Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sci-fi megahit vypráví o Krishnovi, chlapci obdařeném nadpřirozenými schopnostmi, které zdědil po svém otci, jenž zahynul během vědeckého experimentu. Krishna nyní čelí té největší výzvě, když musí zachránit svět před šíleným vědcem, dr. Aryou. Film je pokračováním snímku KOI... MIL GAYA (2003) od stejného režiséra. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Shit 

všechny recenze uživatele

První díl byla naprostá šílenost, neuvěřitelnej mix všech možných žánrů a filmů, který by snad nikde jinde než v Bollywoodu nespojili a ono to opravdu jakž takž fungovalo, aby se to dalo bez potíží skouknout. Druhej díl Krrish už tak šíleně nekombinuje, ale i tak je toho tady dost, ale vůbec to nevadí, sice si každou chvilku řikáte - " co to tam kurva zase šoupli?", "no to snad nemyslej vážně", "proč se ten hlavní pořád tak neskutečně idiotsky tlemí a blbě čumí?", ale ono to fakt po celý tři hodiny skvěle baví bez ohledu na to, co všechno se tady dá označit za naprosto idiotský, první dvě hodiny je to sice hodně hozený do komedie a neděje se toho tolik, kolik by mohlo, ale to fakt neni na závadu a je to velká zábava, zbylá hodina zase disponuje superhrdinskejma činama a namakanou akcí podporovanou správnou hrdinskou hudbou, hustejma záběrama a vcelku zdatným Hrithikem Roshanem, kterej k sobě navíc dostal jednu z největších filmovejch koček, co sem měl tu čest spatřit - Priyanka Chopra, která když se objeví, tak z ní prostě nejde jen tak spustit zrak. Škoda jen, že to ke konci mírně ztratilo tempo,švih a zábavnost, jinak bych asi šel na plný hodnocení ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Místy to opravdu drhlo, to ano, jenže hodně míst je tu tak odzbrojujících, hudba skvělá, hrdina bez masky připomíná milé přerostlé děcko a jeho vyvolená je tak krásná (po pár indických filmech mi je jasné, proč Indky sklízejí v mezinárodních soutěžích krásy tolik úspěchů), že mi 3 hvězdičky připadnou pro Krrish málo. Leč škoda poměrně razantní změny dějové linie při přesunu z Himaláje do Singapuru. V Himaláji si film nasoplil nejlepší chvilky. Inspirace ranným Supermanovým obdobím je zcela zjevná. A funguje to vcelku ladně, přestože Krishnovo skákání až moc čpí tažnými lany. Romantické sekvence v horách mezi Krishnou a Priyou bych označil za vůbec nejlepší momenty snímku. Od skoku mezi mrakodrapy je to poté až moc lacině béčkoidně futuristické (záporákova základna). Čerpání z amerických sci-fi velkofilmů tu poněkud zaškobrtává. Ještěže maskovaný hrdina vytáhne zpod koženého kabátu matrixovské fígle (které v sále vzbudily všeobecné veselí) a tragickému zlounovi konečně nakopne řiť. 7/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Když jsem šel na film poprvé, netušil jsem, že jde o nějaké pokračování. Bohužel, není až tak volné, jak se zprvu zdá a neznalí prvního dílu budou tak možná trochu ve výhodě. Úvod perfektní. Babička chce svého vnuka uchránit před osudem jeho rodičů a ten tak se svými zděděnými nadlidskými schopnostmi vyrůstá v odloučení himalájského podhůří. Tam jednoho dne ovšem zavítá autobus vzorně načinčaných Indek, které se v prádélku od Victorias's Secret rozhodly v drsné himalájské přírodě slaňovat, raftovat a paraglaidingovat. Do jedné z nich se pochopitelně náš hrdina zamiluje. Vtip, nadhled a od prvních okamžiků je zřejmé, že po filmové a trikové stránce prodělal film upgrade tak o dvě třídy. Bohužel, v momentě, kdy babička objasní synovi (a divákovi) jakže se to s jeho rodiči a schopnostmi vlastně má, sranda končí a na onom oslím můstku mezi oběma díly by se dala krásně demonstrovat zoufalost i svébytnost bollywoodské scénáristické školy. Dále už je to klasika, okořeňená kombinací "Spide-Supermana" a "Minority Report", ve které scénář na rozdíl od filmu prošel vývojem minimálním. Škoda, bavil jsem se i tak, ale tentokrát to místy hodně drhlo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pokračování indického remaku E. T. mimozemšťana kříženého se Superman, Batmanem a v podstatě i se Spideyem. Ale řádně říznuté masalou, takže není o čem ;) Hrithik a Priyanka jsou nejsladším párem široko daleko, a i když je mladý Krrish vyložený dětina, Priya jeho naivitu dorovnává s elegancí sobě vlastní. Singapur je taky prima, takže co na tom, že jsem se obávala o osobitost indického filmu, který by jen slepě kopíroval západní blockbustery? Nikdy, ti si prostě dokáží poradit naprosto se vším, sci-fi nevyjímaje. A samozřejmě, Chori Chori Chupke Chupke jest sladkostí přímo ukázkovou, pobrukuji si pravidelně :)) ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Krrish je jedním z těch filmů, u něhož se dobře bavíte a nemáte problém s jeho tříhodinovou stopáží, ačkoli se v něm nic moc neděje a když už se něco děje, je to tak tupé a do širšího kontextu tak oslovsky zasazené, že filmy Michaela Dudikoffa vedle toho začnou vypadat jako hodnotná umělecká díla. Ale narozdíl od zdejších komentátorů jsem byl spokojenější s druhou polovinou snímku, protože to v ní alespoň trochu odsýpalo a výtka o "laciné béčkovosti" mi příjde dost mimo, neboť úvodní natahované hopsání a tokání v kulisových Himalájích (vůbec většina Krrishe je natočená ve studiu, no brrrr) taky nebylo moc ohromující a za jediný opravdu dobrý moment z této části filmu považuju namlouvací taneční scénu s Krishnou a Priyou (za zvuků kouzelné písně Chori Chori Chupke Chupke). Rakeshi Roshanovi se podařilo natočit pár opravdu podařených scén, za něž by se ani v Hollywoodu nemusel stydět (proskočení náklaďákem, většina matrixovského souboje s motorkáři, futuristicky vypadající čachry se superpočítačem), jeho syn Hrithik zase dobře zahrál postavu Rohita a odvedl solidní gymnastciký výkon v roli Krishny a Krrish opravdu má několik míst, kdy není potřeba nad filmem přivírat oči, protože ho natočili v Bollywoodu. Bohužel těch WTFózních momentů je o dost víc a dramaturgicky je to peklo i na poměry hindské kinematografie, takže tentokrát, milý Bollywoode, zůstanu u jakž takž spokojených tří hvězd.____btw. V titulcích jsem si všiml, že hudbu nahrál Pražský filharmonický orchestr :-)____Na závěr bych dodal, že komentář kolegy _-0-_ je blábol a případný zájemce o indickou kinematografii by se jím neměl nechat odradit... ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to taky viděla. Tedy tak napůl, ale podle toho, co jsem viděla mi to přišlo takové, jaky tenhle typ filmů už bývá. Nápady posbírané, kde se dalo. :-) Takový upgradovaný Mr. India, kterého jsem tedy taky nestydatě prospala. Ale když vezmu, co pak natočil Shekhar Kapur, tak možná nás čeká také od Rakeshe Roshana pořádné překvapení. :-))) V Shekarově případě přišla ta největší bomba 11 let po filmu Mr. India. Takže v roce 2018 tu máme další nominaci na Oscara pro indického režiséra. :-)))) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Môj prvý indický film. V podstate som čakal že to bude takto naivné, čo som však nečakal že sa tam bude spievať a tancovať a že sa mi to aj bude páčiť ale tri hodiny je predsa len veľa, na druhej strane film nič nové neprináša len kopíruje ale má svoje krásne indické kúzlo. A Priyanka Chopra je totálna jeba ;-) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvú časť som bral ako podarenú paródiu na americký sci-fi priemysel, ktorú som si znamenite užil. Táto hra na Spider-mana, Tarzana, ktorá sa drží hlavnej synopsy predchádzajúcej časti, má bohužiaľ viacej slabých miest, než by bolo dobré. Film je stále svižný, má sympatických hrdinov, takže sa na to dobre pozerá, ale mám s toho rovnaký pocit ako s Khanového Ra-One. Sci-fi, ktoré nenadchne, ale zároveň je natoľko iné, že sa dobre pozerá. Dá sa tam nájsť kopec spoločných znakov tých vecí, ktoré máme tak na podobných filmoch radi, ale tá skutočná zábava a nadsázka sa tu nekonala. Som zvedavý na trojku. Inak je celkom vtipné jak tie konce tak prirozdene tlačia na pilu, aby rozplakali každého možného diváka. Fakt som mal na krajíčku. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Pokud vydělím zábavné momenty 185 minutami, tak se na víc než 2* nedostanu..)) - Festival Bollywoodského filmu 2007 - ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Povedený indický super hrdinský film, který na to ze začátku vůbec nevypadá. Obsazení filmu parádní a prostředí, ve kterém se děj filmu nachází nemá chybu. Akce je zde hodně, ale přijde až později. Ze začátku je to také dost uječené, ale to se postupem času srovná. Efekty jsou pěkné a bitky také. Za mě 90% :) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Čakala som podstatne viac, tak ako prvý diel ma to veľmi neočarilo. Nemôžem si pomôcť ale mala som pocit , že v Hrithikovom podaní sa celý film dívam v podstate na Rohita a nie na Krishnu a Priyanka s Rekhou tomu veľmi nepomohli, je to ďalší film v ktorom Priyanku nemám rada. Áno akčné scény na určitých miestach stáli za to aj keď na iných zase bolo príliš vidno aké ú umelé. Ako vo valnej väčšine filmov s Priyankou ma emotívne film vôbec nezaujal. Medzi ňou a Hrithikom postrádam akúkoľvek chémiu a neverila som im ani, že dýchajú, nieto ešte, že sa milujú, tančeky a piesne sa detto absolútne míňali účinkom.... takže prečo vlastne 2 hviezdičky, vlastne len za začiatok, humorné scény v začiatku boli celkom fajn a tiež Krishnove lozenie po stromoch, horách, beh po rieke a pretekanie s koňom boli fajn a potom sa to celé pokazilo.... ()

jc11 

všechny recenze uživatele

Klasickej případ, kdy je film tak blbej, až je dobrej. Z tohodle pohledu by to byly jasný tři hvězdy a nebylo by co řešit. Po důkladném rozmyšlení však tvůrce obviňuju z toho, že to takhle debilní a směšný mít chtěli a výsledkem měla být parodie jako poleno. U výsledku, který má napálenou stopáž jako prase (trvá tři hodiny) jsem se smál prakticky nepřetržitě a z hlavy mi ho nedostane už nikdy nic. Jasný souhvězdí o pěti členech a né, že ne. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Jedna věc by mne zajímala a to jak dlouho trvalo Roshanovi, než mu po natáčení zmizel z obličeje ten stupidní usměv, z kterého jistně měl každý večer nesnesitelné křeče ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla veliká pohoda. Je neuvěřitelný co všechno dokáží Indové namíchat do jednoho filmu. První polovina filmu se odehrává v nádherné přírodě, druhá už ve městě, do kterého se hlavní hrdina Krishna přesune za účelem proslavení se v televizi (to ovšem není v jeho zájmu, ale za tímto účelem ho podvodem přiveze Priynka do které se jak jinak než zamiluje) Namíchejte si Tygr a drak, i když zde se přeskakují auta za jízdy, do toho trochu Flashe Gordona, humor, romantiku a i pár tanečků. Na Koi... Mil Gaya navazuje volně a vše je vysvětleno v příběhu, hlavně nadpřirozené schopnosti, takže když jste neviděli první film, až tolik to nevadí, i když za to určitě stojí. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Je to omnoho lepšie ako jednotka, ale stále je to slabučké. Jasné, že je to už staré, ale keď si pomyslím na Hrithika Roshana vo War, tak to je slabučké ako čaj. Škoda toho predlhého úvodu na vidieku. V Singapure sa to už pekne rozbehlo. Tak uvidíme, ako dopadne tretia časť. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Akčný, dobrodružný, romantický, sci-fi...chvíľami aj fantasy :-) Na začiatku som sa mierne usmievala, uprostred trošku viac a na konci zasa úsmev...Proste som si uvedomila, že Krrish na mňa pôsobí tak pozitívne, že na druhý deň som si niektoré pasáže pustila znova.. A na ďalší deň ráno, predtým ako som šla do práce opäť..:-) Dovolím si ale oponovať vyjadreniu _-0-_ a ubezpečiť ho, že napríklad moje hodnotenie vôbec nebolo udelené omylom, a čo sa týka úsmevu, tak to bol naozaj smiech, nie výsmech. A myslím, že mnohí z nás to vedia rozlíšiť. Beriem aj názor iných, ale tak napríklad keď nemám rada krvavé horory, tak si ich pochopiteľne ani nestiahnem. Film ma pozitívne naladil a to je pre mňa podstatné, ide o pocit a celkový dojem z filmu. Na indických filmoch mám rada práve to, že sú iné..nie sú tuctové. Tanec a spev a celý film - príjemné - v jednoduchosti je krása... ()

_-0-_ odpad!

všechny recenze uživatele

Zpěv a tanec, připomínající násilnou implementací kinematografii poloviny minulého století, jsou sice žádanými atributy indického diváctva, ale pro pro evropského diváka se jedná o nestravitelné vsuvky. Desítky vykradených nápadů by za určitých okolností nemusely být na závadu, ale to to by nesměly být součástí slepence, budícího soucitný smích až posměch. Domnívám se, že mnohá vyšší hodnocení byla udělena vlastně omylem, jakoby film byl natočen jako komedie (ostatně i tak by se nepovedl, protože je třeba odlišit smích jako reakci na komickou scénu od posměchu). Nakonec ještě jedna poznámka - pokud Vás zpěv a tanec okouzlily jako jakási retrovložka, na kterou nejste zvyklí, tak vězte, že se nesmyslně tančí a zpívá v převážné většině indických filmů - navíc ve formě Vondráčkových a Gottů, zpívajících jakési obskurní asijské lidovky - zkrátka hnus. Indická kinematografie se žel nedokázala vymanit z plenek. ()

Reklama

Reklama