhou tomu veľmi nepomohli, je to ďalší film v ktorom Priyanku nemám rada. Áno akčné scény na určitých miestach stáli za to aj keď na iných zase bolo príliš vidno aké ú umelé. Ako vo valnej väčšine filmov s Priyankou ma emotívne film vôbec nezaujal. Medzi ňou a Hrithikom postrádam akúkoľvek chémiu a neverila som im ani, že dýchajú, nieto ešte, že sa milujú, tančeky a piesne sa detto absolútne míňali účinkom.... takže prečo vlastne 2 hviezdičky, vlastne len za začiatok, humorné scény v začiatku boli celkom fajn a tiež Krishnove lozenie po stromoch, horách, beh po rieke a pretekanie s koňom boli fajn a potom sa to celé pokazilo.... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Povedený indický super hrdinský film, který na to ze začátku vůbec nevypadá. Obsazení filmu parádní a prostředí, ve kterém se děj filmu nachází nemá chybu. Akce je zde hodně, ale přijde až později. Ze začátku je to také dost uječené, ale to se postupem času srovná. Efekty jsou pěkné a bitky také. Za mě 90% :) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Místy to opravdu drhlo, to ano, jenže hodně míst je tu tak odzbrojujících, hudba skvělá, hrdina bez masky připomíná milé přerostlé děcko a jeho vyvolená je tak krásná (po pár indických filmech mi je jasné, proč Indky sklízejí v mezinárodních soutěžích krásy tolik úspěchů), že mi 3 hvězdičky připadnou pro Krrish málo. Leč škoda poměrně razantní změny dějové linie při přesunu z Himaláje do Singapuru. V Himaláji si film nasoplil nejlepší chvilky. Inspirace ranným Supermanovým obdobím je zcela zjevná. A funguje to vcelku ladně, přestože Krishnovo skákání až moc čpí tažnými lany. Romantické sekvence v horách mezi Krishnou a Priyou bych označil za vůbec nejlepší momenty snímku. Od skoku mezi mrakodrapy je to poté až moc lacině béčkoidně futuristické (záporákova základna). Čerpání z amerických sci-fi velkofilmů tu poněkud zaškobrtává. Ještěže maskovaný hrdina vytáhne zpod koženého kabátu matrixovské fígle (které v sále vzbudily všeobecné veselí) a tragickému zlounovi konečně nakopne řiť. 7/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o první film, ve kterém Hrithikovi Roshanovi nevyretušovali jeho druhý palec na pravé ruce. Ve filmu tak podle toho upravily postavičku E.T. - Jadoo, která má prst přesně jako Hrithik. (SIRRIUS)
  • Aby mohl Hrithik Roshan absolvovat všechny kaskadérské scény sám, zůčastnil se v Hong Kongu speciálního tréninku. Přestože výcvik trval jen 25 dní, jeho instruktor Siu-Tung Ching o něm prohlásil, že zvládl více než jiní kaskadéři za celé roky. (Raztubyl)

Reklama

Reklama