Reklama

Reklama

Toxické děti

  • USA The Children (více)
Trailer

Obsahy(1)

Říká se, že děti jsou naše budoucnost. V tom případě je pekelně temná. Poklidné novoanglické městečko Ravensback se probouzí do noční můry. Autobus plný školáků bez vysvětlení zmizel. Ale to není důvod, proč je šerif Hart tak znepokojený. Hlavní problém je v tom, že se děcka vrátila – plná nenávisti, zášti a vražedných myšlenek. Jejich smrtonosné sevření brzy poznají kamarádi, tatínek i milující maminka. Chcete být radioaktivní obětí od ravensbackých školáků i vy? Máte ideální příležitost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

tron 

všechny recenze uživatele

"Alebo ju vylížeš sám?" - "Sám a s chuťou.“ Pravda je, že po pozretí TOXICKÉHO POMSTITEĽA 4: MASAKRU V MESTE som od TOXICKÝCH DETÍ, ďalšieho klenotu štúdia TROMA, čakal všetko. Všetko. Preto som bol vlastne relatívne milo prekvapený, keď sa z nich vykľul ďalší z tých skôr normálnejších a vážnejších TROMA-filmov (DEŇ MATIEK), než bizarná "humus fraška". Ale samozrejme „niečo normálnejšie od TROMY“ stále znamená len toľko, že herci nepozerajú do kamery a rozpočet bol namiesto desaťtisíc, dvadsať. Ožiarené deti zo školského autobusu kráčajú mestečkom a láskyplne objímajú mamu, otca, súrodencov... ale ak vás objímu, spália vás na uhol! Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1078/ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nic moc, ale druhá půlka po setmění se rozjede úplně výborně. Mě osobně moc neseděl fakt, že ty dětí vraždí po tom, co je ozářil nějaký únik z lokální elektrárny. Určitě by se kolem toho dala vymyslet mnohem lepší story, taky by nevadilo kdyby děcka byly o něco dravější, brutálnější, vraždy trošku jiné ... Nicméně úplně marné to není, atmosféra ospalého městečka Ravensack je celkem dobře vykreslená a rozhodně sem si oblíbil postavu místního šerifa (Gil Rogers). 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Toxické děti nejsou ničím převratným, ale jsou docela šikovným, sympatickým horrorovým počinem typickým pro TROMU. Ovšem s tou výjimkou, že humor zde není prvoplánovaný a téměř chybí. Dá se na to dívat, je to takové nenáročné dílko jakých TROMA vytvořila desítky. Herecké výkony obstojné, gore minimální, ale pěkné masky spálených obětí. "Šokující" závěr, který byl předem úplně jasný ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Křečovitě se usmívající bledé děti vztahující k vám ruce s černými nehty k smrtelnému objetí byly fajn, ale celkově je to uondaný průměr a osobně bych tu radiaci - kvůli které se Troma zřejmě ujala distribuce - vyškrtl ze scénáře, shazuje to. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Zásah! Právě jsi dostal mrtvého psa!" Podobné snímky mám rád, tenhle však opravdu zestaral. Motiv je jednoduchý - z jaderného reaktoru unikne záření, a co čert nechtěl, děti se promění v chodící opékače topinek, tedy lidí. kromě dospělých můžou totiž uškvařit i jiné děti, což jeden hloupý chlapeček také pozná. Film se z větší části skládá z hledání, nahánění, pátrání, což by nevadilo, kdyby si držel napínavou atmosféru. Jinak jde o v hororu jistě drsné momenty, kdy ustaraná maminka obejme svoji ztracenou a nalezenou holčičku a při tom se mění ve škvarek. Solidní masky, postupná proměna obětí - budiž, dalo se, gore ne. Očekávaný závěrečný obraz si zaslouží půl hvězdy (byť jsem čekal ručičky deroucí se z břicha), jako celek ovšem zaokrouhluji dolů. 2,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Žlutý autobus veze hodné děti domů, jenomže je překvapí dým plný chemikálií a děti se promění na mašiny zabijáky. :D Béčko, které v žádném případě nepřekvapí, ale jako jednohubka bohatě postačí. Horší průměr. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Emo děti s černě nalakovanými nehty likvidují obyvatele díry jménem Ravensback. Z maminek a tatínků, briketa je za chvilku. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No tak já jsem černonehtíkové děcka neviděl ani před 10 lety a už vůbec ne třeba před patnácti. Viděl jsem je dnes večer (tj 2008) a mám od teď další prima podtácek pod sklínky. Kdyby tam bylo aspoň neco jiného než blbě se tlemící děcka co pořád na někoho šahají ... Díky Řitce, díky Filmagu, díky Tromě. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem do čeho jdu. Už jsem ten film kdysi viděl. Mám dokonce i za to, že tenhle film mám někde na levným dvd z trafiky a kdyby se mi chtělo pohledat(což se mi nechce) tak ho najdu. Ale jelikož jsem zde film neměl ohodnocenej tak jsem si dal repete. Toxické dětičky natahujou ručičky. Objetí dojemné bývá ale smrtelné. 3hvězdy ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mírně mě irituje, kolik lidí v souvislosti s tímto snímkem bezmyšlenkovitě skloňuje slovo Troma. Přitom Troma Entertainment se vznikem Toxických dětí nemá absolutně nic společného, pouze tenhle film po desítkách let „vyhrabali“ a vydali na DVD, za což jim v mých očích samozřejmě patří dík, ale srovnávat ho s originální produkcí této svébytné společnosti je naprostý nonsens. V každém případě jsou Toxické děti povedeným béčkem o ratolestech, které po vystavení toxické páře uniklé z jaderné elektrárny dostanou nutkání usmažit své rodiče na popel. Je to sice do jisté míry předvídatelná, ale kupodivu dost temná a depresivní noční můra pro všechny, jimž teror v podobě dětí s vykulenýma očima nebude připadat příliš směšný. Já si čas od času takovou béčkovou vykopávku dám rád, zvlášť když u toho hraje hororová hudba Harryho Manfrediniho. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Snad lehká vykrádačka Městečka prokletých pokuď si tvůrci brali nápad pouze s vraždícími dětmi. No jo Troma,to toxické tam muselo být. Film se tváři vážně a docela je i tak natočen,jen děti s černými nehty se ksichtí a vy se musíte bát,pokuď nejste jejich rodičem,aby jste neobíjmali. Film funguje,až od druhé půlky,kdy jako horor žije dobře,stále je to průměr se solidní hudbou Harryho "Pátek 13.ého"Manfridiniho a atmosférou. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Při koupi dalšího hororového titulu, jenž k nám chrlí firma řiťka video, jsem očekával další tromáckou úchylnost, avšak byl jsem velmi překvapen, že tato excentrická společnost, s tímto filmem nemá co do činění, musím říct, příjemně. K některým filmům jejich svérázný humor sedne, osvěžuje je, některým ale naopak ubližuje, a právě tomuto titulu by nebyl možná dvakrát k užitku. Tvůrci přisli s jednoduchou myšlenkou, jak obzvláštnit zombie horory, které v té době byly velice populární, nebudeme si nic nalhávat, jejich rozpočty nedosahovaly žádných astronomických výšin, tento produkt nevýjimaje, ale není to na škodu, není ani potřeba. Lze si snad představit něco více mirumilovného, než sladoučká děťátka, z toho pramenící jejich zdánlivou neškodnost, kdo by v nich přece viděl vraždící stvůry. Ale všichni dobře víme, že malí smradi, jsou ty největší mrchy pod sluncem, nic než našít to nich brokovnicí si nezaslouží, jenže to na ně neplatí, což je jen dobře, aspoň to není tak jednoduchý fádní vyvražďovačka. Režírováno i zahráno solidně, kamera šikovně zabírá tak, aby záběry nebyly moc pracný, ani drahý, musím však pochválit hudbu, je znát, že se na ní podílel ostřílený hororový harcovník Harry Manfredini, hudební tvůrce takových klasik jako Pátek třináctého. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Ani strašidelné, ani zábavné, ani krvavé ... Jednu hvězdu dávám jen za dobrou atmosféru a slušnou hudbu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

V tý době z toho museli asi lidi srát do mandžestráků ušitých ve Viskonzinu strachy, ale v týhle době sotva stravitelný hovno seklý v krku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Už jsme tady měli spoustu vraždících monster a maniaků ale děti, které vraždí obětím to tu ještě nebylo. A kdyby se to ani neobjevilo tak by to nevadilo. Nezajímavý horor se slušnou hudbou ale nulovou atmosférou. Další po právu zapomenutý brak, kterýma nás bombarduje Řiťka video. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér vsadil na ne moc rozšířené filmové téma, a to malé děti zombie( v té době). Zatímco dnešní režiséři se moc nepouštějí do scén, kdy jsou děti vraždící mašinou nebo dokonce sami zabíjeny, protože dnešní společnost to dost odsuzuje, tak v 80. a 90. letech to bylo oblíbeným tématem (Children of the Corn, The Omen). Sice tento snímek se nemůže s nimi rovnat, ale i zde byly děti dost přesvědčivé a chvílemi naháněly hrůzu. Jejich milé hlásky a následné vřelé objetí s rodiči bylo stejně působivé, jako když do nich stříleli brokovnicí nebo se sekali ruce. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já byl docela překvapenej tím, že to produkovala Troma, která, pravda, jede v trošku ujetějších filmech. No, možná se v tom filmu zas tak moc neděje a děti mohli být trošičku děsivější nebo alespoň ne tak stereotypní (přijít, obejmout, odejít), ale film se mi docela líbil. Každopádně, nijak neznechutil. Docela obstojný dílko. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Nebudu předstírat, že jsem byl strašně zklamanej, když největší kočka ve filmu umřela dřív, než se stačila vyspat se svým přítelem, pomáhajícím šerifovi. Co taky čekat od filmu, kterej TROMA jen distribuovala, že? Zápletka je možná ještě stupidnější než je u TROMy zvykem a Toxické děti nejsou ani trochu úchylný. Typicky tromácká je snad jen úvodní scéna s opraváři elektrárny. Zbytek je hororovej a prakticky bez humoru. Má ale místy opravdu děsivou atmosféru s pár parádními lekačkami (pes, nemocné dítě…). Určitě tomu hodně pomohla i hitchcockovská hudba a inspirace Romerovými klátivými zombíky. Úsměvy dětí jsou naprosto ďábelské a konec příjemně překvapil. ()

Reklama

Reklama